×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  سه شنبه - ۲۰ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true
گسترش خدمات بیمه ای و بهبود ضریب نفوذ بیمه

طبق آمارهای موجود در سال ۱۳۵۷ ضریب نفوذ بیمه در کشور برابر ۰.۵ درصد بوده که در سال ۱۳۶۸ به ۰.۳ درصد می رسد. با روی کا رآمدن دولت اصلاحات این روند با بهبود مواجه شده و مجددا این نسبت به ۰.۶ درصد در سال ۱۳۷۶ می رسد. آمارهای موجود حکایت از رسیدن این ضریب به ۲ درصد در ابتدای سال جاری دارد.

به گزارش ایرنا، افزایش ضریب نفوذ بیمه به عنوان یکی از مهم‌ترین شاخص‌های توسعه و رشد اقتصادی کشور ها محسوب می شود و به همین دلیل کشور ها همواره تلاش دارند ارقام مناسبی را در این زمینه کسب کنند.

با توجه به پایین بودن ارقام مربوط ضریب نفوذ بیمه در کشور، دولت های نهم و دهم همواره طرح تحول صنعت بیمه را مد نظر قرار داده و بر اهمیت آن تاکید کردند.

بیمه منابع ملی همانند سدها، نیروگاه‌ها و پالایشگاه‌ها، افزایش میزان اطلاع تاجران و صنعتگران درباره انواع بیمه‌ها و توسعه فرهنگ بیمه در میان عامه مردم که منجر به اختصاص بخشی از سبد هزینه‌های خانوار به هزینه‌های بیمه می‌شود در نهایت به گسترش ضریب نفوذ بیمه می‌انجامد.

** حق بیمه تولیدی

یکی از مهم‌ترین دستاوردهای صنعت بیمه در دولت های نهم و دهم رسیدن حق بیمه‌های تولیدی صنعت بیمه به مرز ۸۶ هزار میلیارد ریال در سال ۱۳۹۰ است. این در حالی است که حق بیمه تولیدی در سال ۱۳۸۴ بیش از ۲۱ هزار میلیارد ریال بوده است. به عبارتی دیگر حق بیمه تولیدی در این سالها بیش از ۴ برابر شده است.

** ضریب نفوذ بیمه

برای مقایسه وضعیت صنعت بیمه کشور با کل اقتصاد از شاخص ضریب نفوذ بیمه استفاده می شود. این شاخص حاصل تقسیم حق بیمه تولیدی به تولید ناخالص داخلی است و بیانگر حرکت سریع تر یا آهسته تر صنعت بیمه در مقایسه با مجموع اقتصاد کشور است.

طبق آمارهای موجود در سال ۱۳۵۷ ضریب نفوذ بیمه در کشور برابر ۰.۵ درصد بوده است. ضریب نفوذ بیمه در دوران پس از پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی با کاهش همراه بوده و در سال ۱۳۶۸ به ۰.۳ درصد می رسد. با روی کا رآمدن دولت اصلاحات این روند با بهبود مواجه شده و مجددا این نسبت به ۰.۶ درصد در سال ۱۳۷۶ می رسد. در پایان دولت اصلاحات این نسبت به ۱.۲ درصد می رسد. در حالی که قرار بود بر اساس برنامه‌های توسعه‌ای ضریب نفوذ بیمه تا پایان سال ۹۲ به دو درصد برسد اما تنها با گذشته سه ماه از ابتدای سال جاری صنعت بیمه توانست این رقم را محقق کند. بنابراین می توان گفت ضریب نفوذ بیمه در کشور در حال حاضر نسبت به سال ۷۶ حدود ۴ برابر شده است. این در حالی است که در سالهای اخیر تولید ناخالص داخلی نیز از رشد مناسبی برخوردار بوده است.

** حق بیمه سرانه

حق ‌بیمه سرانه از تقسیم حق‌ بیمه تولیدی صنعت بیمه بر جمعیت هر کشور به‌دست می‌آید و بیانگر مقدار حق بیمه‌ای است که به طور متوسط هر نفر پرداخت کرده است.حق بیمه سرانه در سال ۱۳۹۰ در حالی به بیش از ۱۱۵ هزار تومان رسید که این رقم در سال ۱۳۸۴معادل ۳۱ هزار تومان و در سال ۱۳۷۶ برابر با ۲ هزار و ۵۰۰ تومان بوده است.

** میزان خسارت پرداختی

میزان خسارت پرداختی در سال نزدیک به هزار میلیارد ریال بوده است که در سال ۱۳۸۳ به بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال رسیده است. این رقم در سال ۱۳۹۰ از مرز ۵۳ هزار میلیارد ریال نیز عبور کرد. متوسط نرخ رشد سالانه میزان خسارت پرداختی در دولت اصلاحات نزدیک به ۳۹ درصد و در دولت های نهم و دهم تا پایان سال ۹۰ بیش از ۲۴ درصد بوده است.

** ضریب خسارت

ضریب خسارت عبارت است از درصدی از حق بیمه ها که بابت خسارت خطرهای تحت پوشش به بیمه گذاران برگشت داده شده است. این صریب در سال ۱۳۷۶ برابر با ۷۷.۴ درصد بوده است که در در سال ۱۳۸۰ به ۸۱.۴ درصد می رسد. طبق آخرین آمار منتشر شده در سال ۱۳۹۰ این ضریب برابر با ۷۶.۶ درصد بوده است.

** بیمه های عمر و زندگی

استفاده از بیمه های عمر و زندگی نیز طی سال های ۸۴ تا ۸۹ روندی رو به رشد داشته و از حدود ۶.۶ درصد در سال ۸۴ به ۸.۳ درصد در سال ۸۹ افزایش یافته است که با وجود اختلاف فاحش با کشورهای توسعه یافته، بیانگر بهبود تدریجی وضعیت پرتفوی صنعت بیمه کشور است.

** تعداد بیمه نامه صادره

تعداد بیمه نامه های صادره در سال ۱۳۸۴ نیز ۱۷ میلیون بیمه نامه بوده که این رقم در سال ۱۳۹۰ با بیش از ۱۰۰ درصد افزایش به ۳۵ میلیون افزایش یافته است.

** گسترش شبکه بیمه در کشور

در سال ۱۳۸۴ تعداد شرکت‌های بیمه‌ای فعال ۱۸ شرکت بود که این تعداد در سال ۱۳۹۰ به ۲۵ شرکت رسید. همچنین تعداد شعبات شرکتهای بیمه از ۴۱ شعبه در سال ۱۳۵۷ به ۱۱۰ شعبه در سال ۱۳۶۸ رسید. در ادامه این روند تعداد شعبات بیمه در سال ۱۳۷۶ به ۳۳۳ شعبه افزایش یافت. تعداد شعب بیمه در سال ۱۳۸۴ بیش از ۴۲۴ شعبه در سطح کشور اعلام شد که این میزان در سال ۱۳۹۰ به ۸۵۰ شعبه رسید.

تعداد نمایندگی‌های شرکت‌های بیمه نیز از ۶۰ نمایندگی در سال ۱۳۵۷ به ۳۰۰ نمایندگی در سال ۱۳۶۸ و سپس به ۱۷۶۸ نمایندگی در سال ۱۳۷۶ رسید. در سال ۱۳۸۴، هفت هزار و ۱۳۴ نمایندگی بیمه در کشور وجود داشت که در سال ۹۰ به ۲۵ هزار و ۳۰۴ مورد افزایش یافت.

 

true
true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches