اقتصاد تهران
شماره خبر : 120655
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۲/۲۰
اقتصاد تهران

پرداخت ۶۱۳۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات بانکی در سال ۹۶

اقتصادتهران: رئیس کل بانک مرکزی اعلام کرد: در سال ۱۳۹۶ بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی بالغ بر ۶۱۳۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات به بخش‌های مختلف اقتصادی پرداخت کردند.

به گزارش بانک مرکزی، ولی‌الله سیف عصر امروز در یازدهمین کنفرانس دوسالانه اقتصادکشاورزی ایران در سال گذشته سهم بخش کشاورزی از اشتغال کل کشور معادل ۱۷.۶ درصد و سهم آن از تولید ناخالص داخلی (به قیمت‌های جاری) طبق آمار عملکرد نه‌ماهه سال ۱۳۹۶ معادل ۱۲.۹ درصد بوده است.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: نظام بانکی در طول سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به مقوله تولید داشته و حسب اقتضائات و شرایط موجود، اقدامات قابل توجهی را در قالب تامین مالی سرمایه در گردش واحدهای تولیدی و کمک به بنگاه‌های کوچک و متوسط به انجام رسانده است. در سال ۱۳۹۶ بانک‌ها و موسسات اعتباری غیربانکی بالغ بر ۶۱۳۹ هزار میلیارد ریال تسهیلات به بخش‌های مختلف اقتصادی پرداخت کردند که این مبلغ نسبت به سال قبل از آن ۱۲ درصد افزایش نشان می‌دهد. حجم تسهیلات پرداختی به بخش کشاورزی در سال ۱۳۹۶ معادل ۴۹۲.۹ هزار میلیارد ریال بوده است.

وی تصریح کرد: اقداماتی اعم از کاهش نرخ سود تسهیلات بانک کشاورزی برای تسهیلات سرمایه‌گذاری به ۱۵ درصد (مصوبه مورخ ۸/۴/۱۳۹۵ شورای پول و اعتبار)، تقویت توان تسهیلات‌دهی بانک تخصصی بخش کشاورزی با اعطای خطوط اعتباری به این بانک در مقاطع زمانی مختلف، ابلاغ تخصیص حداقل ۱۵ درصد از متوسط تسهیلات اعطایی بانک‌های عامل غیرتخصصی کشور به بخش کشاورزی در سال ۱۳۹۶ در اجرای بند (ذ) ماده (۳۳) برنامه ششم توسعه، ابلاغ تکالیف قوانین بودجه سنواتی به شبکه بانکی ناظر بر امهال تسهیلات اشخاص حقیقی و حقوقی غیردولتی که دچار خسارت خشکسالی یا سرمازدگی یا آفات و بیماری‌های همه‌گیر و یا حوادث غیرمترقبه و یا آتش‌سوزی غیرعمدی شده باشند به مدت سه سال، ابلاغ بخشودگی سود و کارمزد و جریمه وام‌های دریافتی کشاورزان خسارت دیده از حوادث غیرمترقبه علاوه بر امهال اصل وام آنها به مدت سه سال در سال ۱۳۹۶، در اجرای بند (خ) ماده ۳۳ قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه را اجرایی شده است.

رئیس شورای پول و اعتبار افزود: نظام بانکی به رغم تنگناها و محدودیت‌های مالی موجود، در راستای پیگیری اهداف حمایتی دولت نظیر خرید تضمینی محصولات استراتژیک کشاورزی، همواره نقش اساسی را در تامین مالی این مهم بر عهده داشته است. در این خصوص، در سال ۱۳۹۵ شبکه بانکی به میزان ۶۹ هزار میلیارد ریال در تامین مالی خرید تضمینی گندم مشارکت داشته است؛ به طوری که در این سال ۴۵ درصد از کل منابع خرید تضمینی گندم توسط شبکه بانکی تامین شد. همچنین نظام بانکی در سال ۱۳۹۶ نیز حدود ۳۰ هزار میلیارد ریال بابت خرید تضمینی گندم به شرکت بازرگانی دولتی، ۵ هزار میلیارد ریال بابت خرید تضمینی سایر محصولات کشاورزی به سازمان مرکزی تعاون روستایی و ۴.۵ هزار میلیارد بابت خرید تضمینی سایر محصولات کشاورزی به شرکت پشتیبانی امور دام کشور پرداخت کرده است.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به تحولات اقتصادی کشور در ارتباط با دو مقوله عملکرد نرخ تورم و رشد اقتصادی گفت: حسب اتخاذ سیاست‌های انضباط‌گرایانه پولی و مالی توسط بانک مرکزی و دولت  در سال‌های اخیر، نرخ تورم پس از حدود ربع قرن در سال ۱۳۹۵ تک رقمی شد و به ۹ درصد رسید. این دستاورد مهم با ثبت نرخ ۹.۶ درصدی در سال ۱۳۹۶ نیز تداوم یافت که در تاریخ اقتصادی کشور طی چند دهه گذشته بی‌سابقه بوده است. همچنین نرخ تورم در فروردین‌ماه سال جاری نیز به ۹.۲ درصد رسیده که در مقایسه با تورم اسفندماه سال گذشته (معادل ۹.۶ درصد) معادل ۰.۴ واحد درصد کاهش یافته است. مجموع این تحولات نشان‌دهنده آن است که با تقویت سیاست‌های انضباط‌گرایانه و اجرای موفق ترتیبات و اقدامات اخیر در حوزه ارزی، استمرار تورم تک رقمی در سال‌جاری نیز دور از دسترس نخواهد بود.