×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
بهمن ۵, ۱۴۰۳, ۲:۴۰ ب٫ظ
true
true
گزارشگری مالی با وجود پیشرفت‌هایی که داشته نقاط ضعفی دارد

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: گزارشگری مالی باید برای استفاده‌کنندگان از این گزارش‌ها سودمندی لازم را داشته باشد که در شرایط کنونی فاقد آن است.

به گزارش مهر، حجت‌اله صیدی رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار روز یکشنبه، ۱۸ آذر در همایش آئین نکوداشت روز حسابدار که در دانشکدگان مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد، با مروری بر سیر تحولات تاریخی حسابداری در دنیا، تغییرات رخ‌داده در این حوزه را در راستای رسیدن به شفافیت بیشتر در گزارشگری برشمرد و افزود: حسابداری با تمام پیشرفت‌هایی که داشته و البته ارزشمند هم هست، هنوز هم در بسیاری از موضوعات با مشکلاتی مواجه است.

وی افزود: هنوز هم هنگام ثبت برخی اقلام، این سوالات مطرح می‌شود که این قلم، دارایی است یا نه، دارایی جاری است یا ثابت؟

وی با بیان اینکه پیشرفت‌های دنیای امروز هم مرتب پرسش‌های جدیدی را ایجاد می‌کند، افزود: برای مثال، هنوز در حوزه رمز ارزها بحث زیادی وجود دارد. در حوزه کریپتو هنوز شفاف نمی‌دانیم چگونه باید دارایی‌های دیجیتال را ارزش‌گذاری کنیم یا اینکه آن‌ها را در چه طبقه‌ای قرار دهیم. در خصوص ارزشیابی و نحوه ثبت برندها نیز بحث‌های جدی مطرح است.

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار کرد: به‌طور کلی در مورد مقوله «ارزش» هنوز در رشته ما بحث‌های جدی وجود دارد. روی این موضوعات زیاد کار شده اما همچنان حسابداران با چالش‌هایی در این زمینه‌ها مواجه هستند.

وی با اشاره به اینکه سودمندی اطلاعات حسابداری موضوع مهمی است، گفت: به عنوان کسی که چندین سال است در بازارهای پول و سرمایه فعالیت می‌کنم، سودمندی گزارش‌های مالی را در حد مطلوب نمی‌بینم. فرآیند گزارشگری مالی ما نهایتاً به گزارش سودمند در حدی که لازم است، منجر نمی‌شود.

وی اضافه کرد: وقتی گزارش حسابرس منتشر می‌شود و دارای بندهای متعدد مشروط است، نمی‌دانیم بالاخره باید چه کار کنیم. مجامع هم نمی‌دانند با این گزارش‌ها و بندهای مشروط چه کنند. ثبت یا تجدید طبقه‌بندی خاصی را تجویز کنند یا نه. این موضوع، امکان تصمیم‌گیری را سلب می‌کند. البته این مشکل فقط مربوط به حسابرس نیست. حسابرسی بخشی از فرآیند است. تک تک اجزای فرآیند گزارشگری نیاز به اصلاح دارد.

گزارش مالی با ۲۵ بند مشروط امکان تصمیم‌گیری را سلب می‌کند

رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: در دنیا بندهای عدم توافق وجود دارد اما خیلی محدود است و در نهایت توافق می‌کنند و شاید یک بند باقی بماند، آن هم به ندرت؛ در بازار پول و سرمایه که اطلاعات مبنای تصمیم‌گیری و قیمت‌گذاری است، این موارد بسیار مهم است.

وی با بیان اینکه کجای دنیا گزارشی در بانک‌ها و بورس داریم که ۲۵ بند مشروط داشته باشد؟ اظهار کرد: اصلاح این‌ها بر عهده حسابداران و حسابرسان است از اساتید، دانشجویان و پژوهشگران می‌خواهم روی این موارد کار کنند. هیچ‌کس دوست ندارد محصولی که تولید می‌کند، سودمند نباشد.

 

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches