×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۲۴ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
کیفیت خدمات از مهم‌ترین اهداف سازمان تأمین اجتماعی است

اقتصادتهران: مدیر درمان تامین اجتماعی آذربایجان غربی افزایش رضایتمندی و کیفیت خدمات را از مهمترین اهداف سازمان تأمین اجتماعی می‌داند و می‌گوید: یکی از موفقیت های مدیریت جدید سازمان حذف حاشیه ها و بازگشت به مسیر اصلی و مسئولیت هایش بوده است.

دکترابراهیم شیرزاده متخصص گوش و حلق و بینی است و از سال ۸۱ به عنوان مدیر درمان تامین اجتماعی در استان آذربایجان غربی مشغول به فعالیت است.
به منظور آشنایی بیشتر با عملکرد حوزه درمان تامین اجتماعی این استان و نحوه خدمت رسانی به بیمه شدگان با وی به گفت و گو نشستیم که در ادامه می خوانید:

آقای دکتر در ابتدا از خودتان بفرمایید تا مخاطبان ما با جنابعالی بیشتر آشنا شوند.
متولد ۱۳۴۰  از شهرستان  شاهین دژ هستم. در سال ۷۴  از دانشگاه تبریز در رشته گوش و حلق و بینی فارغ التحصیل و در سال ۷۷ به عنوان نیروی قراردادی  در سازمان تامین اجتماعی مشغول به کار شدم. بعد از ۳سال،  استخدام رسمی شدم. از سال ۷۹  تا ۸۱ به عنوان رئیس بیمارستان تامین اجتماعی امام رضا(ع) ارومیه خدمت نمودم و از آن سال تاکنون مدیریت درمان تامین اجتماعی استان آذربایجان غربی را به عهده دارم.

بفرمایید تامین اجتماعی در این استان چند بیمارستان، پلی کلینیک و دی کلینیک دارد؟ و درجه بندی این  مراکز به چه صورت است؟  
در استان آذربایجانغربی درمرکز استان، بیمارستان ۲۵۶ تختخوابی امام رضا (ع) ارومیه با ظرفیت کامل درحال فعالیت است. از سال ۱۳۸۱ همیشه موفق به اخذ درجه یک عالی شده است و اخیراً در ارزشیابی اعتبار بخشی یک مثبت را کسب کرده است. ضمناً پلی کلینیک تخصصی حضرت فاطمه (س)،  خدمات سرپایی را ارائه می دهد. در شهرستانهای سلماس، خوی، میاندواب، نقده و بوکان درمانگاه تخصصی، در شهرستان مهاباد دارای دی کلینیک و در شهرستان خوی نیز دارای درمانگاه عمومی هستیم. همچنین در بیمارستان فجر ماکو و حضرت فاطمه (س) میاندواب که به دانشگاه واگذار شده است تمامی خدمات به بیمه شدگان به صورت رایگان ارائه می شود.

در صورتی که در این استان طرح و برنامه‌ای برای ارتقاء و توسعه مرکز درمانی و یا احداث مرکز ملکی جدید وجود دارد، توضیح بفرمائید.
پلی کلینیک تخصصی حضرت ولیعصر (عج) از پروژه های در دست اقدام در مرکز استان است که کارهای ساختمانی و تجهیزاتی  آن به اتمام رسیده است و MRI بیمارستان امام رضا (ع) ارومیه  نیز مورد بهره برداری قرار گرفته است.
ضمناً کارهای اجرایی بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهرستان خوی نیز تا آخر سال جاری به پایان می رسد. در شهرستان سلماس نیزتوسعه درمانگاه سلماس به پلی کلینیک تخصصی آغاز شده است. همچنین اقدامات اولیه برای احداث درمانگاه سردشت انجام گرفته که انشاءالله در آینده نزدیک عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد. باید بگویم ساخت درمانگاه در شهرستان شاهین دژ جزو اولویت اول این مدیریت است که پیگیر مجوز های لازم آن هستیم.

در سال جاری چه تعداد ویزیت سرپایی در مراکز ملکی استان انجام شده و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل چقدر رشد داشته اید؟
تعداد بیماران سرپایی درسال ۱۳۹۲ حدود ۳۶۱/۳۴۴/۱  نفر و در سال ۹۳ حدود ۳۵۵/۴۴۲/۱ بوده که هفت درصد رشد داشته است.

تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی استان در سال جاری چقدر بوده و از این میزان چه تعدادی مورد اعمال جراحی  کوچک و بزرگ قرار گرفتند؟
تعداد و بیماران بستری در سال ۹۳ در مراکز درمانی استان ۲۸۱۸۶ مورد بوده است. اعمال جراحی کوچک ۶۶۳۶ مورد، جراحی متوسط ۵۲۰۲  مورد و جراحی بزرگ ۲۹۵۰ مورد بوده است.

