×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۲۸ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
نمایشگاه ایران پلاست؛ نمایش توانمندی صنعت پتروشیمی

روزان: مهرداد عسگری- سیزدهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی ایران‌پلاست با حضور حداکثری شرکت‌های داخلی در حالی تا پایان روز سوم مهرماه پابرجا و میزبان اهالی این صنعت است که صنعت نفت ایران هم اکنون در سخت ترین شرایط تحریم‌های بین المللی به سرکردگی آمریکا قرار دارد. این نمایشگاه که ۳۱ شهریورماه با حضور وزیر نفت، وزیر صنعت معدن و تجارت، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی و جمعی از مدیران ارشد صنعت گشایش یافت، روزانه میزبان جمع کثیری از اهالی صنعت نفت و پتروشیمی کشور است و هر روز تعدادی قرارداد همکاری و تفاهمنامه در آن به امضا می‌رسد.

در حالی ۱۵ طرح پتروشیمی از ابتدای دولت یازدهم به ارزش ۵.۲ میلیارد دلار به بهره برداری رسیده است که ۲۷ طرح جدید نیز تا پایان سال ۱۴۰۰ تکمیل می‌شود.

در واقع قرار است صنعت پتروشیمی کشور در پایان سال ۱۴۰۴ دچار جهشی عظیم شود که به جهش سوم موسوم است به طوری که در این جهش ایجاد تنوع خوراک، محصولات، تولید پروپیلن و متنوع سازی زنجیره پایین دست بسیار مورد تأکید وزارت نفت است و مناسب‌ترین خوراک استفاده از گاز طبیعی است.

نکته قابل توجهی که برای فعالیت مجمتع‌های پتروشیمی وجود دارد این که با توجه به نیاز مجتمع‌های پتروشیمی به آب، وزارت نفت مصمم است توسعه صنعت پتروشیمی در کنار سواحل خزر و بعضی از مناطق کشور که توان تأمین آب دارند به شرط ایجاد زنجیره پایین دست در کنار آنها، روی دهد که بنابراین مساله، دست اندکاران وزارت نفت تصمیم دارند در کنار سواحل خزر و بعضی از مناطق کشور که توان تأمین آب دارند به شرط ایجاد زنجیره پایین دست در کنار آنها، صنعت پتروشیمی توسعه یابد.

این در حالی است که  وزارت نفت هم اکنون ۵ میلیارد دلار خوراک به واحدهای پایین دست پتروشیمی می‌دهد به طوری که هیچ صنعتی در کشور مشابه این صنعت نداریم که تا این اندازه خوراک به واحدهای پایین دست خود بدهد. البته عامل محدودکننده در اختصاص خوراک بیشتر واحدهای پایین دست نیستند بلکه باید بازار وجود داشته باشد که این بازار نیز پارامترهای متغیری در کشور دارد.

امضای ۲تفاهمنامه مابین ۳شرکت در نمایشگاه ایران پلاست

روز دوم نمایشگاه ایران‌پلاست با انعقاد دو قرارداد ما بین سه شرکت پتروشیمی دنبال شد. این توافقنامه همکاری مابین شرکت پژوهش و فناوری و شرکت پتروشیمی تبریز با هدف همکاری در زمینه ارائه دانش فنی واحد تولید پلی اتیلن سنگین منعقد شد.قرارداد دیگر نیز فی ما بین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکت پتروشیمی تندگویان با هدف توسعه تکنولوژی پلی اتیلن ترفتالات بسته شد.از نکات اساسی پتروشیمی ها توجه به تولیدات است و ضرورت دارد که در محصولات تولیدی کیفیت و تنوع رعایت شود زیرا این امر افزایش تولید را در پی دارد و از طرف دیگر باید قیمت تمام شده نیز باید به حداقل برسد. با عقد قرارداد مذبور مابین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و پتروشیمی تندگویان، پیگیری بهینه سازی و تنوع در تولید با توجه به نیازهای موجود تحکیم و گسترش می‌بابد. در دومین روز نمایشگاه ایران‌پلاست، توافقنامه همکاری در زمینه دانش فنی واحد تولید پلی اتیلن سنگین فی مابین شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی و شرکت پتروشیمی تبریز به امضا رسید. مراسم امضای این تفاهمنامه در راستای تولید ۳۱۰ هزار تن پلی اتیلن سنگین با حضور بهزاد محمدی معاون وزیر نفت انجام شد.

درفشی مدیرعامل پتروشیمی تبریز در خصوص امضای این قرارداد گفت: برای اولین بار در کشور با استفاده از دانش بومی، تولید یک محصول پلیمری رقم خورد و این واحد را می توان در سطح تکنولوژی مطرح جهان دانست. پتروشیمی تبریز در یک استراتژی چهار ساله مقادیر و حجم تولید خود را به دو برابر افزایش داده است. این شرکت دارای ۸۰۴ هزار تن ظرفیت محصولات پلیمری است که طیف وسیعی از انواع پلیمرها را از پلی اتیلن پلی استایلن‌ها و … را در بازارهای داخلی و خارجی عرضه می کند. وی ادامه داد: سعی می شود طی چهار سال این مقدار به بالای یک میلیون و دویست هزار تن برسد. اولین واحد، پلی پروپیلن شرکت پتروشیمی تبریز، سال گذشته کلید خورد و دومین واحد پلی اتیلن است که امروز شاهد تبادل آن در این قرارداد هستیم.

بهزاد محمدی معاون وزیر نفت نیز بستن این قرارداد را اتفاق مهمی برشمرد و گفت: به عنوان خادمین توسعه صنعت پتروشیمی هدف ارائه خدمت به این صنعت است و این وظیفه ماست که در فضایی دولتی در جهت توسعه صنعت پتروشیمی قدم برداریم. در این مسیر اعداد و ارقام قرارداد از اهمیتی برخوردار نیستند و هدف توسعه تکنولوژی و دانش فنی است.وی ادامه داد: در بحث توسعه و دانش فنی به لحاظ زمان بر بودن و پر هزینه بودن بخش خصوصی دخالتی نداشته است، ما رقیب کسی نیستیم، شرکت ها بیایند و از امکانات پژوهش و فناوری استفاده کنند.

در حالی وزیر نفت با بیان اینکه پرهیز از خام فروشی از برنامه‌های اصلی وزارت نفت عنوان کرده است که تولید یک میلیارد دلاری به بالای ۲۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ می‌رسد این خود یک جهش بزرگ است و این راه تداوم خواهد داشت.

معرفی توانمندی‌های شرکت‌های استارتاپ و دانش‌بنیان، برگزاری سمینارها و کارگاه‌های آموزشی در زمینه صنایع تکمیلی و امضای قراردادهای همکاری میان شرکت‌های فعال پتروشیمی از برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در سیزدهمین نمایشگاه ایران‌پلاست است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches