true
اقتصادتهران: بورس تهران در هفته گذشته به تعادل رسید و با افزایش نسبی ارزش و حجم معاملات مواجه شد و از شدت افت شاخص کاست.
فعالان تالار شیشهای در هفته گذشته شاهد به تعادل رسیدن بورس در هفته های پایانی اسفند ماه بودند به طوری که بر خلاف هفته گذشته ارزش و حجم معاملات افزایش پیدا کرد و شاخص بورس افت کمی را تجربه کرد.
در این هفته شاخص بورس برای ماندن در کانال ۶۴ هزار واحد مقاومت کرد و در نهایت با ۲۷ واحد افت در مرز ۶۴ هزار واحد متوقف شد و زیان سهامداران را به ۱۹ درصد رساند.
در هفته گذشته در جریان بودن مذاکرات هسته ای و انتشار برخی اخبار مثبت در این حوزه باعث ایجاد امیدواری در بین فعالان تالار شیشهای شد با این حال نیاز سهامداران حقیقی و حقوقی به تامین نقدینگی پایان سال و نیز کمبود نقدینگی موجب شد تا قیمتها رشد چندانی را تجربه نکرده و در همان سطح باقی بماند.
در هفته گذشته ارزش و حجم معاملات با رشد ۲٫۷ و ۱۰٫۶ درصدی رو به رو شد و در مجموع ۲ هزار و ۹۶۲ میلیون سهم به ارزش ۵ هزار و ۵۲۳ میلیارد ریال داد و ستد شد. این در حالی است که تعداد خریداران با افت ۵٫۵ درصدی به سطح ۴۶ هزار نفر رسید.
اهم برنامهها و اولویتهای بورس کالای ایران در سال۹۴
از سوی دیگر با پایان یافتن سال ۹۴، مدیرعامل بورس کالای ایران، اهم برنامه ها و اولویت های این بورس را برای سال جدید اعلام کرد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، دکتر حسین پناهیان مدیرعامل این بورس با اشاره به توسعهی معاملات قراردادهای سلف موازی استاندارد در راستای تامین مالی عرضهکنندگان کالا در سال جدید گفت: راهاندازی معاملات قرارداد آتی بر روی کنجاله سویا، ذرت، زعفران و میلگرد به عنوان یکی از استراتژی های توسعه بازار مشتقه در سال آتی به شمار می رود . ضمن آنکه عملیاتی کردن کارگزارمحوری در معاملات قراردادهای آتی و راهاندازی معاملات قبض انبار و آتی یکروزه نیز در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل بورس کالای ایران در خصوص فراهمکردن زمینه گسترش دسترسی معاملهگران به بازار قراردادهای آتی از طریق راهاندازی قرارداد با سررسید کوتاهمدت و گسترش زمان معاملات گفت: بورس کالای ایران باید بتواند همگام با بورس های پیشرفته کالایی در دنیا بازار مشتقه خود را گسترش دهد و در همین راستا فراهم کردن زمینه راهاندازی معاملات قراردادهای اختیار معامله از اولویت های بسیار اصلی این بورس در سال آینده یه شمار می رود.
دکتر پناهیان توسعهی معاملات محصولات کشاورزی را به عنوان یکی دیگر از فعالیت های بورس کالا در سال ۹۴ دانست و گفت: مطالعه و بررسی ساختار بازارهای کالایی در راستای عملیاتی نمودن مصوبه هیئت وزیران در خصوص هدایت معاملات شرکتها و موسسات دولتی به بورس کالای ایران و انعکاس نقش بورس کالای ایران در اقتصاد ملی در قالب مستندات و احکام برنامه ششم توسعه از اهم اقدامات این بورس در سال آینده است و همزمان با تکمیل و ارتقاء سامانه های تککالایی، چندکالایی، صادراتی، منطقهای و فرعی این بورس، بازنگری و سیستمی نمودن کلیه فرآیندها و توسعه منطقهای بورس کالای ایران با جدیت دنبال خواهد شد.
وی در پایان با اشاره به ادامه روند توسعه ارتباطات بین المللی بورس کالا خاطرنشان کرد: فراهم کردن زمینه اتصال سامانههای معاملات بورس کالای ایران با بورسهای عضو اتحادیه الکترونیکی بین بورسی (IEU) و نقل و انتقال مالی بین ایران و کشورهای عضو اتحادیه مذکور در سال جدید محقق می شود. ضمن آنکه گسترش ارتباطات با اتحادیههای منطقهای از جمله کشورهای عضو اکو نیز با جدیت دنبال خواهد شد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=18584
false
true