true
اقتصادتهران: معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از امضای تفاهمنامهای با مسئولان دانشگاه فرهنگیان به منظور فراهم آوردن فرصتی برای گذران دوره کارورزی معلمان در مراکز کانون به منظور انتقال تکنیکهای دانشهای غیررسمی به معلمان از جمله تکنیکهای قصهگویی خبر داد.
به گزارش ایسنا، محمدعلی شامانی در نشست رسانهای هجدهمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان که ۱۸ بهمنماه در محل آفرینشهای فرهنگی هنری کانون واقع در خیابان حجاب برگزار شد، با بیان این مطلب تصریح کرد: تفاهمنامهای با دانشگاه فرهنگیان منعقد شده است که براساس آن کلیه مربیان دوره ابتدایی موظفاند دوره کارورزی خود را در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان پشت سر بگذارند و در طی این دوره کارورزی، مربیان با تکنیکهای قصهگویی و همچنین نمایش خلاق در مدارس آشنا خواهند شد.
او افزود: کانون فرصتی برای آموزشهای غیررسمی است که میتواند آموزش را لذتبخش کند. ما توانایی این را داریم که این آموزشهای غیررسمی را که قصهگویی یکی از آنهاست با حضور معلمان دوره ابتدایی به داخل مدارس بکشانیم و بدین ترتیب بحث آموزش ماهیتی متفاوتتر نسبت به آنچه تاکنون بوده است پیدا خواهد کرد.
معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با اشاره به اهمیت قصهگویی افزود: هیچ سرزمینی خالی و تهی از قصهگویی نیست. تمامی ما خودمان یک قصه هستیم. لطفا قصههایمان را برای یکدیگر بازگو کنیم چرا که قصهها یک فرصت برای انتقال تجربهها هستند که باعث گشایش رمز و رازها در ذهن کودکانمان میشوند. اصحاب رسانه باید خانوادهها را تشویق کنند تا بار دیگر به این هنر کهن ایرانی توجه کنند، یعنی ماجرای قصه را باید مجددا به خانهها و متن کتابهای درسی برگرداند. در حال حاضر برنامههای درسی ما جایی برای قصهگویی ندارد در حالی که این هنر علاوه بر جذابیتهای ظاهری خود میتواند قدرت تخیل بچهها را افزایش دهد و فصل جدیدی در زندگی آنها ایجاد کند.
در ابتدای این نشست علیرضا حاجیانزاده مدیرعامل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گفت: جشنواره قصهگویی از مهمترین جشنوارههای کانون است و در زمره نخستین فعالیتهای کانونی در ارتباط با کودکان محسوب میشود. در حال حاضر در کنار ۴۲ فعالیت مراکز مختلف کانون قصهگویی همچنان جزو رایجترین و مهمترین فعالیتهای این مراکز به شمار میآید.
او سپس با اشاره به برگزاری نخستین جشنواره قصهگویی در سال ۷۶ و ارائه آماری در زمینه چگونگی طی مراحل هجدهمین جشنواره قصهگویی گفت: هجدهمین جشنواره قصهگویی کانون با موضوعیت همدلی و همزبانی برگزار خواهد شد و برنامههای جانبی همچون ۱۴ نشست علمی و چهار کارگاه تخصصی، نمایشگاه کتاب با محور قصه و قصهگویی، رونمایی از کتاب «رازهای قصهگویی» نوشته «بآتریس مونتهرو» قصهگوی اسپانیایی با حضور نویسنده این اثر از دیگر برنامههای این جشنواره است. همچنین در این جشنواره بر حضور پدربزرگها و مادربزرگها تأکید شده است چرا که سیاست کانون احیای سنت قصهگویی در خانوادههاست. از سوی دیگر ما بنا داریم با حمایت از سازمانهای مردمنهاد در حوزه قصهگویی، در زمینه ایجاد «باشگاه قصهگویان ایران» هم گامهایی برداریم.
مدیرعامل کانون در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره اینکه طرح باشگاه قصهگویان ایران طرحی است که از دیرباز مطرح شده و هیچگاه عملیاتی نشده است، گفت: این طرح در دوره ریاست جمهوری پیشین مطرح شد و در آن دوره وزارت کشور مجوزی را برای فعالیت این باشگاه صادر نکرد ولی با تغییر دولت زمینههای فعالیت این باشگاه فراهم شده است. البته طرح این موضوع به معنی سیاسی کردن مساله نیست بلکه فقط یادآوری این نکته است که فعالیتهای اینچنینی نیازمند مجوز وزارت کشور است. اما بدون شک با شناسایی ۲۸۱ قصهگو در ۱۸ سال فعالیت این جشنواره و ۱۰۰ قصهگوی بینالمللی و وجود ۷۴۲ مقاله در مورد قصه و قصهگویی کانون بانک اطلاعاتی خوبی در این زمینه در اختیار دارد.
محسن حموله مدیر فرهنگی هجدهمین جشنواره قصهگویی کانون نیز در پاسخ به سوال دیگری در زمینه عملیاتی نشدن ارائه سیدی و دیویدیهایی در زمینه جشنواره قصهگویی برای مخاطبان عام و از طریق شبکههای خانگی گفت: همه ساله جشنواره قصهگویی با قصهگویان برتر داخلی و بینالمللی ضبط میشود. قرار بود طی فرایندی این قصهها در اختیار خانوادهها قرار گیرد اما این امر ممکن نشد. البته فایلهای ضبطشده هست و احتمالا معاونت تولید کانون در این زمینه کارهایی را انجام خواهد داد.
هجدهمین جشنواره قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان با حضور قصهگوهای ایرانی و ۱۱ قصهگوی خارجی از کشورهای آمریکا، اسکاتلند، هند، لبنان، کنیا و… از ۲۷ تا ۳۰ بهمنماه در محل آفرینشهای فرهنگی هنری کانون واقع در خیابان حجاب تهران برگزار میشود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=36670
false
true