بفرمایید چه تعداد مراجعه به مراکز پاراکلینیکی در سال جاری انجام شده و میزان رشد آن در مقایسه با سال قبل چقدر بوده است؟
تعداد مراجعین به بخش‌های پاراکلینیک در سال ۹۲ حدود ۰۷۵/۲۴۵/۲ نفر و در سال ۹۳ حدود ۲۳۵۴۲۰۱ نفربوده  که به میزان ۵درصد رشد داشته است.

اعتبارات درمانی استان در سال جاری چند درصد افزایش یافته و با این افزایش چه کارهایی برای حوزه درمان انجام شده است؟
اعتبارات سال ۱۳۹۲ حدود ۱۴۳ میلیارد تومان و در سال ۱۳۹۳ حدود ۱۹۱ میلیارد تومان بود که ۳۴درصد رشد داشت. اعتبارات سال ۹۴ حدود ۳۰۰ میلیارد تومان است که ۵۶درصد رشد داشته و این افزایش اعتبار به دلیل عملیاتی کردن طرح تحول نظام سلامت درمان مستقیم و غیر مستقیم است.

– به طرح تحول نظام سلامت اشاره نمودید، بفرمایید این طرح چه تاثیری بر حوزه درمان تامین اجتماعی داشته و برای اجرای موفقیت آمیز آن چه اقداماتی در استان انجام شده است؟
در قبال افزایش هزینه های درمانی در سالهای اخیر به دلیل وجود تعامل سازنده بین مدیریت درمان تامین اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی و سازمان نظام پزشکی، میزان پرداختی از جیب مردم کمتر از ۱۰درصد شده است و کمیت و کیفیت خدمات درمانی به ویژه در بیمارستانهای دولتی و ملکی سازمان بهتر شده است. از اینرو تقریباٌ کارهای غیر اخلاقی از قبیل اخذ زیر میزی توسط پزشکان در بیمارستان‌های دولتی حذف شده و می توان ادعا کرد میزان رضایتمندی بیمه شدگان نسبت به سالهای قبل بطور چشمگیری افزایش یافته است.

در خصوص سیستم HIS  در مراکز درمانی استان چه کارهایی انجام شده است؟
در سال ۱۳۹۳، باتوجه به اعتبارات ابلاغی به این استان در قالب برنامه‌های عملیاتی حوزه فناوری اطلاعات(IT)،  با برگزاری مناقصه، سرورهای موردنیاز واحدهای درمانی تهیه و تمامی تجهیزات مربوط به استانداردسازی اتاق سرور و ملزومات شبکه برای بهینه‌سازی شبکه کامپیوتری و برق اضطراری واحدها از شرکت خدمات ماشینی تامین خریداری شد سپس در بهمن ماه سال گذشته پروژه کابل‌کشی مجدد شبکه و برق اضطراری بیمارستان امام رضا(ع) ارومیه برای بهینه‌سازی شبکه آن، آغاز شد و در پایان فروردین ۱۳۹۴ به اتمام رسید. همچنین بهینه‌سازی شبکه سایر واحدهای درمانی در اردیبهشت‌ماه سال جاری شروع شده و تا پایان تیرماه به پایان رسید. و نهایتا از مردادماه سال جاری تمامی واحدهای درمانی استان، طبق زمان‌بندی تعیین شده از سوی معاونت های اداری و مالی و درمان سازمان، آماده نصب و راه‌اندازی سیستم‌های اداری- مالی تحت اوراکل و پس از آن سیستم HIS‌ خواهند بود.

آقای دکتر در خصوص اصلاح نظام پرداخت به پزشکان و کارکنان بخش درمان چه اقداماتی انجام داده اید؟
در سال‌های اخیر از آنجائیکه در استان آذربایجانغربی به غیر از مرکز استان بقیه شهرستانها مناطق محروم تلقی شده‌اند،  نسبت به سال‌های قبل در قالب دستورالعمل پرداختی به مناطق محروم ،  پرداختی به پزشکان و همکاران نسبتاً بهتر شده است.

بفرمایید افزایش تعرفه های خدمات پزشکی چه پیامدی برای پزشکان دارد و با اصلاح تعرفه ها تا چه حد زمینه نگهداشت پزشکان متخصص فراهم می شود؟
افزایش متعادل و عادلانه پرداختی برای تمامی پزشکان در بالا بردن انگیزه کاری و افزایش بهره وری در مراکز درمانی سازمان بسیار موثراست.

بازنشستگان سرمایه های سازمان هستند؛ برای تکریم بازنشستگان و مستمری بگیران در مراکز درمانی و خدمت رسانی ویژه به این قشر چه اقداماتی انجام داده اید؟
با وجود اینکه چند سالی است نوبت دهی خدمات سرپایی به صورت تلفنی انجام می گیرد،  زمان مراجعه این عزیزان به مراکز درمانی، به صورت حضوری پذیرش داده می شود و بر اساس دستورالعمل موجود،  میزان انتظار ویزیت برای بازنشستگان کمتر است.

