×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۹ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
مذاکره با ۲۰ کشور برای استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری

اقتصادتهران: مدیر اداره صادرات بانک مرکزی از مذاکره با ۲۰ کشور برای استفاده از ارزهای ملی در مبادلات تجاری خبر داد که از این میان پیمان پولی با ترکیه و پاکستان نهایی و اجرایی شده است.

 به گزارش بانک مرکزی، صمد کریمی در گفت و گویی بااشاره به کارنامه این بانک در پیگیری و انعقاد پیمان ها پولی و ارزی گفت: معاوضه ارزی در دهه ۱۹۹۰ میلادی با توجه به عمق بازار ارز خارجی با رشد چشمگیری مواجه شد به طوری که حجم معاملات روزانه در این بازار امروز به ۵٫۵ تریلیون دلار می رسد.

وی افزود: البته باید به این نکته نیز اشاره کرد که به طور عموم، سوآپ ارزی میان بانک های مرکزی و بانک های تجاری کشورها انجام می شود و کشورهایی که توانسته اند سیاست های تثبیت اقتصادی خود را به ثمر برسانند و وارد مرحله آزاد سازی مالی شوند، از این پیمان ها بهره بردند.

مدیر اداره صادرات بانک مرکزی تاکید کرد: پیمان های پولی همان استفاده از ارزهای ملی دو کشور در روابط تجاری است.

وی در خصوص اقدامات بانک مرکزی به منظور بهره مندی ‌پیمان های پولی تصریح کرد: بانک مرکزی ایران بعد از تشدید تحریم ها از نیمه دوم سال ۱۳۸۹ با یکسان سازی نرخ ارز در بهمن ماه و در گام بعدی با راه اندازی مرکز مبادلات ارزی به نوعی استفاده از ارزهای ملی را در دستور کار خود قرار داد.

کریمی افزود: امروز در بازار بین بانکی ارز کشور که در چارچوب پرتال ارزی انجام می گیرد، به هیچ عنوان دلار مورد استفاده قرار نمی گیرد، ضمن اینکه اصولاً هیچ بانک مرکزی و سیستم بانکی در دنیا تنها از یک ارز برای مبادلات خود بهره نمی برد و به صورت عامیانه این که تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار نمی دهد.

به گفته کریمی، رسم جهانی است که بانک های مرکزی و اصولاً بانک ها تلاش می کنند پرتفویی از ارزهای مختلف تشکیل دهند و ارزهای جهانروا با توجه ارزش و میزان ریسک آن ها می توانند سهمی در این سبد داشته باشند.

این مسئول ارزی در بانک مرکزی تاکید کرد: با این تفاسیر و با توجه به شرایط و مختصات اقتصادی و غیراقتصادی کشور بدیهی بود بانک مرکزی در جهتی حرکت کند که قدرت تبدیل ارزی را افزایش دهد و جریان با ثبات واردات کالا و خدمات را برای کشور به وجود آورد. به این منظور هم باید به سمت ارزهای ملی حرکت می کرد حرکتی که از سوی بانک مرکزی انجام گرفت.

مدیر اداره صادرات بانک مرکزی ادامه داد: این حرکت آغاز شد و هرچند که لزوماً در چارچوب پیمان های دوجانبه نبود، اما در نهایت از سال ۱۳۹۲ پیمان های پولی آغاز شد.

کریمی اظهار داشت: مذاکراتی با ۲۰ کشور جهان تا کنون صورت گرفته است که در مواردی به امضای تفاهمنامه منجر شد و از میان این تفاهمنامه ها هم سرانجام دو قرارداد با کشورهای ترکیه و پاکستان به امضاء رسید.

کریمی با بیان اینکه یکی از دو قرارداد در حوزه «ترتیبات بانکی و پرداخت» و قرارداد دیگر هم در زمینه «سوآپ ارزی» امضاء شد، گفت: البته باید به این نکته هم اشاره کرد که هر کشوری در بخش پیمان های پولی و برای استفاده از ارزهای ملی برای واردات و صادرات کالا ، خدمات و سرمایه گذاری می تواند از الگوهای مختلفی بهره ببرد که یکی از آن ها قراردادهای دو جانبه است.

این مسئول ارزی در بانک مرکزی ادامه داد: همین قراردادها هم در قالب چند نوع تعریف می شوند و به عبارت دیگر انواع مختلفی دارند، از جمله آنها هم می توان به ترتیبات بانکی و پرداخت اشاره کرد که از سوی بانک مرکزی ایران مورد استفاده قرار می گیرد، مدل دیگر مورد استفاده از سوی بانک مرکزی هم سوآپ ارزی است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches