true

اقتصادتهران: دفترظرفیت سنجی و ارزیابی منابع سازمان انرژی های تجدیدپذیر و بهره وری برق ایران اعلام کرد: ظرفیت عملیاتی احداث نیروگاههای زمینگرمایی در کشور دو مگاوات است.
به گزارش اقتصادتهران، انرژی زمین گرمایی، انرژی موجود در عمق زمین است که از انرژی خورشیدی که در طول هزاران سال در داخل زمین ذخیره شده و همچنین فروپاشی یا زوال ایزوتوپ های اورانیوم رادیو اکتیویته، توریم و پتاسیم در طی سالیان درازدرعمق زمین نشات گرفته است که به طور عمده در نواحی زلزله خیز و آتشفشانی جوان و صفحات تکتونیکی زمین متمرکز شده است.
براساس گزارش روز یکشنبه دفتر روابط عمومی و امور بینالملل ساتبا، به نقل از مدیرکل دفتر ظرفیت سنجی و ارزیابی منابع ساتبا نتایج مطالعات دانشگاهی و پژوهشهای صورتگرفته توسط مراکز معتبر علمی در سالهای اخیر نشان میدهد پتانسیل قابل ملاحظهای در بخش انرژی زمینگرمایی کشور وجود دارد که شناسایی دقیق این منابع با هدف بهرهبرداری صحیح از آنها در راستای توسعه و تنوعبخشی انرژیهای تجدید پذیر در ایران از اهم وظایف سازمان ساتبا است.
اطلس انرژی زمینگرمایی که توسط سازمان انرژیهای تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق در تابستان ۱۳۹۸ منتشر شد، گویای آن است که حدود ۵۰ ناحیه مستعد برای بهرهبرداری از انرژی زمین گرمایی در ۱۵ استان کشور شناسائی شده است.
نواحی مزبور بیشتر در شمال و شمال غرب، بخشهایی از خراسان و فلات مرکزی، جنوب و جنوب شرقی ایران قراردارند و پتانسیل عملیاتی احداث نیروگاههای زمینگرمایی در آنها به ۲۰۰۰ مگاوات میرسد.
دفتر ظرفیت سنجی و ارزیابی منابع ساتبا ضمن ارائه نقشه میانمقیاس پتانسیل انرژی زمین گرمایی کشور از ارائه تدریجی مجموعه گزارشات پشتیبان اطلس پتانسیل انرژی زمین گرمائی در سایت ساتبا خبر داد که نخستین فصل گزارش های مذکور مربوط به استان اردبیل به عنوان بزرگترین خواستگاه انرژی زمین گرمایی کشور ماست.
بنا براین گزارش بر اساس نتایج مطالعات مهندسی صورتگرفته بر روی مخازن موجود در استان اردبیل، پتانسیل انرژی زمینگرمایی در این استان بیش از ۴۰۰ مگاوات الکتریک برآورد شده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=178224
false
true