معاون برنامهریزی و تحول بانک قرضالحسنه مهر ایران با تأکید بر اینکه برای موفقیت در توسعه و شمولیت بانکداری قرضالحسنه در کشور باید رویکرد اکوسیستمی دنبال شود، تصریح کرد: چشمانداز سه سالهای در سند راهبردی بانک قرضالحسنه مهر ایران ایجاد و راهبری اکوسیستم قرضالحسنه تعیین شده است.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی قرضالحسنه، پیشنشست چهارمین کنفرانس ملی «قرض نیکو، الگوی مطلوب تجهیز منابع» به همت صندوق قرضالحسنه امداد ولایت(کمیته امداد) و اندیشکده اقتصاد ایران (دانشگاه امام صادق (ع)) برگزار شد.
رضا قرائیپور معاون برنامهریزی و تحول بانک قرضالحسنه مهر ایران در این نشست با اشاره به تاریخچه بانکداری قرضالحسنه، گفت: ۴ نقطه عطف در سیر تاریخی قرضالحسنه به چشم میخورد؛ در مرحله اول در سال ۱۳۴۷ صندوق ذخیره جاوید به عنوان نخستین صندوق قرضالحسنه کشور توسط خیرین راهاندازی شد.
وی افزود: در آن زمان «میرزا علی فلسفی» امام جماعت مسجد لرزاده تهران و به همراه سید «تقی خاموشی»، «عطایی» و دیگر افراد خیر، صندوق قرضالحسنهای را برای رفع نیازهای افراد نیازمند و ایجاد شغل راهاندازی کردند.
معاون برنامهریزی و تحول بانک قرضالحسنه مهر ایران با اشاره به روند توسعه صندوقهای قرضالحسنه بیان کرد: تا قبل از انقلاب اسلامی حدود ۲۰۰ صندوق قرضالحسنه در کشور و عمدتاً توسط خیرین تأسیس شد.
قرائیپور اضافه کرد: نقطه عطف دوم در تاریخ قرضالحسنه، تصویب قانون بانکداری بدون ربا توسط مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۶۲ بود که با این قانون افتتاح حسابهای قرضالحسنه (پسانداز و جاری) در همه بانکها به عنوان یکی از ابزارهای تجهیز منابع مجاز شناخته شد.
وی با بیان اینکه این قانون قرضالحسنه را از صندوقها به بانکها گسترش داد، خاطرنشان ساخت: در مرحله بعد حساب قرضالحسنه ویژه نیز به عنوان یکی دیگر از روشهای تجهیز منابع اضافه شد. در نتیجه مجوز استفاده از حسابهای قرضالحسنه (پسانداز، جاری و ویژه) برای تجهیز منابع به بانکهای کشور داده شد.
معاون برنامهریزی و تحول بانک قرضالحسنه مهر ایران گفت: در این مرحله همچنین تعداد صندوقهای قرضالحسنه به بیش از ۶۰۰۰ صندوق افزایش یافت.
قرائیپور به اشاره به عطف سوم تاریخ قرضالحسنه، اظهار داشت: با توجه به نیاز مردم به بانکداری قرضالحسنه و وامهای خرد، عدم توجه کافی به بانکداری قرضالحسنه از سوی بانکهای تجاری کشور، نوبت به تأسیس بانکهای تخصصی قرضالحسنه رسید.
وی تصریح کرد: در همین راستا در سال ۱۳۸۶ بانک قرضالحسنه مهر ایران به عنوان نخستین بانک تخصصی قرضالحسنه کشور تأسیس شد. بانک قرضالحسنه رسالت نیز در سال ۱۳۹۰ به عنوان دومین بانک، بانکداری تخصصی قرضالحسنه را اجرا کرد.
دیدگاه ها بسته هستند.