true
اقتصادتهران: معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: بیمارستانها به علت مقاومتهای دارویی ایجاد شده در برخی بیماران بستری، مجبورند، آنتی بیوتیکهای خط آخر درمان را تجویز کنند.
دکتر منان حاجی محمودی روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا، تجویز و مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها توسط برخی پزشکان و مردم را مهم ترین عامل افزایش مقاومت های دارویی در کشور دانست.
وی ادامه داد: در زمان حاضر مقاومت های دارویی در بسیاری از بیمارستانها افزایش پیدا کرده است و تقریبا داروهای خط آخر برای بیماران استفاده می شود.
حاجی محمودی هشدار داد: اگر نسبت به داروهای خط آخر نیز مقاومت ایجاد شود ، وضعیت کنترل عفونت به مشکل برمی خورد و البته این مقاومت، صرفا در بیمارستان ایجاد نمی شود بلکه مقاومتها در درمان بیماریهای رایج فصلی و همچنین بیماریهای جدی تر نیز وجود دارد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: این دانشگاه، کارهای زیادی در مورد تجویز و مصرف منطقی دارو انجام داده است و نسخ پزشکان استان تهران به طور سالانه جمع آوری و توسط نرم افزار خاصی تحلیل می شود، سپس بازخورد آن به پزشکان ارایه میشود.
این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی تهران، هدف از اقدامات یاد شده را تجویز و مصرف منطقی دارو بیان کرد.
مقاومت میکروبی و اختلالات گوارشی پیامد مصرف نابجای داروها
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران تاکید کرد: پزشکان باید این رویکرد را داشته باشند که هر بیماری ویروسی نیاز به تجویز آنتی بیوتیک ندارد و پزشکان لازم است، حتما ابتدا بیمار را معاینه کنند ، سپس نسخه بنویسند؛ همچنین به درخواست بیمار یا همراه او، دارویی به نسخه اضافه نشود.
حاجی محمودی تصریح کرد: مصرف نابجای داروهای آنتی بیوتیکی یا کامل نکردن دوره مصرف آنها منجر به بروز عوارضی از جمله بالابردن مقاومت میکروبی نسبت به آنتی بیوتیکها و حتی برخی علائم گوارشی میشود.
وی افزود: اگر بیمار، مصرف نابجایی از آنتی بیوتیکها داشته باشد در صورتیکه روزی واقعا به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشد، داروی یاد شده برای درمان او کارآیی لازم خود را ندارد ؛ بنابراین پیشگیری ضروری است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران، این مقاومت دارویی را به این معنا دانست که دیگر نسلهای قدیم آنتی بیوتیکها برای بیماریها، کارآیی ندارد.
حاجی محمودی در خصوص مشکلات تولید آنتی بیوتیک های جدید نیز اظهار کرد: در ساخت مولکول های جدید آنتی بیوتیکی، چون این مولکولها معمولا کوچک هستند و درآمد زا نیستند، شرکتهای دارویی چندان علاقه ای به سرمایه گذاری و تولید آنها ندارند و به سمت داروهای گران قیمت تر می روند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=79154
false
true