×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  شنبه - ۳۱ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true
نصب سکوی مسکونی میدان نفتی فروزان تا پایان امسال

اقتصادتهران: بهره برداری از سکوی تولید میدان نفتی فروزان در سال ۱۳۹۵ محقق خواهد شد و این در حالی است که برداشت عربستان از این میدان مشترک اکنون حدود ۴۰۵ هزار بشکه و حدود ۹ برابر برداشت ایران اعلام می شود.

میدان نفتی فروزان یکی از دو میدان نفتی مشترک ایران با عربستان است که همچنان بزرگترین تولید کننده نفت در دنیا به شمار می‌رود. این میدان که در سال ۱۳۴۵ شمسی با ذخیره نفت درجای دو میلیارد و ۳۰۹ میلیون بشکه توسط شرکت پان آمریکن کشف شد و پیش از پیروزی انقلاب اسلامی با نام میدان نفتی فریدون شناخته می‌شد، با میدان مرجان عربستان مشترک است و برداشت از آن از اوایل دهه ۵۰ آغاز شده است.

بیشترین میزان برداشت ایران از میدان فروزان مربوط به سال ۱۳۶۶ با ۱۸۰ هزار بشکه نفت در روز بوده است و تا اوایل دهه ۸۰ میزان تولید نفت خام از این میدان به حدود ۴۰ هزار بشکه در روز کاهش یافت و پیش‌بینی ‌شده بود که با توجه به کاهش ضریب تولید از این میدان، میزان تولید فروزان تا سال ۱۳۸۴ به روزانه ۲۰ هزار بشکه کاهش یابد، به همین دلیل اوایل سال ۱۳۸۱ قرارداد اجرای طرح توسعه میدان فروزان در قالب طرح توسعه میدان فروزان و اسفندیار بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) امضا و مدت اجرای پروژه پنج سال و زمان پایان اردیبهشت ماه ۱۳۸۶ تعیین شد. پس از امضای این قرارداد، شرکت پتروایران نیز به عنوان پیمانکار عمومی پروژه انتخاب شد که به منظور اجرای طرح توسعه با کنسرسیوم شرکتهای SLP انگلیس و تاسیسات دریایی ایران قرارداد امضا کرد و قرار شد میزان تولید نفت خام از این میدان مشترک به ۶۵ هزار بشکه افزایش یابد.

اما پس از مدتی شرکت نفت فلات قاره به عنوان بهره بردار اعلام کرد که میدان نفتی فروزان توانایی تولید نفت خام بیشتری را دارد، بنابراین در آن زمان با ایجاد تغییرات تازه در طراحی‌ها و نوع تاسیسات، قیمت پروژه افزایش یافت و به دلیل عدم تصویب افزایش قیمت در شورای اقتصاد، پروژه متوقف، قرارداد اجرای طرح توسعه میدان نفتی فروزان فسخ و اجرای آن به شرکت نفت فلات قاره واگذار شد.

پس از آن شرکت ملی نفت ایران با شرکت سایپم تریون هندی برای توسعه‌ی میدان مشترک نفتی فروزان به توافق رسید و از سوی کارفرمای طرح گفته می‌شد با این قرار‌داد پروژه‌ی توسعه‌ی میدان نفتی فروزان وارد فاز جدید‌تری شده است، اما بعد از همه این اقدامات ،تولید نفت خام این میدان فقط ۱۵ هزار بشکه افزایش یافت و از ۶۵ هزار بشکه به ۸۰ هزار بشکه رسید.

این در حالی است که گفته می‌شود که اگر پروژه با همان ظرفیت و شرح کار اولیه پیش رفته بود، هم‌اکنون نه تنها به توان تولید نفت پیش‌بینی شده رسیده بود، بلکه امکان برداشت از این میدان مشترک که نفت قابل استحصال آن به دلیل افت طبیعی تولید به‌طور سالانه کاهش پیدا می‌کند بیشتر بود.

عملکرد ایران در توسعه‌ی میدان نفتی فروزان در دوره‌ای حتی پای سازمان بازرسی و نظارت کل کشور را به این موضوع باز کرد. تا این‌که طبق مصوبه‌ی اسفند‌ماه سال ۱۳۸۷ هیات مدیره‌ی شرکت ملی نفت ایران، تامین مالی طرح جدید توسعه‌ی میدان فروزان را از روش بیع متقابل به استفاده از منابع داخلی تغییر داد و مقرر شد که تکمیل طرح جدید توسعه‌ی میدان فروزان در مدت زمان ۳۶ ماه انجام شود؛ یعنی باید تا پایان سال ۱۳۹۰ این طرح تکمیل می‌شد.

بر اساس این گزارش هدف از طرح توسعه میدان نفتی فروزان استخراج بیش از ۳۰۰ میلیون بشکه نفت خام در مدت ۲۵ سال است ضمن آنکه گاز تولیدی از این میدان دریایی، معادل ۲۵۰ میلیون فوت مکعب در روز، از طریق یک خط لوله زیر دریایی به جزیره خارگ انتقال می‌یابد.

در نهایت طرح توسعه سکوهای این میدان نفتی مشترک به شرکت تاسیسات دریایی واگذار شد و شرکت تاسیسات دریایی برای شتاب بخشیدن در اجرای این پروژه، ساخت عرشه‌های این میدان را به یک شرکت خارجی سپرده است.

در این راستا محمد رضا بهاری، معاون فراساحل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران، گفته که پس از نصب و راه اندازی سکوی دریایی، تولید این سکوی میدان فروزان از اواخر سال ۹۵ یا اوایل سال ۹۶ آغاز می شود.

وی اعلام کرده که سکوی مسکونی این میدان تا پایان سال جاری نصب و برای اواخر فروردین ماه سال آینده آماده بهره برداری می شود، اما سکوی تولید در اواخر شهریور ماه سال ۱۳۹۵ نصب شده واقدامات لازم برای بهره برداری از آن انجام خواهد شد.

معاون فراساحل شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی با بیان اینکه ساخت تاسیسات بخش خشکی میدان فروزان در جریان بوده و خط لوله مربوط به آن نیز احداث و جکت ها نصب شده است، خاطرنشان کرد: در سال ۱۳۹۲ کار لوله گذاری این میدان در بخش دریا انجام شده و یک خط لوله یکصد کیلومتری با قطر ۲۴ اینج در کف دریا احداث شده است.

پیشتر سعید حافظی، مدیرعامل شرکت فلات قاره، از آماده شدن دو سکوی میدان نفتی فروزان در سال جاری خبر داد و این در حالی است که بنا بوده اواخر سال گذشته تولید زود هنگام از این میدان محقق شود که این امر در خوشبینانه ترین حالت به اوایل سال جاری موکول شده است.

البته در حالی که توسعه میدان مشترک نفتی فروزان به دلیل نبود منابع مالی کافی مدت طولانی متوقف بوده است، چندی پیش مجری طرح توسعه میدان نفتی مشترک فروزان، از دوبرابر شدن تولید نفت در میدان فروزان تا سال ۹۵ خبر داد و اعلام کرد که برنامه ریزی برای آغاز تولید زودهنگام در این میدان مشترک تا اوایل سال ۱۳۹۴ انجام خواهد شد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches