true
اقتصادتهران: عبدالناصر همتی افزود: مدیران بانک های دولتی از جمله بانکهای ملی، صادرات، تجارت، سپه و سایر بانک های مهم، نرخ سپرده های سه ماهه، شش ماهه و ۹ ماهه را به ترتیب ۱۴ ؛ ۱۶ و ۱۹ درصد تعیین و بر رعایت این نرخها تاکید کردند.
وی افزود: در جلسه مدیران بانکها تصمیم گیری شد به سپردههای دفترچه ای زیر سه ماه نیز بیشتر از ۱۰ درصد سود پرداخت نشود.
مدیرعامل بانک ملی ایران با اشاره به مصوبه شورای پول و اعتبار و دستورالعمل بانک مرکزی درباره نرخ ۲۰ درصدی سود سپرده های یک ساله و واگذاری تعیین نرخ های زیر یکسال به بانک ها گفت: برخی بانکها و موسسه ها تصمیم شورای هماهنگی بانک های دولتی را قبول ندارند و برای جذب سپرده برای سپردههای زیر یکسال نرخ سود ۱۹ و نیم درصدی و ۱۹ و ۷۵ صدم درصدی تعیین کرده اند که این روند در میان مدت و بلند مدت مشکل ساز خواهد بود و انتظار داریم شورای پول و اعتبار فکری کند و مجبور هستیم به جمع بندی برسیم.
همتی با اشاره به اینکه هم اکنون برخی بانکها برای سپرده های کوتاه مدت خود سود ۱۹ و ۷۵ صدم درصدی تعیین کردهاند، گفت: اگر در این رقابت نرخ سود سپرده های کوتاه مدت ۱۹ و نیم درصد شود، در عمل قیمت تمام شده پول به شدت افزایش مییابد و نمی توان تسهیلات با نرخ ۲۴ درصد به سرمایه گذاری و تولید پرداخت کرد و این روند، نقض غرض است.
رئیس شورای هماهنگی بانک های دولتی خاطرنشان کرد: آنچه شورای پول و اعتبار درباره نرخ سود ۲۰ درصدی برای سپرده های یکساله تصویب کرد، پیشهاد شورای هماهنگی بانکها بود و درباره سپردههای کوتاه مدت نیز این پیشنهادها داده شده بود.
همتی تاکید کرد: هدف از تعدیل نرخ های سود این بود که به کاهش نرخ سود تسهیلات منجر شود که اکنون ۲۴ درصد شده است و اینکه چاره نداشتیم نرخ سود سپرده ها برای نزدیک شدن به نرخ تورم، کاهش یابد.
مدیرعامل بانک ملی ایران گفت: در پیشنهاد اولیه ای که بانک ها به شورای پول و اعتبار ارائه کردند نرخ سپردههای زیر سه ماه ۱۰ درصد در نظر گرفته شد، زیرا این سپرده ها پولهایی است که به دلیل گردش مالی واحدها، شرکت ها و افراد برای امور مختلف، کم و زیاد میشود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=21080
false
true