دوشنبه, ۱ دی , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

ظرفیت تولید تخم مرغ کشور به ۱.۳ میلیون تن رسید

۱۷ مهر, ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۲

ظرفیت تولید تخم مرغ کشور به ۱.۳ میلیون تن رسید

اقتصادتهران: معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تولید تخم مرغ امسال را یک میلیون تن پیش‌بینی کرد و گفت: اکنون ظرفیت تولید واحدهای صنعتی مرغ تخمگذار کشور به یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن رسیده است.

به گزارش روز سه شنبه وزارت جهاد کشاورزی، «مرتضی رضایی» به مناسبت روز جهانی تخم‌مرغ افزود: سال گذشته حدود ۹۰۰ هزار تن تخم‌مرغ در کشور تولید شده که نزدیک به ۹۰ درصد آن توسط واحدهای صنعتی و ۱۰ درصد توسط مرغان بومی و سایر ماکیانی که در روستاها پرورش می‌یابند.

وی اضافه کرد: با پیش‌بینی تولید یک‌میلیون تن تخم مرغ در سالجاری تولید ۱۱ درصد رشد خواهد یافت در حالی که رشد جمعیت ایران در سال کمتر از ۱.۲ درصد است که این امر یک دستاورد بزرگ در این صنعت محسوب می‌شود.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در خصوص رتبه ایران در تولید تخم‌مرغ در دنیا گفت: ایران از لحاظ  حجم تولید تخم مرغ دارای رتبه پنجمین کشور در آسیا و دهمین کشور در دنیا  به حساب می آید.

وی اظهارداشت: بیش از دو دهه است که کشورهای پیشرو در تولید تخم‌مرغ در دنیا دور هم جمع شده اند و به‌واسطه ارزش غذایی تخم‌مرغ یک روز را به‌منظور ترویج مصرف این ماده غذایی در دنیا به نام روز جهانی تخم‌مرغ معرفی کرده اند و دومین جمعه ماه اکتبر را به این روز اختصاص داده‌اند.

وی افزود: در ایران با توجه به اینکه در اولین سال برگزاری مراسم روز جهانی تخم‌مرغ مصادف با نهم اکتبر بوده، هرسال همان روز را که ۱۷ مهر است به روز ملی تخم‌مرغ اختصاص داده‌ایم.

رضایی با اشاره به اهمیت بالای تخم‌مرغ به‌عنوان یک ماده مغذی مهم در زنجیره غذایی تصریح کرد: تخم‌مرغ یکی از معجزات غذایی است، به‌طوری‌که در همین ماده غذایی حدود ۵۵ تا ۶۳ گرمی تمام مواد مورد نیاز یک ارگانیسم تأمین شده است.

وی افزود: یک تخم‌مرغ پس از ۲۱ روز بدون ارتباط با هیچ جای دنیا تبدیل به جوجه می‌شود که نشان می‌دهد این ماده غذایی چقدر کامل است. در آنالیز ترکیبات شیمیایی و غذایی، تخم‌مرغ همه مواد غذایی مورد نیاز را به‌اندازه کافی دارد به طوری که ۶.۳ گرم پروتئین، ۵ گرم چربی غیر مضر، حدود ۲۰۰ میلی‌گرم کلسترول و ویتامین‌های محلول در چربی به‌اندازه نیاز روزانه بدن انسان در زرده تخم‌مرغ موجود است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تخم‌مرغ تا دو هفته پس از تولید نیاز به نگهداری در یخچال ندارد اما مواد غذایی دیگر مانند گوشت و سبزی پس از چند ساعت فاسد می‌شود.

رضایی در رابطه با جایگاه ایران در تولید تخم‌مرغ خاطرنشان کرد: جایگاه ایران در سال‌های بعد از انقلاب رشد بسیار خوبی داشته است، در سال‌های اول انقلاب ما واردکننده تخم‌مرغ بودیم اما در چند سال اخیر ما صادرکننده این محصول هستیم.

وی افزود: اگر آنفولانزای فوق حاد در سه سال پیاپی مرغداری‌های کشور را درگیر نمی‌کرد، رتبه بالاتری داشتیم البته خسارات آن به‌سرعت جبران شده است.

رضایی ادامه داد: در آن سال‌ها با مدیریت درست و واردات بسیار جزئی بازار کنترل شد و با همت تولیدکنندگان و تلاش بسیار توانستیم از بحران عبور کنیم.

وی با تأکید بر سلامت تغذیه‌ای تخم‌مرغ و لزوم فرهنگ‌سازی برای مصرف این ماده غذایی خاطرنشان کرد: یکی از برنامه‌های روز ملی تخم‌مرغ ترویج مصرف این ماده غذایی است. در محافل علمی تخم‌مرغ را به خاطر کلسترول، غذای سالمی نمی‌دانستند و حدود ۲۰ سال است که این فرضیه در دنیا رد شده است.

وی افزود: کشورهایی مانند ژاپن و هند بیشتر از ما مصرف تخم‌مرغ دارند اما میزان بیماری قلبی و عروقی در این کشورها بالا نیست و در هیچ آزمایشگاهی این فرضیه که کلسترول تخم‌مرغ باعث افزایش کلسترول خون می‌شود اثبات نشده است و مردم می‌توانند بدون نگرانی از آن استفاده کنند.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با میزان مصرف تخم‌مرغ در کشور عنوان کرد: اگر مقدار تخم‌مرغ تولید کشور را بر میزان جمعیت ۸۳ میلیون نفری کشور تقسیم کنیم حدود ۲۰۰ عدد تخم‌مرغ برای هر نفر در سال مصرف می‌شود که کمتر از روزانه یک عدد تخم‌مرغ برای هر نفر است.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها