×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۲ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
«سند نقشه راه تدوین همکاری های اقتصادی ایران و روسیه» در پایان کمیسیون مشترک

اقتصادتهران: قائم مقام وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در امور بین الملل گفت: «سند نقشه راه همکاری های اقتصادی ایران و روسیه» در پایان سیزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور سه شنبه این هفته(۲۳آذرماه) در تهران تدوین می شود.

مهدی محتشمی شامگاه شنبه در گفت وگو با ایرنا، افزود: این سند با حضور «الکساندر نوواک» وزیر انرژی روسیه و «محمود واعظی» وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات ایران به عنوان رییسان کمیسیون مشترک دو کشور امضا می شود.

وی با یادآوری اینکه سیزدهمین کمیسیون مشترک اقتصادی ایران وروسیه از امروز (یکشنبه) در تهران آغاز به کار می کند، گفت: این اجلاس به بررسی کارشناسی درباره همکاری های دوجانبه در بخش های حمل و نقل، کشاورزی، نفت وگاز، انرژی، نیرو، بانک، ارتباطات و فناوری اطلاعات و … می پردازد.

محتشمی افزود: شرکت های روسی در این اجلاس با بیش از ۲۰۰ نفر از فعالان اقتصادی از بخش دولتی و ۲۵۰ نفر از بخش خصوصی، حضور گسترده ای خواهند داشت.

وی گفت: الکساندر نوواک دوشنبه به تهران سفر می کند و در حاشیه این اجلاس با وزیران نفت، نیرو،، صنعت، معدن وتجارت و ارتباطات کشورمان دیدارهای جداگانه خواهد داشت.

به گزارش ایرنا، در جریان نشست کمیسیون مشترک همکاری ها در تهران، کارگروه های ایرانی و روسی از جمله انرژی، ارتباطات و مخابرات در زمینه فرصت های تازه، برنامه اجرای قراردادها، پیگیری توافق های قبلی و همچنین برنامه ریزی برای آینده، مذاکره و تصمیم گیری می کنند.

براساس نتیجه مذاکرات مهدی سنایی سفیر ایران در مسکو و نوواک رئیس روسی این نشست، امضای سند ساخت و راه اندازی چهار واحد نیروگاه حرارتی بندرعباس با سرمایه گذاری یک میلیارد و ۲۸۹ میلیون یورویی روسیه و نیز چند سند دیگر از جمله استانداردسازی، مترولوژی، ارزیابی کالاهای دو کشور و همچنین پروژه شرکت‌های خصوصی در تهران در نظر گرفته شده است.

همچنین قرار شده است، در چارچوب مذاکرات سیزدهمین نشست کمیسیون مشترک همکاری ها برای نخستین بار کمیسیون انرژی دو کشور با حضور معاون وزیر انرژی روسیه با هدف توسعه همکاری‌های دوجانبه در این حوزه تشکیل شود.

وزارت انرژی روسیه پیش از این عرصه انرژی، صنایع، کشاورزی، دامی، بانکی، حمل و نقل، آموزشی، جنگل و هوافضا را از جمله دستورهای کاری دو کشور برای اجلاس تهران اعلام کرده بود.

ایران و روسیه می خواهند روند توسعه مناسبات اقتصادی را به گونه ای به پیش ببرند که تا پایان ۲۰۱۷ به سالانه چهار میلیارد دلار افزایش یابد.

همچنین کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور آبان ماه امسال در روسیه توافق کردند ارزش روابط اقتصادی تهران و مسکو را از نزدیک به ۲ میلیارد دلار کنونی به ۱۰ میلیارد دلار در آینده ای نزدیک افزایش دهند.

در نشست سال گذشته کمیسیون مشترک همکاری های دو کشور با شرکت هیات ۷۰ نفره ایرانی و همتایان روسی در مسکو به ریاست واعظی و نوواک، مجموعه ای از سندها و تفاهم ها به ارزش بیش از ۴۰ میلیارد دلار در بخش های مختلف از جمله افزایش مبادلات بازرگانی و فعالیت بخش خصوصی، نیروگاهی (هسته ای و بخار)، ریلی، صنعتی، انرژی و برق مورد توافق قرار گرفت.

پایین ترین سطح روابط تجاری دو کشور سال ۱۳۹۲ با سقوط از چهار میلیارد دلار به کمی بیش از یک میلیارد دلار تجربه شد. در چارچوب اقدام های دولت یازدهم، سال ۲۰۱۴ ارزش اقتصادی روابط دو کشور به حدود یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار رسید و سال ۲۰۱۵ نیز حدود ۳۰ درصد رشد کرد.

براساس آمارهای اعلام شده، در ۹ ماهه ابتدایی از سال ۲۰۱۶ میلادی، ارزش مبادلات در حوزه بازرگانی نسبت به مدت مشابه سال ۲۰۱۵، بیش از ۸۰ درصد افزایش یافته است.

ارزش مبادلات تجاری ایران و روسیه در سال ۲۰۱۴ با پنج درصد رشد نسبت به سال پیش از آن، به رقم یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار نزدیک شد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches