اقتصاد تهران
شماره خبر : 137059
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۰۸/۱۲
اقتصاد تهران

مشکل تامین ارز مورد نیاز اپراتورها برطرف شده است

اقتصادتهران: رییس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی با اعلام اینکه به دلیل اعمال تحریم ها امکان ایجاد مشکلات برای دسترسی ایرانیان به برخی سایت‌ها وجود دارد اما از نظر فنی قطعی اینترنت غیر ممکن است، اعلام کرد که مشکل تامین ارز مورد نیاز اپراتورها تا حد زیادی برطرف شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، «حسین فلاح جوشقانی» در مورد اعمال تحریم های آمریکا در حوزه اینترنت اظهار داشت: اینترنت به عنوان یک شبکه گسترده جهانی همچون تار عنکبوت در همه دنیا تنیده شده است و نمی توان آن را از نقطه ای در دنیا قطع کرد.

وی با تاکید بر اینکه از نظر فنی قطعی اینترنت غیرممکن است، افزود: به عنوان کارشناس این حوزه اعلام می کنم قطع اینترنت نخواهیم داشت و مردم نیز نباید از این بابت نگرانی داشته باشند.

معاون وزیر ارتباطات، اثر تحریم ها را معطوف به «حوزه تامین تجهیزات توسعه ای اپراتورها و حتی مبادلات مالی با تامین کنندگان خارجی» دانست و تصریح کرد: تحریم ها باعث می شود تا اپراتورها در تامین تجهیزات توسعه ای با مشکلاتی مواجه شوند.

«از این بابت هماهنگی ها با بانک مرکزی در مورد اختصاص ارز مورد نیاز اپراتورها برای تامین تجهیزات انجام و تاحدود زیادی مشکل برطرف شده است.»

رئیس سازمان رگولاتوری به برگزاری جلسه هایی در وزارت ارتباطات با موضوع برنامه ریزی برای رفع مشکلات احتمالی ناشی از تحریم ها اشاره و خاطرنشان کرد: از مدت ها پیش این جلسه ها توسط سازمان فناوری اطلاعات با حضور بخش دولتی و خصوصی در حال انجام است تا آمادگی کاملی در مواجهه با تحریم های احتمالی وجود داشته باشیم.

«حتی در حوزه هایی که احتمال ایجاد محدودیت هایی وجود دارد همچون نام دامنه های ایرانی و بانک ها، مانورهایی نیز برای آمادگی بیشتر انجام شده است.»

فلاح جوشقانی با تاکید بر اینکه پیاده سازی شبکه ملی اطلاعات نگرانی ناشی از تهدیدها و تحریم ها را کاسته است، افزود: شبکه ملی اطلاعات براساس سیاست‌گذاری های شورای عالی فضای مجازی دارای سه لایه زیرساخت، خدمات و محتواست.

«لایه زیرساخت و شبکه که متولی اصلی آن وزارت ارتباطات محسوب می شود تا حدود بسیار زیادی پیاده سازی شده و جاهایی که نیاز به اقدامات تکمیلی دارد در حال انجام است.»

وی لایه بعدی را لایه خدمات نامید و افزود: در این لایه خدماتی همچون «پیام رسان ها، موتورهای جست وجو، ایمیل و نقشه» قرار دارند که بسیاری از آنها همچون نقشه، بومی شده و وضعیت خوبی داریم؛ فکر نمی کنم از حوزه هایی باشند که در آن ها با قطعی ارایه خدمات روبرو شویم.