true
اقتصادتهران: وزیر راه و شهرسازی می گوید، در حالی که تهران برای زندگی سه میلیون نفر ظرفیت زیستی دارد، اکنون جمعیت آن به هشت میلیون و ۷۰۰ هزار نفر رسیده و جمعیت پیرامونی بیش از ۱۴ میلیون نفر در آن زندگی میکنند.
«عباس آخوندی» روز سه شنبه در دومین همایش سیستمهای حملونقل هوشمند در مرکز همایشهای بین المللی صدا و سیما افزود: ما باید در زندگی بشری به دو عنصر ظرفیت زیستی و عنصر انسان توجه جدی داشته باشیم و استفاده از فناوریهای جدید و مدرن نباید هدف ما باشد.
وی با بیان اینکه در ایران الگوی سکونت در شهرها قدمت پنج هزار ساله دارد، گفت: همواره در تمدن ایرانشهری الگوهای سکونت در شهرها با ظرفیتهای زیستی تناسب داشته است، اما در دنیای مدرن امروزی با وجود توسعه فناوریها شاهد مشکلات اساسی در شهرها هستیم.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به رشد شهرنشینی در جهان افزود: هم اکنون مساله حرکت و حمل ونقل در شهرهای ایران به ویژه در تهران به مشکلات اساسی تبدیل شده و دسترسی به آب سالم، محیط زیست و خاک سالم و غذای سالم با مشکلات اساسی مواجه است.
آخوندی گفت: با وجود هزینه های میلیارد دلاری برای ساخت پلهای دو وسه طبقه در تهران متاسفانه این پل ها تاثیری بر روان شدن حمل ونقل و ترافیک نداشته است.
وی افزود: فرو نشست خاک در شهرها نشان میدهد ما به ظرفیت های زیستی شهرها توجه نکرده ایم و زندگی در شهرها با مشکلات بزرگی مواجه شده است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: هم اکنون سرعت حرکت در تهران بیشتر از ۲۵ کیلومتر در ساعت نیست و در ساعت های اوج سرعت حرکت به کمتر از ۷ کیلومتر کاهش می یابد. هرچه هم به استفاده از فناوری های جدید توجه کنیم باز هم یک طرف می لنگد.
آخوندی افزود: همیشه از این رنج می برم که به مسایل پیچیده ساده نگاه می شود در صورتی که ما نمی توانیم به مسائل مهم ساده نگاه کنیم و باید تمام فناوری های جدید و هوشمند برای راحتی انسان ها و ارتقای کیفیت زندگی در شهرها مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش ایرنا، در ادامه این برنامه «داود کشاورزیان» رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای گفت: استفاده از سیستم های هوشمند در ایران بیش از ۱۰ سال سابقه دارد و اکنون در کشور یک هزار و ۹۲۰ تردد شمار، ۶۸۰ دوربین نظارتی، ۸۸۰ دوربین ثبت تخلف و ۳۰ دستگاه توزین در حین حرکت نصب شده است.
وی افزود: تمام اطلاعات این سامانه ها به سهولت از طریق سامانه ۱۴۱ در اختیار مردم قرار می گیرد تا مردم به سهولت بتوانند سفر خود را در مسیرهای مختلف مدیریت کنند.
کشاورزیان همچنین از نصب ۶۵ دستگاه دیگر توزین در حین حرکت در محورهای برون شهری خبر داد.
وی با اشاره به مزیت های سامانه پایش هوشمند تردد ناوگان (سپهتن) در محورهای برون شهری گفت: با راه اندازی این سامانه رفتار رانندگان حمل ونقل عمومی بیشتر کنترل می شود و قرار است در مرحله نخست تمام اتوبوس های بین شهری به این سیستم مجهز شوند.
به گزارش ایرنا، پس از برگزاری نخستین همایش در سال ۱۳۹۳ با حضور متخصصان، اساتید و کارشناسان این حوزه، شرکت های مشاوره ای و پیمانکاران فعال در حوزه حمل و نقل هوشمند، دومین همایش ملی سیستمهای حمل و نقل هوشمند امروز آغاز به کار کرد و تا فردا( ۲۰ بهمن) به کار خود ادامه میدهد.
هدف از برگزاری این همایش شناسایی و بکارگیری جدیدترین فناوری های حمل و نقل هوشمند متناسب با شرایط اقتصادی و فنی کشور و بررسی توان علمی و تخصصی دانشگاه ها، مراکز علمی و پژوهشی و متخصصان داخلی برای ارتقای وضعیت سیستم های حمل و نقل هوشمند در محورهای برون و درون شهری ایران است.
همزمان با برگزاری این همایش، آخرین دستاوردهای سیستمهای هوشمند در ایران و جهان در نمایشگاهی عرضه شده و قرار است در اختتامیه دومین همایش ملی سیستمهای حمل و نقل هوشمند، جشنواره برترین پروژه های شهرداری ها در حوزه ITS در چهار سطح: کلان شهرها، شهرهای بزرگ، شهرهای متوسط و کوچک برگزار شود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=68353
false
true