
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان: «آنچه ما را به تأسیس مراکز نوآوری و سرمایهگذاری خطرپذیر در دانشگاهها سوق داده است، آن است که میخواهیم به یک توسعهدهنده فناوری تبدیل شویم.
به گزارش اقتصادتهران، مراسم افتتاح «مرکز توسعه کسب و کار صنعت ۴»، روز ۱۶ بهمنماه با حضور دکتر حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، مهندس محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه، دکتر سید احمدرضا خضری، مشاور وزیر علوم و مدیر کل حوزه وزارتی، دکتر محمدنبی شهیکی، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم، دکتر علی اسدی، رئیس پارک علم و فناوری دانشگاه تهران و جمعی از مسئولین دانشگاه و وزارت علوم و اساتید دانشگاه و فعالان حوزه صنعت در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران برگزار شد.
محمدیاسر طیب نیا، طی سخنانی در این مراسم با بیان آن که این انقلاب اتفاقات مختلفی را پشت سر گذاشته است، گفت: تمام کسانی که به این نظام و آب و خاک علاقهمند هستند، باید به جبران کوتاهیها و چگونگی تحقق رشد و پیشرفت فکر کنند.
وی با بیان آن که این مرکز، برج دیدهبانی تحولات دیجیتال روز دنیا و هوشمندسازی در صنعت فولاد خواهد بود، تصریح کرد: واقعیت این است که جا برای پیشرفت ایران عزیز بسیار زیاد است. ما در برخی زمینهها چنانکه باید پیشرفت نکردهایم و هر که دل در گرو این آب و خاک دارد دغدغه جبران این مسائل را نیز دارد.»
مدیرعامل فولاد مبارکه افزود: «شاهکلید رشد و پیشرفت شرکتهای موفق دنیا، شرکتهایی که اقتصاد جهان را رهبری میکنند، مقوله نوآوری و فناوری است. متأسفانه زیستبوم و فرهنگ نوآوری هنوز در کشور شکل نگرفته است. از این رو شرکت نوآوری فولاد مبارکه نیز تمام تلاش خود را به خلق زیستبوم نوآوری معطوف کرده است. باید در سرمایهگذاری خطرپذیر در حوزه نوآوری، با سرعت بیشتری حرکت کنیم تا با حرکت جهانی همگام شویم. در واقع اگر بخواهیم به فرمان مقام معظم رهبری عمل کنیم باید سرعت حرکت در این مسیر را افزایش دهیم.»
طیبنیا درباره اهداف مرکز تازهتأسیس در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران گفت: «پس از راهاندازی چند مرکز فناوری دانشگاهی، امروز خوشبختانه یکی دیگر از اضلاع زیستبوم نوآوری راهاندازی شد. این مرکز، که به عنوان برج دیدهبانی، روند تحولات دیجیتال روز دنیا و هوشمندسازی را در صنعت فولاد دیدهبانی میکند، بر آن است که برای فعالان زیستبوم نوآوری از جمله دانشگاهیان، شتابدهندهها، صندوقهای سرمایهگذاری و متخصصان صنایع بزرگ، بستر مناسبی برای تعامل و شبکهسازی با کسبوکارها و استارتآپهای حوزه صنعت ۴ تحول دیجیتال فراهم کند.»
طیب نیا در خصوص بررسی چالشهای چند دهه اخیر و مطالعه نمونههای موفق جهانی، به یکی از این نمونهها شرکتهای کره جنوبی اشاره کرد و گفت: این شرکتها در حدود ۱۵ سال پس از تأسیس در سال ۱۹۶۸، به عنوان رقابتپذیرترین شرکت فولادی جهان شناخته شدند.
وی ادامه داد: این شرکتها تنها در صنعت فولاد فعالیت نمیکنند بلکه به یکی از بازیگران اصلی اقتصاد کره جنوبی تبدیل شدهاند.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان، عامل اصلی موفقیت این شرکتها را توجه ویژه به نوآوری و فناوری دانست و این را کلید رشد و توسعه نه تنها خود شرکتها بلکه اقتصاد کشورها معرفی کرد.
وی تصریح کرد: برخی از این شرکتها به اندازهای بزرگ و موفق هستند که نامشان بیشتر از نام کشورهایشان شناخته شده است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در ادامه بر اهمیت نوآوری و ایجاد زیست بوم نوآوری در صنایع بزرگ، به ویژه در شرکت فولاد مبارکه، تاکید کرد و گفت: در این راستا، به نمونههای موفقی چون آرسنال، مایتال، گوگل، مایکروسافت و سامسونگ اشاره شده که در چند دهه گذشته تمرکز خود را بر نوآوری و پیادهسازی اکوسیستمهای نوآوری قرار دادهاند.
وی ادامه داد: در حدود سه سال پیش، مأموریتی به شرکت نوآوری و فناوری فولاد مبارکه داده شد تا بر ایجاد یک اکوسیستم نوآوری تمرکز کند و کشور را از زایشهای این اکوسیستم بهرهمند سازد.
وی گفت: بارها مقام معظم رهبری تاکید کردهاند که شرکتهای بزرگ باید شرکتهای دانش بنیان را به همراه خود بکشند و به عنوان لوکوموتیو توسعه عمل کنند.
وی ادامه داد: فولاد مبارکه به عنوان یکی از بزرگترین مجموعههای صنعتی کشور، جایگاه دوم را از نظر فروش و شاخصهای اصلی دارد. در صورت عدم توجه به مقوله نوآوری، این شرکت ممکن است به سرنوشت شرکتهای دیگر دچار شود.
طیب نیا به سرعت پیشرفت در حوزه نوآوری اشاره کرد و افزود: در سال ۱۹۹۷، ۸۶ درصد از سرمایهگذاریهای خطرپذیر در آمریکا و کانادا بود، در حالی که امروز در آسیا این رقم به ۲۸ درصد رسیده است. کشورهای همرده ایران مانند فیلیپین، مصر و عربستان نیز سرمایهگذاریهای قابل توجهی در این حوزه انجام دادهاند.
وی در پایان یادآور شد: فولاد مبارکه و شرکتهای مشابه باید مسیر توسعه و نوآوری را هموار کنند تا کشور از قافله جهانی عقب نماند.