true

اقتصادتهران: در حالي كه چند روز پيش خبر از رسيدن جمعيت ايران به 78 ميليون نفر توسط ثبت احوال منتشر شد ( مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت احوال کشور گفت: جمعیت ایران در پایان شهریور سال جاری 78 میلیون و 68 هزار و 849 نفر ثبت شد) اكنون خبر ديگري بر روي خبرگزاريهاي قرار گرفته مبني بر اين كه تعداد يارانهبگيراين از مرز 76 ميليون نفر گذشته است. نكته جالب آن كه در زمان فراخوان دولت براي انصراف داوطلبانه يارانهبگيران تنها كمي كمتر از 2 ميليون نفر از كل جمعيت از دريافت يارانه انصراف داده بودند و اكنون كه كم تر از 9 ماه از آن تاريخ ميگذرد، با توجه به تعداد مرگ و مير در جامعه، باز هم از تعداد يارانهبگيران كاسته نشده است.
دولت در آن زمان اعلام كرد، مبلغ هزار میلیارد تومان از محل انصراف دهندگان از دريافت يارانه برای دولت ایجاد درآمد شده است و از آنجا که این رقم را یک مقام رسمی دولت که اتفاقاً علاوه بر سمت سخنگویی، معاون برنامهريزي و نظارت راهبردي رئيسجمهور نیز هست، اعلام كرد، می توان با یک محاسبه ساده دریافت که چه تعداد از مردم از دریافت یارانه انصراف داده اند.
در واقع اگر 1000 میلیارد را تقسیم بر 12 (تعداد ماه های سال) کنیم و آن را بر مبلغ یارانه (45500 تومان) تقسیم کنیم به عدد “یک میلیون و 831 هزار و 502 ” نفر خواهیم رسید که با تصمیم خود، از دریافت یارانه انصراف داده اند و حال آن كه اين تعداد بعد از گذشت 8 ماه همچنان همان ميزان يعني چيزي حدود 2 ميليون كمتر از جمعيت رسمي كشور است.
اگرچه مردم به فرمان افزايش تعداد جمعيت كه توسط مقام معظم رهبري اعلام شد لبيك گفتند اما به نظر نميرسد توازن افزايش جمعيت در اين مدت كوتاه با رشد يارانهبگيران تناسبي داشته باشد چرا كه اين امر در آيندهاي نزيك معلوم و مشخص خواهد شد.
بنابراين آنچه مبرهن است، عدم كنترل و نظارت بر ميزان دقيق افراد يارانه بگير است، چرا كه ممكن است افراي كه فوت شده باشند هنوز در فهرست يارانه بگيران قرار داشته باشند و يا افرادي كه در خارج از كشور زندگي ميكنند هنوز نامشان از اين فهرست خط نخورده باشد.
اين در حالي است كه مجموع منابع واریزی به حساب سرپرستان خانوار در شش ماه اجرای قانون هدفمندی یارانهها در سال جاری حاکی از دریافت حدود 76 میلیون یارانه 45 هزار و 500 تومانی در هر ماه است.
درحالی که برای اجرای فاز دوم هدفمندی یارانهها علی رغم تمامی موانع موجود برای غربالگری یارانه بگیران باز هم دولت بنا را بر اعتماد به مردم گذاشته و با درخواست انصراف از کسانی که یارانه نقدی دریافتی تاثیری در زندگی آنها نداشت ثبت نام مجدد را از متقاضیان دریافت یارانه در دهه پایانی فروردین ماه امسال انجام داد آمار و ارقام هزینه کرد برای پرداخت یارانه نقدی نشانی از تغییر قابل ملاحظه هزینه انجام شده در سال جاری نسبت به سال گذشته ندارد.
این درحالی است که بنابر گزارش عملکرد اجرای قانون هدفمندی یارانهها که از سوی سازمان هدفمندی در مجلس ارائه و مورد بررسی قرار گرفته است، در نیمه ابتدایی امسال، حدود 20 هزار و 700 میلیارد تومان از منابع حاصل از اجرای فاز دوم به حساب سرپرستان خانوارها واریز شده است.
مقایسه این رقم با آمار سه ماهه اعلامی از سوی نوبخت-معاون برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور- نشان می دهد که در سه ماهه دوم حدود 10 هزار و 300 میلیارد تومان یارانه نقدی پرداخت شد به گونهای که در فصل اول 10 هزار و 400 میلیارد تومان هزینه یارانههای نقدی بوده که با کسر از 20 هزار و 700 میلیارد تومان مجموع نیمه اول به این رقم می رسد.
در عین حال با تقسیم رقم 10 هزار و 300 میلیارد تومانی بین سه ماه، هزینه حدود 3440 میلیارد تومانی برای دولت در هر ماه تابستان به منظور اختصاص یارانه نقدی بدست می آید.
همچنین تقسیم هزینه 3440 میلیارد تومانی مجموع هر ماه بر رقم 45 هزار و 500 تومانی یارانه نقدی هر نفر نشان می دهد که به طور متوسط برای هر ماه حدود 75 میلیون و 600 هزار نفر یارانه دریافت کردهاند.
اما باید توجه داشت که در سه ماهه دوم سال میزان رقم پرداختی برای یارانه نقدی در هر سه ماه یکسان نبوده است؛ چراکه در شهریور ماه تعدادی از افراد جامانده در ثبت نام همچنین نوزادانی که بعد از فروردین ماه (زمان ثبت نام) متولد شده و در جمع یارانه بگیران نبودند با به روز شدن اطلاعات سازمان هدفمندی در لیست یارانه بگیران قرار گرفتند؛ براین اساس طبیعی است که هزینه شهریور نسبت به دو ماه قبل بیشتر بوده و تعداد یارانه بگیران هم از مرز 76 میلیون تومان عبور خواهد کرد.
این درحالی است که بررسی نمودار ارائه شده در گزارش سازمان هدفمندی یارانه نیز بیانگر این مطلب بوده و حاکی از آن است که که جمعیت یارانه بگیر در پایان شش ماهه ابتدایی و خاصه در شهریور ماه 76 میلیون نفری شده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=13053
false
true