true
اقتصادتهران: معاون پیشگیری از معلولیتهای سازمان بهزیستی کشور گفت: آزمایشهای ژنتیک، بیمه نیستند و بهتر است سازمانهای بیمهگر به این سمت حرکت کنند که هزینه اثربخشی آزمایشهای ژنتیک را بررسی کنند.
مینو رفیعی روز پنجشنبه در حاشیه هفتمین سمینار کشوری «مشاوره ژنتیک و نقش آن در پیشگیری از معلولیتها» در گفتوگو با خبرنگار سلامت ایرنا افزود: وقتی کودک معلول به دنیا میآید، بیمهها باید هزینه زیادی برای این فرد انجام دهند، اما اگر آزمایشها و خدمات ژنتیک بیمه باشد، در این هزینهها صرفه جویی شده و از به دنیا آمدن این کودکان جلوگیری میشود.
وی که ریاست این سمینار را به عهده دارد، خاطرنشان کرد: در مشاوره ژنتیک گلوگاههای مختلفی وجود دارد و هرچه خدمات بیشتر و مناسبتتری در این بازههای زمانی در اختیار افراد قرار بگیرد، نتایج بهتری کسب میشود. قبلا گلوگاههای مشاوره پیش از ازدواج، قبل از انتخاب همسر، بعد از به دنیا آمدن فرزند معلول نیز وجود داشت، اما گلوگاه پیش از بارداری وجود نداشت، این بخش از کار در اختیار ماماها و مراکز مامایی است.
رفیعی ادامه دارد: اگر بتوان آموزشهای لازم را به این مراکز برای غربالگری ارائه داد تا ماماها بتوانند پیش از بارداری، زوجهایی که احتمال به دنیا آمدن فرزندشان با معلولیت نسبت به سایرین بیشتر است را شناسایی کرده و به مراکز مشاوره ارجاع بدهند، تاثیر زیادی خواهد داشت.
وی توضیح داد: به همین علت، تفاهمنامهای بین سازمان بهزیستی و انجمن علمی مامایی منعقد شد و بر اساس این تفاهمنامه، آموزشهای گستردهای به ماماها در این زمینه ارائه میشود، البته تجربه غربالگری پیش از ازدواج وجود دارد و از این تجربهها استفاده میشود تا بتوان زوجهای مورد نظر را به موقع به مراکز مشاوره ارجاع داد و از به دنیا آمدن فرزند معلول جلوگیری شود.
رفیعی درباره وضعیت کشور در مشاورههای ژنتیک بیان کرد: در ۱۰ سال گذشته رشد بسیار خوبی در کشور در بحث دانش فنی ژنتیک اتفاق افتاده است. دسترسیها به آزمایشگاههای تخصصی ژنتیک نسبت به گذشته به مراتب بهتر شده و آزمایشهای تخصصی در ایران وجود دارد، اما این آزمایشها نه فقط در ایران، بلکه در همه جهان هزینه زیادی دارد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=139968
false
true