true
اقتصادتهران: تشکلهای مردمی حوزه صنایع دستی در بیانیه مراسم بزرگداشت هنرهای صنایع دستی در فرهنگستان هنر اعلام کردند وظایف وزارت میراث فرهنگی از زمانی که سازمان بود تاکنون در این حوزه تفاوتی نکرده است.
به گزارش مهر، مراسم بزرگداشت هفته صنایع دستی عصر امروز در فرهنگستان هنر برگزار شد در این برنامه مهدی مکی نژاد عضو هیئت علمی فرهنگستان هنر گفت: نیاکان ما سلسله هنرها را حفظ کرده اند و شگفتیهایی را رقم زده اند از ۵ هزار سال پیش این هنرها به ما انتقال داده شده است. ما همیشه در فرهنگستان هنر از روز اول دغدغه هنرهای ملی را داشته ایم و همایشهایی به نام گنجینههای از یاد رفته هنر ایران و آجر و آجرکاری را برگزار کرده ایم. از امروز برای برنامه سال آینده برنامه ریزی میکنیم تا در حوزههای مختلف هنرهای ملی کارهای اساسی انجام دهیم.
وی افزود: قدیمی ترین کتاب در حوزه صنایع دستی ۵۰ سال پیش ترجمه شده است ولی انتهای کتاب جمله خوبی دارد و مینویسد که «صنایع دستی در جریان صنعتی شدن کشور حقیقت غیر قابل بحثی هست و سنت کهن ایران در صنایع همیشه قابل انتقال با شرایط بوده و در این تحول مهم سهم بزرگی داشته و در آینده هم خواهد داشت.»
در ادامه بهمن نامور مطلق رئیس فرهنگستان هنر، جعفری جلوه، غلامحسین بدیع قلم و مرداویج توکلی درباره ملزومات توسعه اقتصادی در حوزه صنایع دستی سخنرانی کردند همچنین از پیشکسوتان حوزه صنایع دستی مانند جلال ابراهیم زاده اصفهانی، شمسی بهروز، مازیار حیدری مقدم، حاج سیدعلی روحانی اصفهانی، محمود روفه گر حق، محمدحسین صلاح فرد، هراچ مگردون، سید ناصر مرتضوی باروق و محمدحسین منتظری هدش تقدیر به عمل آمد.
در این برنامه بیانیه تشکلهای غیر دولتی صنایع دستی نیز قرائت شد در این بیانیه آمده است: تشکلهای غیر دولتی به عنوان نهاد خودجوش مردمی و بازوان توانمند حاکمیت در تحقق الگوی مشارکت اجتماعی برای توسعه و ارتقای جایگاه داخلی و خارجی صنایع دستی و ایرانی و بهره مندی از ظرفیتهای این بخش مطالبات خانواده بزرگ صنایع دستی ایران را اعلام میکند.
۱- ترمیم ساختار تشکیلاتی صنایع دستی و هنرهای سنتی
با توجه به اینکه امروز وزارتخانهای به عنوان متولی امور صنایع دستی و هنرهای سنتی وجود دارد اما هنوز وظایف آن با دورانی که سازمان بوده، تفاوتی نکرده و برخی از اجزا و عناصر اصلی این حوزه مانند فرش و نگارگری و یا خوشنویسی و همچنین زیورآلات در وزارتخانههای دیگر قرار دارند که ضربات جدی به مدیریت و توسعه این بخش مهم هویتی اقتصادی وارد کرده است. لازم است هرچه سریعتر این تشتت تشکیلاتی برطرف شده و این حوزه قدرت واقعی خود را به دست آورد.
۲- لزوم توجه به صنایع دستی، فرش و هنرهای سنتی و گردشگری به عنوان صنایع ارز آور
این صنایع و هنرها از دیرباز بخشی ارزآور و صادرات محور بوده و در این خصوص تاریخ درخشانی داشته است. متأسفانه در دهههای گذشته به دلیل نوسانات در روابط خارجی و کم توجهی به دیپلماسی اقتصادی در این حوزه، هم بازارها و هم برندهای این حوزه در سطح جهانی آسیب بنیادی دیده است. امیدواریم از این پس دولتها دست کم در برنامهها و تفاهم نامه همکاری با کشورهای دوست، توجه ویژه به توسعه تجارت خارجی این بخش ارزآور و دیپلماسی اقتصادی فعالتر داشته باشند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=241263
false
true