×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۳۰, ۱۴۰۳, ۱۰:۰۴ ق٫ظ
true
true
تلاش سازمان محیط‌ زیست جلوگیری از انقراض یوز ایرانی است

اقتصادتهران: معاون محیط‌زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: یوزپلنگ گربه‌سانی ارزشمند است و در فهرست سرخ اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (آی یو سی ان – IUCN) به عنوان گونه‌ای در خطر انقراض قرار دارد و همه تلاش سازمان محیط‌زیست این است که یوز ایرانی به سرنوشت شیر ایرانی گرفتار نشود و از خطر انقراض نجات یابد.

به گزارش اقتصادتهران، کیومرث کلانتری روز یکشنبه در نشست خبری درباره انتقال کوشکی، دلبر و ایران سه یوزپلنگ پارک پردیسان به منطقه حفاظت شده توران در استان سمنان افزود: کوشکی و دلبر دو یوزپلنگ نر و ماده ای هستند که حدود ۶ سال پیش با هدف تکثیر در اسارت به پردیسان آورده شدند که چند سال بعد ایران یوزپلنگ ماده دیگری نیز به آنها اضافه شد اما در این چند سال هیچ اتفافی نیفتاد جز اینکه ما فرصت زادآوری طبیعی را از آنها گرفتیم.

وی اظهار داشت: بر این اساس بعد از برگزاری جلسات متعدد و حضور متخصصان، کارشناسان و دانشگاهیان مقرر شد تا این سه یوز به زیستگاه اصلی خود یعنی توران در استان سمنان برگردانده شوند که این کار در دو مرحله انجام شد اما برخی ادعا می‌کنند که سازمان محیط‌زیست تجربه این کار را ندارد در حالی که سازمان ۵۰ سال است که سابقه زنده گیری و انتقال حیات وحش و تکثیر در اسارت را در پرونده خود دارد.

کلانتری تاکید کرد: البته اولویت سازمان محیط زیست حفظ گونه در زیستگاه است اما زمانی که یک گونه در خطر جدی انقراض قرار گیرد راهی جز مدیریت مداخله ای نداریم و باید بخش پشتیبان داشته باشیم اینجا است که بحث تکثیر در اسارت و نیمه اسارت مطرح می شود و چون یوزپلنگ ایرانی اکنون در وضعیتی قرار دارد که در حال خارج شدن از چرخه حیات است بنابراین باید برای نجات آن برنامه داشته باشیم در غیر اینصورت به سرنوشت شیر ایرانی گرفتار خواهد شد.

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: طی ۶ سال گذشته اقدامات زیادی برای تکثیر در اسارت بر  روی کوشکی و دلبر انجام شد اما با وجود هوای آلوده و انواع استرس ها در اطراف پارک پردیسان این کارها نتیجه نداد و فقط ۶ سال این فرصت از این حیوانات گرفته شد، البته آمارها نشان می دهد که در ۶۰ سال گذشته ۱۰ یوزپلنگ زنده گیری شدند اما هیچ وقت به زادآوری نرسیدند.

وی اظهار داشت: برای جابجایی این یوزها سه پروپوزال با قیمت های ۲۰، ۲۵ و ۳۰ میلیارد تومان به سازمان محیط زیست پیشنهاد شد اما هیچ کدام را نپذیرفتیم و با توان متخصصان سازمان اقدام به این کار کردیم که با موفقیت نیز انجام شد.

کلانتری گفت: در منطقه حفاظت شده توران ۷۵۰ هکتار زمین فنس کشی شده وجود دارد که هزار و ۶۰۰ هکتار دیگر به آن اضافه شد که اینها از طریق کریدور به هم متصل می شوند تا یوزها به راحتی بتوانند در آن تردد کنند، شرایط آنها خوب است و حتی از استان گزارش شده که در تاریخ ۱۷ فروردین ماه که ایران به توران منتقل شد در ۲۴ فروردین ماه دو قلاده یوز محلی در پشت فنس این ماده یوز مشاهده شد که این نشان می دهد تصمیم برای انتقال آنها اشتباه نبوده است.

وی درباره انتقاد برخی خبرنگاران برای عدم حضور در محل در زمان انتقال یوزها توضیح داد: البته هیچ محدودیتی برای اطلاع رسانی وجود نداشته اما مساله ای که به آن رسیده بودیم این بود که محیط باید خلوت باشد تا به حیوان استرسی وارد نشود اما باید صفر تا ۱۰۰ فرایند مستند سازی و اطلاع رسانی شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches