×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  جمعه - ۳۰ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true
پیشرفت در حفاری چاه‌های فاز ١٩ پارس جنوبی

تهران اکونومی: پیشرفت عملیات حفاری چاههای فاز ١٩ میدان مشترک گازی پارس جنوبی از مرز ٨٢ درصد عبور کرده و هم اکنون ١٠ حلقه چاه آماده تولید گاز است.

محمود جوادیان مدیر حفاری شرکت پتروپارس و مدیرعامل شرکت حفاری POSCO ، با بیان این که هم اکنون ١٠ حلقه چاه در فاز ١٩ میدان گازی پارس جنوبی آماده تولید گاز ترش است، گفت: عملیات حفاری و تکمیلی پنج حلقه چاه باقیمانده این فاز نیز در دو ماه آینده به پایان خواهد رسید.

وی با بیان این که شرکت پتروپارس طی قراردادی حفاری ٨ حلقه چاه در فاز ١٣ پارس جنوبی را نیز بر عهده گرفته است، گفت: هم اکنون از این تعداد چاه عملیات حفاری و تست یک حلقه چاه پایان یافته است، ضمن آن که حفاری چاه های باقیمانده به صورت بچ دلیرینگ (حفاری چاه ها به صورت متوالی) ادامه خواهد یافت.

جوادیان همچنین از حفاری ١٣ حلقه چاه در فاز ٢٣ پارس جنوبی از سوی شرکت پتروپارس خبر داد و گفت: تاکنون مرحله ٢۴ اینچ این چاه ها به اتمام رسیده و به زودی وارد مرحله ١۶ اینچ خواهیم شد.

جوادیان گفت: هم اکنون در حال مذاکره برای اجرای عملیات حفاری بخشی از چاه های فاز ١۴ میدان گازی مشترک پارس جنوبی نیز هستیم.

به گزارش شانا، بر اساس برنامه ریزی صورت گرفته با توجه به نزدیکی دو فاز مرزی یک و ١٩ میدان مشترک گازی پارس جنوبی، قرار است تولید یک میلیارد فوت مکعب گاز از یک سکوی فاز یک پارس جنوبی صورت گیرد و سکوی دیگر این فاز با شش حلقه چاه تولیدی، به فاز ١٩ پارس جنوبی واگذار شود.

با پیاده سازی طرح واگذاری یکی از سکوهای فاز یک به فاز ١٩ پارس جنوبی، علاوه بر حفظ تولید تعریف شده فاز یک، به میزان قابل توجهی در فرآیند راه اندازی بخش فراساحل فاز ١٩ پارس جنوبی فرصت سازی و صرفه جویی خواهد شد.

بر پایه این گزارش، پروژه فاز ١٩ از جمله فازهای میدان گازی پارس جنوبی است که در ناحیه غربی این مخزن قرار گرفته است. تاسیسات خشکی این فاز در منطقه تمبک (حدود ٢١٠ کیلومتری جنوب شرقی بندر بوشهر) با مساحتی در حدود ٢١٨,۵ هکتار بین پالایشگاه های فازهای ١١ و ١٢ پارس جنوبی و در منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس واقع شده است.

در پالایشگاه گازی فاز ١٩ پارس جنوبی روزانه حدود ۵٧ میلیون مترمکعب مخلوط گاز ترش، میعانات گازی، آب و سایر ناخالصی‌ها از تاسیسات دریایی دریافت و به محصولات مورد نظر تصفیه و تبدیل می‌ شود.

طرح توسعه فاز ١٩ میدان گازی پارس جنوبی در خرداد ما سال ١٣٨٩ توسط شرکت نفت و گاز پارس (POGC) و در قالب یک قرارداد EPC قیمت مقطوع به کنسرسیومی متشکل از شرکت‌های پتروپارس لیمیتد و پتروپارس ایران (جهت اجرای تاسیسات خشکی و عملیات حفاری) و شرکت IOEC (جهت ساخت و اجرای سکوهای دریایی و خطوط لوله زیردریایی) و تحت رهبری شرکت پتروپارس واگذار شد.

ارزش دلاری تولید گاز در پارس جنوبی در حال حاضر ۵۶ میلیارد دلار در سال است که این عدد تا پایان سال ۹۶ سه برابر خواهد شد.

پارس جنوبی هرساله در حال کاهش میزان فلرینگ است و گواه آن نیز میزان ۴/۱ فلرینگ بر اساس شاخص‌ بین‌المللی در سال ۹۲ است که در سال ۹۳ این میزان به ۳۶/۰ رسیده است. فعالیت‌هایی نیز برای رساندن این میزان به صفر انجام شده است که در حال پیگیری و کار است و این‌ها همه نشان از اهمیت حفظ محیط زیست و تلاش و سعی دائمی این مجموعه در این خصوص است.

میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان است که در صورت برداشت کامل گاز این میدان، انرژی ۱۰ سال کل ساکنان کره زمین تامین می‌شد.

مساحت این میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آب های سرزمینی ایران و ۶۰۰۰ کیلومتر مربع آن در آب های سرزمینی قطر قرار دارد. حجم گاز برداشت‌شدنی میدان به همراه میعانات گازی، معادل ۲۳۰ بیلیون بشکه نفت خام است.

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches