true
در حال حاضر به طور متوسط روزانه بالغ بر 3 هزار واحد مسکونی جدید در کشور احداث میشود، به همین جهت صنعت ساختمان به عنوان یکی از مهمترین و اساسی ترین صنایع در توسعه کشور، نقش اصلی در مصرف منابع و سرمایههای ملی دارد به طوری که بنابر آمارهای جهانی بیش از 30 درصد از درآمد سرانه ملی در کشور ما صرف تامین مسکن میشود.
اما باوجود اهمیت این صنعت در کشور، عمر مفید ساختمانها در ایران کمتر از 40 سال است در حالی که این مقدار در کشورهای توسعه یافته به بیش از 100 سال میرسد که نشانگر هدررفت بالای سرمایه در صنعت ساختمان است.
آمارها نشان میدهد که هرایرانی به طور متوسط حدود 10 درصد درآمد سالانه خود را به علت پایین بودن کیفیت ساختمان از دست میدهد که این اتلاف سرمایههای ملی زیان های زیادی را به اقتصاد و صنعت وارد میکند.
از سوی دیگر، ایران کشوری زلزله خیز است که پایداری ساختمانها و ساخت بناهای پایدار در آن اهمیت زیادی دارد و خسارات سنگین مالی به همراه فرصتهایی که صرف بازسازی زلزله می شود از جمله خسارتهای اولیهای است که بر اثر این حادثه طبیعی گریباگیر کشور خواهد شد. بنابراین ساخت و ساز باکیفیت و استفاده از مصالح ساختمانی با دوام از اصول اولیه مقاومت در برابر زلزله به شمار میرود.
اما در تولید برخی از مصالح ساختمانی به دلیل نبود نظارت کافی بر کارگاهها و عدم رعایت استانداردهای کافی مشکلاتی وجود دارد که همین موضوع عمرمفید ساختمانها را در کشور کاهش میدهد، ضمن آنکه وجود سازندههای بدون صلاحیت و رعایت نکردن اصول ساخت و ساز حرفهای و تخصصی از دیگر عواملی است که کاهش عمر مفید ساختمانها را به دنبال دارد.
در همي رابطه یک کارشناس مسکن تاکید کرد: قیمت مسکن تا پایان آذرماه از شاخص تورم عبور نخواهد کرد و با توجه به اینکه شاهد تحرک خاصی در این بازار نخواهیم بود، روند ثبات ادامه خواهد داشت.
مصطفی قلی خسروی کارشناس مسکن درباره پرداخت وام 80 میلیون تومانی خرید خانه، اظهار کرد: پرداخت تسهیلات همیشه مثبت است و اگر این تسهیلات از سوی دولت پرداخت نشود رونق در بازار به وجود نمیآید.
وی افزود: اما مبلغ 80 میلیون تومان رقم کافی نیست و با توجه به اینکه یک خانه 50 متری به صورت میانگین با احتساب متری پنج میلیون تومان در کلان شهر تهران به قیمت 250 میلیون تومان فروخته میشود، این رقم کافی نیست.
قلیخسروی با بیان اینکه هر حرکتی که در روند بازار صورت گیرد، تبعاتی خواهد داشت تصریح کرد: اما این میزان وام چون رقم بالایی نیست تغییر محسوسی در روند بازار مسکن نخواهد داشت.
این کارشناس مسکن با اشاره به اینکه قیمت مسکن تا پایان آذرماه از شاخص تورم عبور نخواهد کرد، ادامه داد: تحرک خاصی در بازار اتفاق نمیافتد وپیش بینی می شود روند ثبات در حال حاضر ادامه پیدا کند.
وی در ادامه گفت: زمانی در بازار مسکن رکود تورمی وجود داشت، اما در حال حاضر میتوان گفت بازار مسکن با رکود کاهشی روبهرو است.
قلیخسروی با بیان اینکه مهمترین عامل این رکود کاهشی تعلل مردم است، تصریح کرد:در حال حاضر گروهی مجبور شدند که واحدهایشان را بفروشند.
این کارشناس مسکن با اشاره به اینکه فعالیتهای خرید و فروش در بازار مسکن به میزان دو تا سه درصد افزایش داشته است، ادامه داد: در حال حاضر هفت هزار معامله در روز اتفاق میافتد اما بدین معنی نیست که بازار از رکود خارج شده، چرا که قدرت خرید مردم همچنان پایین است.
وی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه اقدام خاصی در بازار مسکن صورت گرفته، گروهی از مردم به فکر حرکت در بازار مسکن شدهاند و با توجه به حجم میزان معاملات میتوان گفت معاملات از مهرماه روند افزایشی را در پیش گرفته است.
این کارشناس مسکن در پایان گفت: با توجه به اقدامات و برنامهریزیهای دولت امیدواریم که رفته رفته از مشکلات این بخش کاسته شود.
در حالی بیش از 30 درصد از درآمد سرانه ملی در کشور ما صرف تامین مسکن میشود که عمرمفید ساختمان در ایران کمتر از 40 سال است و صنعت ساختمان 25 درصد از انرژی مصرفی کل صنعت را میبلعد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=12245
false
true