true
اقتصادتهران: مدیر کل اتباع سازمان تامین اجتماعی از پوشش بیمهای ٣٢ هزار اتباع خارجی داخل کشور خبر داد و گفت: اتباع خارجی که به صورت قانونی در کشور اشتغال دارند هرچه سریعتر به شعب سازمان تامین اجتماعی مراجعه کنند و در جریان مزایای پوشش بیمهای خودشان قرار گیرند و متناسب با شرایط کاری خود حتما یکی از گزینههای بیمهای را انتخاب کنند.
به گزارش ایسنا، حسین جودکی در پاسخ به این سوال که خدمترسانی به اتباع خارجی در حوزه تامیناجتماعی بر چه اساسی صورت میگیرد؟ گفت: خدمت رسانی به اتباع خارجی در حوزه تامیناجتماعی برگرفته از سه اصل مهم بوده که اصل اول الزامی قانونی است. براساس ماده ۵ قانون تامیناجتماعی اتباع خارجی که به صورت قانونی در کشور اشتغال دارند مشمول قانون تامیناجتماعی هستند. همچنین براساس تساوی رفتار بینالمللی همانگونه که اتباع ایرانی در سایر کشورها مشمول قوانین بیمهای هستند، اتباع خارجی مقیم ایران نیز باید از خدمات تامیناجتماعی استفاده کنند. اصل آخر اینکه وظیفه انسانی و آموزههای دینی ما رسیدگی به این قشر از جامعه را برای سازمانی که یک سازمان اجتماعی است ذاتا مورد تاکید قرار میدهد.
وی درباره اینکه آیا در خصوص قوانین و مقررات تامیناجتماعی میان اتباع خارجی و ایرانیان تفاوتی وجود دارد، افزود: اتباع خارجی که به صورت قانونی در کشور اشتغال دارند میتوانند از همه مزایای سازمان به غیر از مزایای بیمه بیکاری استفاده کنند از اینرو سازمان ٣ درصد حق بیمه بیکاری را از این افراد دریافت نمیکند وگرنه در سایر موارد هیچگونه تفاوتی با ایرانیان ندارند. اتباع خارجی که نزد کارفرما مشغول به کار هستند و رابطه مزدبگیری دارند و همچنین دارندگان حرف و مشاغل آزاد، زنان خانهدار، طلاب و روحانیون خارجی و افرادی که علاقمند هستند تا به صورت اختیاری بیمه خود را ادامه دهند، میتوانند از مزایا و خدمات سازمان تامیناجتماعی استفاده کنند. طبق قوانین، صاحبان حرف و مشاغل آزاد (خویشفرمایان) با شرط سنی حداکثر ۵٠ سال و دارا بودن مجوز اشتغال میتوانند به شعب تامیناجتماعی مراجعه و نسبت به انعقاد قرارداد اقدام کنند.
جودکی در پاسخ به این سوال که طلاب و روحانیون خارجی چگونه حائز شرایط بیمهپردازی خواهند شد؟ گفت: این گروه از اتباع خارجی با معرفی از مرکز خدمات حوزههای علمیه تحت پوشش بیمه قرار خواهند گرفت. البته داشتن مجوز اقامت نیز الزامی است.
وی همچنین درباره تعهدات سازمان تامیناجتماعی در قبال بیمه شدگان افزود: اتباع خارجی میتوانند از حمایتهای بلندمدت سازمان شامل پرداخت مستمری بازنشستگی، مستمری بازماندگی، مستمری از کارافتادگی کلی غیرناشی از کار و مستمری ازکارافتادگی کلی و جزئی ناشی از کار برخوردار شوند. همچنین تعهدات کوتاهمدت مانند حمایت در برابر حوادث و بیماریها، پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری، پرداخت غرامت دستمزد ایام بارداری، پرداخت غرامت نقص عضو، پرداخت هزینه کفن و دفن، کمک هزینه ازدواج و کمک هزینه وسایل پزشکی شامل حال آنها میشود.
جودکی درباره اینکه آیا اتباع خارجی که در کشور خود بیمه هستند، باید نزد سازمان تامیناجتماعی بیمه شوند؟ هم گفت: هرگاه اتباع خارجی طبق گواهی مقامات صالح دولت متبوع خود در مدت اشتغال در ایران در کشور خود یا کشور دیگری بیمه باشند از شمول مقررات تامیناجتماعی معاف هستند. البته اگر این افراد عضو کشورهای ملحق شده به مقاوله نامه شماره ١٩ سازمان بینالمللی کار (مقاولهنامه تساوی رفتار با آسیبدیدگان حوادث ناشی از کار مصوب سال ١٩٢۵ تاریخ اجرا ١٧/۶/١٣٠۵) باشند در مقابل حوادث ناشی از کار تحت پوشش سازمان تامیناجتماعی قرار میگیرند و کارفرمایان موظفند ٣ درصد از حقوق و مزایای دریافتی آنها را کسر و هرماه، تا مادامیکه در ایران اشتغال دارند، به حساب سازمان واریز کنند و در صورت بروز حادثه از خدمات درمانی تا بهبود، غرامت دستمزد، غرامت نقص عضو، از کارافتادگی جزئی، از کارافتادگی کلی ناشی از کار و فوت در اثر حادثه ناشی از کار استفاده خواهند کرد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=98862
false
true