true
اقتصادتهران: رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) با بیان اینکه حدود ۵ میلیون نفر به صورت مستقیم و غیر مستقیم تحت پوشش این نهاد هستند، گفت: تعداد خانوادههای تحت پوشش نسبت به ۲ سال قبل حداقل ۲۰۰ هزار خانواده کاهش یافته است.
به گزارش ایرنا، پرویز فتاح روز جمعه در سخنان پیش از خطبه نماز جمعه تهران با اشاره به روز دوشنبه ۱۴ اسفند ماه سالروز تاسیس کمیته امداد و روز احسان و نیکوکاری افزود: کمیته امداد محصول گفتمان انقلاب اسلامی و مبتنی بر منظومه فکری امام راحل است.
وی اظهار داشت: صف آرایی مستکبران در مقابل مستضعفان و تقابل عدل و ظلم و رویارویی محرومان و چپاولگران همواره در سخنان امام خمینی (ره) موج میزد.
فتاح گفت: در ادبیات امام راحل از عبارت مستضعف و نه اقشار فرودست استفاده می شود زیرا در گفتمان امام، محرومان کسانی هستند که حقوقشان پایمال شده و محرومیت محصول ضعف و اشکال بر پایه عدالت است.
رئیس کمیته امداد حضرت امام خمینی (ره) ادامه داد: امام راحل خطاب به اعضای شورای نگهبان فرمودند شما بیایید احکام الهی را اجرا کنید باید قوانینی وضع شود که حقوق محرومان و فقرا به آنان بازگردانده شود این وظیفه شماست.
فتاح افزود: در ادبیات امام مستضعفان انسان های مستعد و با شرافتی هستند که زیاده خواهی و کم توجهی دیگران فقر و محرومیت را به آنان تحمیل کرده است.
وی تصریح کرد: در نگام امام پایه های انقلاب بر دوش محرومان است و انقلاب مال پا برهنه هاست؛ ایشان عبارت «ولی نعمتان» را برای این قشر استفاده کرده و فرموده تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت را چشیده باشند.
فتاح با یادآوری اینکه از دیدگاه حضرت امام خمینی(ره) فقرا و مستمندان بی بضاعت گردانندگان و برپا دارندگان واقعی انقلاب اسلامی ایران هستند، ادامه داد: سبک زندگی امام نیز شبیه یک پیشوای محرومان بود خود امام خود را از این قشر و با این قشر می دانست و تا آخرین لحظه امام با همین سیره زندگی کرد.
وی یادآور شد: امام (ره) یک تار موی کوخ نشینان را بر همه کاخ نشینان و مرفهین بی درد ترجیح می داد و بارها این موضع خود را علنی بیان کردند.
رییس کمیته امداد گفت: فشارها و حریم های ظالمان در جنگ تحمیلی، تورم و رکود و حتی برخی تصمیمات و سیاستهای غلط اقتصادی و اجتماعی و در مواردی هم سو مدیریت و ناکارآمدی برخی مدیران به رغم همه موفقیت هایی که در نظام مقدس جمهوری اسلامی بوجود آمده است، در طول سالیان گذشته به حجم فقر در کشور افزوده است.
فتاح افزود: معضلات فرهنگی و آسیب های اجتماعی مثل اعتیاد، طلاق، زندانی شدن سرپرست خانوادهها، حاشیه نشینی در شهرها، مهاجرتهای بی رویه، ابتلا به بیماریهای صعب العلاج و برخی حوادث و بلایای طبیعی مثل خشکسالی بر شدت فقر و محرومیت در کشور افزوده است.
رییس کمیته امداد گفت: در کنار اینها متاسفانه برخی ایرادات سیستمی در کشور هم به فقر و محرومیت و تولید آن کمک کرده است؛ برای نمونه اگر در بخش هایی از بانکداری گرفتار ربا باشیم، آنجا گلوگه تولید فقر است، اگر در سبک زندگی از الگوی ایرانی اسلامی فاصله گرفتیم آنجا باز گلوگاه تولید فقر است.
وی تاکید کرد: متاسفانه زندگی اشرافی برخی مسئولان در ارکان نظام اسلامی و به قول رهبری اشرافی گری بیشتر از هر مساله به فقر دامن می زند و نمک بر زخم نیازمندان و فقیران می پاشد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=113895
false
true