true
اقتصادتهران: در حالی بازار میوههای تابستانی گرم شده است که به ایام ماه مبارک رمضان نیز نزدیک میشویم. اگرچه به نظر میرسد که قیمت میوهها از کاهش نسبی برخوردار شود اما در حال حاضر بازار میوههای تابستانی داغ داغ است و با رونق گرفتن این بازار، عرضه متنوع میوه نیز آغاز شده است. این در حالی است که در مجموع علاوه بر میوه، کالاهای اساسی و مایحتاج اصلی مردم در فصل گرما از اهمیت خاصی برخوردار است به طوری که کیفیت و کمیت کالاهای اساسی در ماه مبارک رمضان اهمیت ویژهای دارد. البته تا کنون، مسوولان وعده گران نشدن قیمت کالاهای اساسی را دادهاند اما باید تا ۲۰ روز دیگر منتظر ماند و تغییرات را در بازار مشاهده نمود.
بازار میوه رونق گرفت
معاون اتحادیه بارفروشان ضمن اعلام نرخ جدید انواع میوه و سبزی در میدان مرکزی میوه و ترهبار، گفت: این روزها، بازار میوه رونق گرفته و عرضه میوههای باکیفیت افزایش یافته است.
علی امامی در گفتگو با مهر با بیان اینکه عرضه میوه نسبت به هفته گذشته فراوانتر شده است، اظهارداشت: تقاضای مردم به تناسب عرضه افزایش یافته و همین مساله سبب رونق یافتن بازار شده است.
وی در مورد علت افزایش جزیی قیمت برخی میوهها گفت: میوههایی که در حال عرضه هستند، کیفیت بسیار بهتری نسبت به میوههایی دارند که طی هفتههای گذشته عرضه میشدند، بنابراین قیمتشان نیز مقداری بالاتر است.
امامی با اشاره به نزدیک شدن ماه مبارک رمضان تصریح کرد: با فرارسیدن ماه مبارک رمضان بازار سبزی و محصولاتی مثل هندوانه، طالبی، ملون و دستنبو رونق پیدا میکند و قیمت این محصولات بین ۱۰ تا ۱۵ درصد گران میشود.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر محصولاتی مانند خیار، گوجهفرنگی و میوههای ریز از جمله توتفرنگی، زردآلو و گوجه سبز حدود ۲۰ درصد افت میکند.
تامین کالاهای اساسی ویژه رمضان به میزان کافی
همچنین، رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه قیمتها در بازار کالاهای اساسی به ثبات نسبی رسیده، با اشاره به سالهای گذشته و تمهیدات در نظر گرفته شده برای امسال گفت: تجارب سال گذشته هم نشان داد که نیازی به اجرای طرح تنظیم بازار نیست و همه کالاها به اندازه کافی وجود دارد.
علی فاضلی گفت: با توجه به شرایط قیمت کالا، در سال گذشته از طرح تنظیم بازار ویژه ماه مبارک رمضان استقبال چندانی نشد و امسال همین روند پیش بینی می شود چون کالاهای اساسی به میزان کافی تامین شده است.
رئیس اتاق اصناف ایران افزود: بازار تابع شرایط اقتصادی و عرضه و تقاضاست و در بازار ایران پدیده کمبود کالا نداریم و بازار ما تقریبا از هر نوع کالا اشباع شده است و البته نظارت بر قیمت کالاهای وارداتی و تولیدی وجود دارد و در دوره های خاص هم باید نظارت ها تشدید شود.
وی تصریح کرد: در ماه رمضان برخی کالاهای صنفی مانند خرما و زولبیا و بامیه تقاضای زیادی دارد که اصناف همکاری خواهند کرد و امیدواریم کمترین تخلف را شاهد باشیم و نظارت ها را هم بیشتر خواهیم کرد.
به گفته فاضلی، سازمان حمایت مسئول قیمت گذاری است و گاهی اصناف به عنوان ناظر یا مشاور همکاری دارد اما مسئول قیمت گذاری در این بخش، سازمان حمایت از تولیدکننده و مصرف کننده است و همچنان ثبات قیمت داریم.
وی اظهار داشت: نظارت بر بخش خرده فروشی با نظام صنفی است وکار نظارت اصناف بر خرده فروشی با اتاق های اصناف خواهد بود.
فاضلی همچنین گفت: حدود ۸۰۰ هزار واحد بدون پروانه داریم که باید ساماندهی شود و بیشتر تخلف ها نیزدر همین حوزه است و طرح سازماندهی واحدهای بدون پروانه با همکاری وزارت صنعت و معدن و تجارت و دیگر نیروهای دست اندرکار عملیاتی می شود. برای هر ۳۰ یا ۳۱ نفر، یک واحد صنفی داریم که با معیارهای جهانی ( ۹۵ تا ۱۰۵ نفر) نمی خواند.
رئیس اتاق اصناف اظهار داشت: در کالاهایی که با بسته بندی وبا بر چسب قیمت ها عرضه می شود، قیمت ها مشخص و هرگونه گرانفروشی تخلف است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=21646
false
true