سه شنبه, ۲ دی , ۱۴۰۴
اقتصاد تهران

ضرورت تغییر رویه مدیریتی در حوزه آب، غذا و انرژی

۲ فروردین, ۱۳۹۸ - ۰۳:۰۳

ضرورت تغییر رویه مدیریتی در حوزه آب، غذا و انرژی

اقتصادتهران: امروز ۲ فروردین (۲۲ مارس) از سوی سازمان ملل «روز جهانی آب» نام‌گذاری شده است. پیشنهاد نام‌گذاری این روز که در آن بر مدیریت کارآمد منابع آب شیرین تأکید شده، نخستین بار در کنفرانس محیط زیست و توسعه سازمان ملل در شهر ریودوژانیرو برزیل، به طور رسمی مطرح شد و هدف از این نام‌گذاری نیز آن بود که روزی در تقویم به آگاه‌سازی مردم در مورد آب اختصاص یابد.

به گزارش ایسنا، سازمان ملل زمینه موضوعی روز جهانی آب ۲۰۱۹ را “کسی را از قلم ننداختن” اعلام کرده و این از آن جهت است که گروه‌های حاشیه‌ای معمولاً در دسترسی به آب ایمن، نادیده گرفته شده و مورد تبعیض واقع می‌شوند. این در حالی است که موضوع روز جهانی آب در سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۸ به ترتیب “آب و انرژی”، “آب و توسعه پایدار”، “آب و مشاغل‌”، “چرا آب را هدر دهیم؟ ” و “طبیعت برای آب” انتخاب شده بود.

کشور ما نیز در سال‌های اخیر تحت تأثیر ۳ عامل “رشد سریع و الگوی نامناسب استقرار جمعیت”، “کشاورزی ناکارآمد” و “سوء‌مدیریت” با چالش‌ها و مشکلات ناشی از کمبود آب و استفاده نادرست از منابع آبی روبه‌رو شده که از آن تحت عنوان “بحران آب در ایران” یاد می‌شود.

در حالی که بسیاری از کشورهای جهان سالیانه روز جهانی آب را جشن می‌گیرند، در کشور ما با توجه به همزمانی این روز با ایام نوروز و فرا رسیدن سال نوی شمسی، فرصت چندانی برای آگاهی‌بخشی در مورد آب به دست نمی‌آید. لذا سرویس علم و فناوری ایسنا بر آن شد در این روز به سراغ دکتر سیمین ناصری، استاد دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس “مرکز تحقیقات کیفیت آب” برود تا به مهم‌ترین دغدغه‌ها و نگرانی‌ها در حوزه آب پاسخ دهد.

دکتر سیمین ناصری، رئیس “مرکز تحقیقات کیفیت آب” پژوهشکده محیط زیست دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌وگو با ایسنا ابتدا به سابقه این مرکز پرداخت و گفت: در سال ۱۳۸۹ با همکاری مسئولین انجمن بهداشت محیط ایران و تیم محققان از دانشکده بهداشت، پژوهشکده محیط زیست را در دانشگاه علوم پزشکی تهران تأسیس کردیم و مرکز تحقیقات کیفیت آب نیز با مسئولیت من شکل گرفت.

وی با بیان اینکه برنامه راهبردی مرکز فوق تولید داده‌ها و اطلاعات مرتبط با کیفیت آب (در منابع آب، آب آشامیدنی و آب‌های بطری شده) است، یادآور شد: در این مرکز همچنین اثرگذاری آلودگی‌های آب بر بهداشت و سلامت مردم مورد تأکید قرار گرفته و حضور آلاینده‌ها و منشأ آن‌ها بررسی و ارزیابی می‌شود.

رئیس “مرکز تحقیقات کیفیت آب” تأکید کرد: آنچه که همواره برای من اهمیت داشته است، برنامه‌ریزی صحیح و عملکرد مطلوب تیم‌های تأمین آب آشامیدنی در کشور بوده است، با این هدف که دسترسی مصرف‌کنندگان به آب سالم در تمام مناطق فراهم شده و در نتیجه بار بیماری‌های ناشی از آلودگی آب کاهش یابد.

دکتر ناصری بیماری‌های ناشی از آلودگی آب را به دو گروه “بیماری‌های واگیر” یا communicable diseases و ”بیماری‌های غیرواگیر” (Noncommunicable diseases) تقسیم کرد و افزود: با پیشگیری از این بیماری‌ها، میزان هزینه‌ها در بخش درمان نیز کمتر می‌شود.

دیدگاه ها بسته هستند.

  • پستی یافت نشد.

آخرین خبر ها