آیا در خصوص صدور و آماده سازی کارت هوشمند سلامت در استان تمهیدات یا اقداماتی انجام شده است؟
طی چند سال اخیر تجهیزات مورد نیاز برای صدور کارت هوشمند سلامت در استان تا  حدودی تهیه شده است و در سال ۱۳۹۳ برای فراهم نمودن زیرساخت لازم برای تمامی واحدهای تابعه نسبت به تغییر بستر خطوط ارتباطی تبادل داده از سیم مسی به فیبر نوری اقدام شد. بنابراین مقدمات لازم برای اجرای طرح صدور کارت هوشمند سلامت در این استان تاحدودی فراهم شده است.

آقای دکتر در حوزه پشتیبانی، وضعیت تجهیزات پزشکی در مراکز درمانی تامین اجتماعی به چه صورت است؟ چه تعداد تجهیزات جدید در سال جدید خریداری و یا جایگزین تجهیزات فرسوده و قدیمی کرده اید؟
خرید و نصب MRI   ۵/۱ تسلا در بیمارستان امام رضا (ع) ارومیه به پایان رسید و افتتاح شد. در خصوص نوسازی ناوگان آمبولانس ها نیز ۴ دستگاه آمبولانس خریداری و در اختیار واحد های مربوطه قرارداده شده است. همچنین دو دستگاه رادیولوژی دیجیتال نیزخریداری شده که  به‌زودی نصب خواهند شد.

بفرمایید نسبت بیمه شدگان به تخت های بیمارستانی و نسبت تخت ها به کادر درمانی چقدر است؟
در مراکز ملکی به نسبت کل بیمه شدگان به تختهای بیمارستانی به ازای  ۴۳۶۹ نفر یک تخت وجود دارد و نسبت تخت به کل کادر بیمارستان نیز۳/۰ است.

مستحضرید که کمبود دارو، دریافت های اضافی از بیماران، نحوه معاینه و درمان بیماران از مشکلات بخش درمان است تا چه حد برای رفع این مشکلات کوشیده اید؟
با توجه به نقدینگی خوبی که در دوسال اخیر به دلیل داشتن مازاد در آمد اختصاصی داشتیم قدرت چانه زنی مدیریت درمان با شرکتهای  داروئی نسبتا ً عالی بود به این علت در ارتباط با تامین داروهایی که تحت پوشش بیمه بوده مشکلی نداشتیم و خوشبختانه به‌ دلیل اصلاح شدن تعرفه ارزش نسبی خدمات و مراقبتهای سلامت در قالب طرح تحول نظام سلامت نیز شکایتی مبنی بر اخذ پول اضافی از بیماران وجود نداشته است. به منظور بالا بردن کمیت و کیفیت معاینه و درمان بیماران، به نوعی پرداختی های پزشکان همکار را به آن وابسته کرده ایم.

در خصوص بیمه تکمیلی بازنشستگان چه اقداماتی در استان انجام شده است؟
از آنجائیکه عقد قرارداد به صورت کشوری با شرکت آتیه سازان حافظ انجام گرفته است، در ۱۰ ماه اول سال ۹۳ به علت اینکه این شرکت با هیچ بیمارستانی درسطح استان قرارداد نداشت، بازنشستگان مشکلات عدیده ای داشتند ولی اخیراً با چند بیمارستان قرارداد بسته است و  مشکلات اندکی کم رنگتر شده ولی نسبت یه سالهای قبل کماکان مطلوب نیست.

– اجرایی شدن کتاب ارزش نسبی خدمات و مراقبت های سلامت چه تاثیری بر نحوه عملکرد مراکز درمانی داشته است؟
در قالب این اقدام به نوعی ارزش نسبی خدمات در بعضی رشته های تخصصی نسبت به وضعیت قبل بهتر شده است واعتدال تا حدی در بین تخصص‌های مختلف ایجاد شده است.  تعداداعمال جراحی انجام شده افزایش یافته و شکایتی مبنی بر دریافت زیرمیزی از طرف پزشکان وجود ندارد.

– به عنوان آخرین سئوال بفرمایید در سال جاری یا سال آینده چه طرح های قابل افتتاحی دارید؟
افتتاح پلی کلینیک ولیعصر(عج) ارومیه  و کلنگ زنی درمانگاه سردشت  از برنامه های سالجاری است و در سال آینده نیز افتتاح پلی کلینیک سلماس، بیمارستان ۳۲ تختخوابی شهرستان خوی و کلنگ زنی درمانگاه شاهین دژ و افتتاح مرکز تصویر برداری بیمارستان امام رضا (ع) ارومیه انجام خواهد شد.

 

گفتگو: هنگامه محب ربانی

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches