true
اقتصادتهران: وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه بهرهوری نیروی کار کشور طی یک دوره ۲۰ساله متحول خواهد شد، گفت:امروز حدود ۲۰۰هزار دانشجوی دکتری داریم که در آستانه ورود به بازار کار قرار دارند.
به گزارش مهر، علی ربیعی در مراسم رونمایی از طرحهای آموزشی مهارت های فنی حرفهای گفت: ما امروز برای تحقق نرخ رشد ۸ درصدی نیازمند حدود ۷۰۰ هزار میلیارد تومان هستیم اما این میزان اعتبار به سختی تامین میشود.
وی با بیان اینکه بخشی از این اعتبارات باید از محل بهروهوری و ارتقای مهارت تامین شود گفت: حداقل۲۰ درصد از منابع برای تحقق هر یک واحد درصد رشد باید از محل بهره وری تامین شود.
ربیعی ادامه داد: من معتقدم برای یک رشد مبتنی بر عقلانیت باید صبور باشیم تا در یک برنامه ۲۰ ساله آموزش های فنی و حرفه ای بتواند سطح مهارت جامعه را متحول کند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: امروز در بحث تبدیل اموزشهای تئوری به تکنسین دچار نقط ضعف هستیم. امروز حدود ۲۰۰ هزار دانشجوی دکتری داریم که در آستانه ورورد به بازار کار هستند.
وی با تاکید بر اینکه باید آموزشهای فنی و حرفهای را توسعه دهیم، گفت: در این زمینه برنامههایی باکمک سازمان آموزش فنی و حرفهای از سال ۹۴ با جدیت آغاز شده است. تقریبا از دو سال پیش اینکه چگونه آموزشهای مجازی با استفاده از تکنولوژی بومی را شتاب ببخشیم، آغاز کردیم.
ربیعی ادامه داد: براساس مطالعات انجام شده در کشورهای تازه صنعتی شده، راه پیشرفت و توسعه در این کشورها از مسیر ارتقای مهارت نیروی انسانی بود که ما نیز معتقدیم تنها راه میانبر برای تحقق توسعه و رشد اقتصادی تقویت مهارتهای نیروی انسانی است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داد: بر اساس مذاکراتی که با مقامات سه کشور آسیای شرقی داشتیم یکی از این کشورها اعلام کرد پیش از آغاز تحول در اقتصاد و برنامههای توسعه اقتصادی، تقویت نیروی انسانی را در دستور کار قراردادیم؛ همچنین در کشورهای اروپایی مسیر رشد و توسعه نیروی انسانی در فرایند انقلاب صنعتی طی شد.
ربیعی عنوان کرد: از طرف دیگر باید پذیریم که بخش عمدهای از بیکاری فقدان مهارت جوانان است. بر اساس مطالعهای که در دوران مسئولیت وزارت کار انجام دادم بیش از ۹۰درصد افرادی که حتی دارای مهارتهای جزیی بودند، از طریق کاریابیها جذب بازار کار شدند. البته این معضل فقدان مهارت ریشه در سیاستهای نادرست شش دهه گذشته در نظام آموزشی کشور دارد.
این عضو کابینه دولت یازدهم همسو کردن سیاستهای سازمان آموزش فنی و حرفه ای و وزارت علوم را در راستای تربیت فارغ التحصیلان متناسب با نیروی کار از برنامههای این وزارتخانه آغاز کرد و گفت: این سیاست از سال ۹۴در دستور کار قرار گرفت و اخیرا نیز رَسته شغلهای مورد نیاز هر استان به صورت تفکیک آماده شده است.
وی با تاکید بر اینکه «مهارت» را هم برای شغل یابی و هم برای افزایش بهره وری باید ارتقا دهیم ادامه داد: همانطور که تاکید کردم حداقل ۲۰ درصد منابع مورد نیاز برای یک درصد هر رشد تعیین شود این همان هدفی است که باید دنبال کنیم.
ربیعی اشتغال در گروه تولید و صنایع متوسط و بزرگ یکی از برنامه های این وزارتخانه عنوان کرد و گفت: برای اشتغال زایی در صنایع متوسط رو به بالا مانند صنعت بزرگ در حوزه انرژی، آموزش جوار کارگاه در نظر گرفته شده است و در این زمینه طی دو سال اخیر ۵۵ تفاهمنامه در سال های اخیر با دستگاه های مختلف منعقد شده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=84553
false
true