true
اقتصادتهران: دبیر کل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان گفت: در این چهار دهه زنان ایرانی در کشاکش افراط و تفریط بودند و به خوبی توانستند راه خود را با اهتمام و منطق پیدا کنند و به دستاوردها و پیشرفتهای قابل توجه و افتخار آفرینی به ویژه در حوزه ورزش، آموزش عالی و کارآفرینی برسند.
به گزارش ایسنا، شهیندخت مولاوردی در نشست «ارزیابی عملکرد چهل ساله جمهوری اسلامی درباره حقوق زنان» گفت: در این ارزیابی چند حالت وجود دارد؛ مقایسه میان وضعیت موجود با قبل از انقلاب و سال انقلاب، ارزیابی بایدهایی که انقلاب برای آن صورت گرفته، ارزیابی با کشورهایی که همزمان با ما توسعه یافتند، مقایسه با کشورهای اسلامی و مقایسه با شاخصهای جهانی.
وی ادامه داد: شاهدیم که این روزها اطلاعات، دادهها و تحلیلهای مبسوط و جامعی در حوزههای مختلف در خارج و داخل کشور از جمله حوزه زنان در حال انجام است. جمعآوری دادهها و اطلاعات میتواند یکی از مأموریتهای نهادهای مدنی باشد و ورودی داشته باشند برای نقد، تحلیل و گزارش سایهای که در دنیا مطرح است. اکثر احزاب دارای شورای زنان هستند که میتوانند گزارشهایی تهیه کنند و به ارائه راهکارهایی برای بهبود وضعیت زنان بپردازند. متأسفانه این موضوع در کشور ما کم است.
مولاوردی با بیان اینکه زمانیکه در حوزه حقوق شهروندی فعالیت میکردم اولین گزارش ملی پیشرفت و راهکارهای رفع موانع حقوق شهروندی مردادماه منتشر شد، گفت: طبق منشور رئیس جمهوری مسئولیت دارند تا سالانه به مردم گزارش دهند. ما با چالشهایی مواجه بودیم اما سرانجام گزارش را ۱۴ مردادماه منتشر کردیم. ما انتظار داشتیم که این موضوع مورد توجه قرار گیرد و نقد، بررسی، تحلیل و جریان سازی انجام شود اما اتفاق خاصی نیفتاد. در این زمینه انتظار میرود حوزه دولت، مسئولان و نهادهای مدنی بانکی از اطلاعات داشته باشند چراکه از این فرصت باید بهره گیریم.
وی با اشاره به اینکه باید در ارزیابی، منصفانه و با عدالت باشیم، تاکید کرد: اگرهمه چیز را سیاه و یا سفید ببینیم نمیتوانیم ارزیابی درستی داشته باشیم. بررسیها نشان میدهد که در این چهار دهه هم فرصتهای خوبی فراهم شده و هم تهدیدها و ناکامیهایی وجود داشته است اما نگاه فضای مجازی سیاه است گویی که انگار در این ۴۰ سال همه چیز سیاه و تباهی بوده است. از طرفی دیگر اگر چشم را بر کاستیها و ناکامیها ببندیم هم نگاه درستی نیست.
مولاوردی تصریح کرد: ارزیابی علمی و واقع گرایانه به ما گوشزد میکند که نگاه صفر و صدی بپرهیزیم تا درسهای لازم را بیاموزیم.
دبیر کل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان با بیان اینکه در شروع دولت یازدهم شرایط خاصی حاکم بود، گفت: سرمایه اجتماعی بسیار تنزل یافتهای را تحویل گرفتیم که بخش اعظم آن را زنان و جوانان تشکیل میدادند. همیشه در دوران مسئولیت خود سعی داشتهام از حق نگذرم. در دولت نهم مرکز امور مشارکت زنان به مرکز امور زنان و خانواده سپس در دولت دهم به معاونت امور زنان و خانواده تبدیل شد که اگر این اتفاق نمیافتاد به طور حتم معاونت امور زنان و خانواده نداشتیم. ما باید توفیقات و ناکامیها را در چارچوب رویکردی که در دورهای حاکم بوده در نظر بگیریم.
وی با اشاره به گزارش روند ۴۰ شاخص در ۴۰ سال خاطرنشان کرد: باید به روند پدیدهها توجه کرد. روند آسیبهای اجتماعی و زنانه شدن آسیبهای اجتماعی را نباید محصول یک دولت یا چند دولت دید چراکه در طول این سالها روندی طی کرده که به این وضعیت رسیده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=148181
false
true