true
به عنوان یک رویداد مهم در حوزه توسعه اقتصادی مناطق آزاد، فرصتی برای گسترش همکاریهای تجاری با کشورهای عضو اکو و اوراسیا فراهم کرد.
به گزارش خبرنگار اقتصادتهران، حسین گروسی در اجلاس بین المللی نقش دیپلماسی در توسعه اقتصادی منطقه آزاد ماکو که صبح امروز، 27 آذرماه با حضور بسیاری از مدیران و کارشناسان اقتصادی و با حضور سفیر روسیه در ایران در مرکز بین المللی همایشهای بین المللی صدا و سیما برگزار شد، ضمن بیان این مطلب و با تاکید بر اهمیت کریدورهای تجاری، زیرساختهای لجستیکی و ظرفیتهای کشاورزی منطقه آزاد ماکو، ابراز امیدواری کرد: این اجلاس زمینهساز همکاریهای گستردهتر و مؤثرتری با کشورهای همسایه و دیگر کشورهای عضو سازمانهای بینالمللی باشد.
وی با بیان برنامهها و اهداف توسعهای این منطقه بر اهمیت ایجاد زیرساختهای لجستیکی و توسعه تجارت بینالمللی تاکید کرد و با اشاره به اهمیت مناطق آزاد تجاری-صنعتی و ضرورت داشتن رویکردی جهانی اظهار داشت: مناطق آزاد باید ظرفیتهای خود را به کشورهای مختلف معرفی کنند. این اجلاس فرصتی برای ارتقاء همکاریهای تجاری با همسایگان و کشورهای عضو اکو و اوراسیا میباشد.
گروسی، ادامه داد: مناطق آزاد تجاری-صنعتی باید رویکردی جهانی داشته باشند؛ عزیزانی که امروز از اقصی نقاط کشور و استانها برای این هدف گرد هم آمدهاند، بتوانند در دولت جدید رویکرد توسعهمحور با تمام دنیا، به ویژه همسایگان عزیزمان، داشته باشند.
وی افزود: مناطق آزاد میتوانند با کشورهای خاصی ارتباط تجاری موثری برقرار کنند. به عنوان مثال، منطقه آزاد ماکو میتواند به عنوان هاب تجاری کشورهای عضو اکو، اوراسیا و قفقاز عمل کند. همینطور منطقه آزاد چابهار میتواند پل ارتباطی با کشورهای عضو شانگهای باشد.
گروسی در خصوص اهمیت منطقه آزاد ماکو برای کشورهای عضو اکو و همسایگان گفت: منطقه آزاد ماکو به عنوان بزرگترین منطقه آزاد تجاری-صنعتی ایران، میتواند به هاب فعالیت برای کشورهای عضو اکو تبدیل شود. کشورهای تاجیکستان، قزاقستان، ارمنستان، افغانستان، ترکیه، روسیه، عراق، ازبکستان و چین که در این مراسم حضور دارند، میتوانند از ظرفیتهای این منطقه برای توسعه روابط تجاری بهرهبرداری کنند.
وی با اشاره به موقعیت استراتژیک منطقه آزاد ماکو، به ظرفیتهای زیرساختی این منطقه اشاره کرد و افزود: «دهکده لجستیکی ماکو با امکاناتی همچون انبارها، سردخانهها، فرودگاه، بندر خشک، ریل و آزادراه طراحی شده است. این مجموعه میتواند به تسهیل صادرات و تسهیل کریدور اکو کمک کند.»
گروسی در ادامه سخنان خود با اشاره به اهمیت کریدور شرق به غرب، گفت: کریدور شرق به غرب که از چین آغاز میشود و از مسیر سرخس به تبریز و ماکو میرسد، میتواند مسیر راهبردی برای کشورهای شرق مانند چین، افغانستان، پاکستان و هند باشد. این کریدور میتواند به بهبود تجارت و توسعه روابط اقتصادی کمک کند.
مدیرعامل سازمان منطقه آزاد ماکو همچنین از برنامهریزی برای دومین اجلاس جهانی مناطق آزاد در اردیبهشتماه 1404 خبر داد و گفت: امیدواریم این اجلاس اولین گام برای تحقق اهداف تجاری ما باشد. در اردیبهشتماه سال آینده، دومین اجلاس جهانی در منطقه آزاد ماکو برگزار خواهد شد و در این همایشها، کشورهای عضو اکو و همسایگان فرصتهای جدید همکاری تجاری را بررسی خواهند کرد.
حسین گروسی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان ظرفیتهای کشاورزی و امنیت غذایی منطقه آزاد ماکو، بیان کرد: یکی از پروژههای مهم منطقه آزاد ماکو، احداث بزرگترین باغ مدرن و هوشمند غرب آسیا با مساحت 290 هکتار است که شامل درختان پسته و گردو میشود. این باغ میتواند برای کشورهای اروپایی، اوراسیا و دیگر کشورها به عنوان خشکبار صادر شود و در توسعه صادرات غیرنفتی نقش مهمی ایفا کند.
وی در پایان با اشاره به پرچمهای کشورهای مختلف که در اجلاس حضور دارند، اظهار داشت: این اجلاس فرصتی برای توسعه روابط تجاری و اقتصادی با کشورهای همسایه است. امیدواریم با همکاریهای بیشتر، منطقه آزاد ماکو به یک قطب تجاری و لجستیکی مهم در منطقه تبدیل شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=294215
false
true