×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۷, ۱۴۰۳, ۹:۲۹ ق٫ظ
true
true
سیاست‌های آبی ایران در پسابرجام به روایت وزیر نیرو

اقتصادتهران: وزیر نیرو با تشریح ۵ برنامه اولویت‌دار آبی دولت در پسابرجام، اعلام کرد: ایران به دنبال امضای قراردادهای برد- برد با شرکت‌های خارجی و خصوصی در صنایع آب و برق است.

به‌ گزارش مهر، حمید چیت‌چیان امروز در نشست بین المللی آب در ایران با بیان اینکه در طول سه سال گذشته تاکنون بیش از ۱۴۰ پروژه به بخش خصوصی و خارجی واگذار شده که ارزش سرمایه گذاری آن بیش از ۲ میلیارد یورو بوده است، گفت: در خصوص واگذاری پروژه‌ها هیچ فرقی بین شرکت‌های داخلی و خارجی قائل نیستیم و این شرکت‌ها هم به صورت مستقل و هم به صورت مشارکتی می‌توانند در پروژه‌ها شرکت کنند.

وزیر نیرو با اعلام اینکه شرکت‌های خارجی برای حضور در بازار ایران باید ضمن سرمایه گذاری و فاینانس، انتقال تکنولوژی و مشارکت با شرکت‌های داخلی را هم مد نظر داشته باشند، تصریح کرد: این یک معامله برد برد برای شرکت‌های داخلی و خارجی در صنایع آب و برق ایران است.

این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه گستردگی طرح‌ها و اقدام‌ها پیش روی در بخش آب و فاضلاب از یک طرف و برداشته شدن تحریم‌ها و اجرای برجام از سوی دیگر، زمینه بسیار خوبی را برای فعالیت شرکت‌های داخلی و خارجی در کشور فراهم کرده است، بیان کرد: هم اکنون مدیریت مصرف و ارتقای بهره‌وری و راندمان آب در بخش کشاورزی با استفاده از سامانه‌های نوین آبیاری به عنوان دو اولویت مهم کاری وزارت نیرو در صنایع آب است.

این مقام مسئول با بیان اینکه کنترل برداشت از منابع آب زیرزمینی و سطحی ایجاب می‌کند تا تجهیزات اندازه گیری در همه زمینه‌ها برای کنترل برداشت‌ها با استفاده از شیوه‌های ماهواره‌ای وارد عمل شوند تا بتوانند مصارف سطحی و زیرزمینی مصرف کنندگان را بهتر مورد سنجش قرار دهند، در خصوص طرح کاهش آب به حساب نیامده هم توضیح داد: این طرح مستلزم به‌سازی و نوسازی شبکه‌های آبرسانی خواهد بود.

وزیر نیرو استفاده از طرح هوشمندسازی شبکه‌های آب با استفاده از تجهیزات اندازه‌گیری بروز را از دیگر رویکردهای وزارت نیرو عنوان کرد و افزود: ارتقای سامانه‌های آب و فاضلاب یکی دیگر از رویکردهای وزارت نیرو است.

وی با اشاره به اینکه با رشد شهرنشینی و صنعت در کشور، منابع آبی نیز با آلودگی مواجه می‌شوند، تاکید کرد: یکی از مسائل مهمی که تمرکز بر آن لازم است تأمین آب شرب و حذف نیترات و فلزات سنگین از منابع آبی است که باید در آن سرمایه گذاری شود.

چیت‌چیان با اشاره به اینکه نباید صرفاً به سامانه‌های بزرگ فاضلاب فکر کنیم، اظهار داشت: طرح‌هایی در دست اقدام است تا بتوانیم ضمن بهره‌مندی از سامانه‌های تصفیه فاضلاب محلی، از پساب آن نیز در همان محل استفاده کنیم.

این عضو کابینه دولت استفاده از منابع آب غیرمتعارف و استفاده از پساب‌ها در صنعت و فضای سبز و بخشی از کشاورزی باعث خواهد شد تا مقداری از مشکلات کمبود آب مرتفع شود، تبیین کرد: استفاده از آب‌ شیرین کن‌ها در سواحل جنوبی و استفاده از آب‌های ژرف را از برنامه‌های اولویت دار وزارت نیرو در پسا برجام است.

این مقام مسئول با تاکید بر اینکه هم اکنون ۷۵ درصد ایران جزو مناطق خشک و نیمه خشک است که با کمبود آب نیز مواجه هستند، گفت: از سویی نیز در مناطق شمالی و غربی کشور منابع آبی خوبی وجود دارند که می‌توان با انتقال آن مشکلات آبی سایر مناطق را نیز مرتفع کرد.

وزیر نیرو همچنین با اشاره به اینکه دربرخی نقاط کشور، آب شرب از ۷۰۰ کیلومتری منتقل می‌شود و در برخی مناطق نیز آب مورد نیاز مردم تا ۱۰۰۰ متر پمپاژ می‌شود، خاطرنشان کرد: صنایع بزرگ لوله سازی و پمپ و تجهیزات بازار خوبی برای سرمایه گذاری در این مناطق دارند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches