true
سرپرست موسسه آموزشی علوم و فنون کیش، توجه بیشتر به حوزه نوآوری و خلاقیت را کلید توسعه جزیره کیش برشمرد.
به گزارش ا قتصادتهران به نقل از روابط عمومی و اموربین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، علیرضا فراهانی با بیان این مطلب گفت: نوآوری در جزیره کیش نیاز به شتاب و قدرت فزاینده دارد، تا توسعه و تحول در جزیره نمود بیشتری پیدا کند. از این رو لازم است تا افراد صاحب دانش، ایده و استعداد اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی، توسط مرکز نوآوری شناسایی و با توجه به شرایط و نیاز جزیره کیش دعوت به کار شده و حمایت لازم از آنان انجام شود.
وی افزود: دانشگاه ها، مراکز پژوهشی و تحقیقاتی، شرکت های دانش بنیان، فن آور، نوآور، خلاق و نوپا جامعه ی هدف مرکز نوآوری را تشکیل داده و ما در جزیره کیش، دانشگاه تهران و دانشگاه امیرکبیر را نیز به صورت دو پردیس جداگانه در کنار خود داریم.
سرپرست موسسه علوم و فنون کیش، شناسایی و توجه به پتانسیل اشخاص حقیقی و حقوقی بخش خصوصی که هنوز به عنوان شرکت دانش بنیان ثبت نشده، اما دارای ایدههایی ناب و جذاب برای جزیره کیش هستند را گام اول در این زمینه دانست و عنوان کرد: در گام بعدی با حمایت از این ایده ها می توانیم بستر تجاریسازی، کسب درآمد و ایجاد اشتغال را برای جزیره فراهم کنیم.
وی در خصوص خدمات و حمایت های مرکز نوآوری موسسه علوم و فنون کیش، افزود: در حال حاضر این مرکز علاوه بر بحث تأمین محل کار برای این شرکت ها، میتواند خدمات مشاوره ای نیز در خصوص اخذ مجوز دانش بنیان، دریافت تسهیلات و حوزه تجاری سازی محصولات به آنان ارائه دهد.
فراهانی در خصوص لزوم هدایت دقیق فعالان حوزه نوآوری در جزیره کیش، اظهار داشت: ما باید از بین حدود ۲۵۰۰ حوزه فناورانه موجود در کشور که برای آنها وقت و سرمایه صرف شده است، به سمت فناوری هایی برویم که تنها در جزیره کیش امکان رشد و توسعه آنان وجود داشته باشد. این در حالی است که سرمایه گذاران هم به واسطه فرصت های قابل توجه کیش در این زمینه رغبت بیشتری جهت سرمایه گذاری پیدا خواهند کرد.
وی با بیان اینکه این امر می تواند از اتلاف زمان و سرمایه گذاری بیهوده نیز جلوگیری کند، ادامه داد: با صرف درست و هدفمند منابع و هزینه ها، احتمال ثمردهی و موفقیت استارت آپ ها افزایش یافته و با سرعت بیشتری شاهد تحولات فناورانه و رشد نوآوری در جزیره کیش خواهیم بود.
سرپرست موسسه علوم و فنون کیش در خصوص زمینه های جذاب فعالیت نوآورانه در این جزیره، اظهار داشت: از جمله فناوریهای نوآور که به سرعت می تواند در جزیره کیش توسعه یافته و به نتیجه برسد، حوزههایی است که ارتباط مستقیم با دریا دارد. به عنوان مثال در حوزه شیلات می توان به بحث گیاهان و جانوران دریایی، دارویی و استحصال انرژی از امواج دریا اشاره کرد.
فراهانی همچنین از دیگر جذابیت های جزیره کیش برای نوآوری با قابلیت سرمایه گذاری را، حوزه گردشگری دانست و افزود: گردشگری به عنوان یک مزیت جدی در کشور می تواند با چاشنی نوآوری همراه شده و در بخش های مختلف از جمله گردشگری تفریحی و یا گردشگری سلامت فعالیت کند.
بنابراین از آنجا که کشور ما قابلیت ارائه خدمات با کیفیت و نسبتا ارزان را در حوزه سلامت دارد لذا اقبال بسیاری دربین کشورهای همسایه دارد، از این رو جزیره کیش با توجه به ظرفیت های خود می تواند شرایط حضور شرکت های نوآور در این حوزه را فراهم کرده و ضمن کمک به توسعه گردشگری، سلامت بازدهی زود هنگامی را نیز برای آنان به همراه داشته باشد.
وی حوزه انرژی را از دیگر ظرفیت های معرفی کیش به عنوان پایگاه نوآورانه دانست و گفت: منابع گازی و نفتی زیادی در کنارجزیره کیش تمرکز پیدا کرده است، که این امر می تواند یک امکان بی نظیر جهت حضور شرکت های دانش بنیان و ارائه ایده های نو با قابلیت اشتغال زایی و خلق پول را فراهم آورد.
سرپرست موسسه علوم و فنون کیش در ادامه گفت: حوزه فناوری اطلاعات نیز از دیگر حوزه های دارای جذابیت و مزیت در بحث نوآوری است، این در حالی است که ما در جزیره کیش می توانیم سرمایه گذاری و حمایت های جدی نیز از این حوزه داشته باشیم. همچنین فعالیت در این حوزه برای شروع نیاز به سرمایهگذاری، تجهیزات و فضای خاصی جز فراهم بودن بستر ارتباطات و اینترنت نداشته، از این جهت جزیره به لحاظ شرایط آب و هوایی و آرامش ذاتی میتواند بستر خوبی جهت مستقر شدن فعالان حوزه فناوری اطلاعات از جمله هوش مصنوعی، نرم افزار، سرویسهای ابری و سایر زمینه ها جهت رشد و توسعه این بخش باشد.
وی در پایان با اشاره به رسالت و مأموریتی که مرکز نوآوری جزیره کیش بر دوش خود احساس می کند، یادآور شد: از تمام فعالان حوزه نوآوری اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی دعوت میکنیم تا ضمن معرفی خود به این مرکز به صورت جدی فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده و ما نیز تلاش میکنیم تا بر اساس اولویتها ودرچارچوب قانون، حمایت و کمک های لازم را به آنان ارائه دهیم.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=282020
false
true