true
اقتصادتهران: رییس پژوهشکده پولی و بانکی گفت: انتشار پول بر بستر بلاکچین در ایران امکانپذیر است و انتشار آن با هدایت و نظارت بانکهای مرکزی در دنیابا پولهای موجود دربازار که نظارتی بر آن اعمال نمیشود متفاوت است.
به گزارش خبرنگار اقتصادتهران، علی دیواندری در نشست خبری هفتمین همایش بانکداری الکترونیک و نظامهای پرداخت و در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه با توجه به رواج پولهای مجازی در دنیا چه اقدامات و تحقیقاتی توسط بانک مرکزی و پژوهشکده پولی و بانکی انجام شده است؟ گفت: پژوهشکده به سفارش بانک مرکزی در ارتباط با پولهای مجازی و رمزنگار در حال مطالعه و تحقیق است و این مطالعه بیشتر از این بُعد صورت میگیرد که از تکنولوژی بلاکچین چگونه میتوان برای صدور پولهای رسمی استفاده کرد.
وی با بیان اینکه ارزهای رمز نگار دو دسته هستند، افزود: یک دسته پولهایی هستند که بدون نام و نشان و سیستم مقرراتی خاصی که از ریسک محافظت کند منتشر شده و معامله می شود، هرچند در مقایسه با اقتصاد جهانی حجم آن کم است اما در برخی کشورها مانند کشور ما تب خاصی گرفته و مردم باید بدانند که سرمایه گذاری در این پولها ریسک بالایی دارد و بانک مرکزی نیز هشدارهای لازم را در این زمینه داده است.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد: موضوع دیگر بستر تکنولوژی بلاکچین است که موضوعی علمی و تایید شده است که میتوان کنترل و حساب شده بر بستر این تکنولوژی پولهایی را منتشر کرد.
دیواندری افزود: همانطور که بانک مرکزی روسیه از این تکنولوژی استفاده می کند و قرار است نظارت شده پولهایی را منتشر کند، برای کشور ما نیز امکانپذیر است که در پژوهشکده به سفارش بانک مرکزی فعلا در فاز مطالعاتی هستیم.
وی در پاسخ به اینکه تا چه اندازه آمادگی پذیرش این نوع پول در کشور وجود دارد، گفت: این پولها شبیه پولهای رسمی است فقط تکنولوژی متفاوتی دارد و از بستر آی تی و فناوری اطلاعات میتوان استفاده کرد و حالت رمزی به آن داد.
دیواندری افزود: در دنیا نگرانی هایی وجود دارد که برای مقاصد پولشویی، تامین مالی تروریسم و امثال آن استفاده شود که اگر چنین پولهایی تحت نظارت و کنترل بانکهای مرکزی دنیا و کشورهایی که علاقهمند هستند از این پولها استفاده کنند منتشر شود این نگرانی ها برطرف میشود، چراکه قابلیت پیگیری خواهد داشت.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی در پاسخ به اینکه عدم اعلام موضع بانک مرکزی باعث عقبافتادگی نسبت به سایر کشورها نمیشود، گفت: اندازه ارزهای مجازی خیلی زیاد نیست که بگوییم اقتصاد دنیا توسط ارزهای مجازی اداره میشود، رییس کل و معاونت فناوری اطلاعات بانک مرکزی نیز در این باره اظهارنظر کردهاند و در آینده نیز حتما موضعگیری خواهند داشت.
وی ادامه داد: ارزهای رمزنگار فعلی ظرفیت بالایی برای اقتصاد جهانی محسوب نمیشود و موضوع در اولویت بانکهای مرکزی دنیا هم نیست و فقط در دست مطالعه و تحقیق و بررسی قرار دارد.
دیواندری، در پاسخ به اینکه ۳.۵ برابر جمعیت کشور کارت بانکی صادر شده و تجمیع کارتهای بانکی چه زمانی قرار است اتفاق بیفتد؟ گفت: در همه دنیا متعارف است که افراد از هر بانکی میتوانند کارت داشته باشند و محدودیت و مشکل خاصی ندارد، اما در ایران این میانگین بالا است و مطلوب نیست.
وی افزود: بانک مرکزی در این زمینه پروژه دارد و در همایش بانکداری الکترونیک نیز معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی در اینباره حتما صحبت خواهند کرد.
رییس پژوهشکده پولی و بانکی در مورد اصلاح نظام کارمزد خاطرنشان کرد: در این زمینه یکی از بحثها کارمزدها است که آیا کفایت می کند یا خیر، باید گفت کارمزد در نظام بانکی نسبتا پایین است و با توجه به سرمایهگذاری ها میزان آن کفایت نمیکند که نیاز است تعدیل شود.
وی افزود: بحث دیگر پی اس پی ها و مدل تجاری کسب درآمد آنها است که کارمزد را از بانکها میگیرند، این موضوع مدتی است که مورد بحث بوده و جزو بحثها و میزگردهای همایش نیز است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=108750
false
true