اقتصاد تهران
شماره خبر : 246567
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۶/۰۷
اقتصاد تهران

سفارش ساخت ۴ فروند کشتی به سازندگان داخلی

اقتصادتهران: ­مدیرعامل کشتیرانی گفت: کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران با در نظر داشتن تامین نیازهای ناوگان با استفاده از توان تولیدکنندگان داخلی، اقدام به سفارش ساخت ۴ فروند کشتی به سازندگان داخلی کرد.

به گزارش اقتصادتهران به نقل از کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، محمدرضا مدرس خیابانی به مناسبت گرامی‌داشت هفته دولت با تشریح عملکرد کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، از تدوین و اجرای برنامه راهبردی ۵ ساله در گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همه جانبه فعالیت این گروه خبر داد و اظهار داشت: از سال گذشته که نسخه اول سند راهبردی گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران تدوین شده، همواره سعی بر این بوده که برنامه‌های توسعه‌ای گروه کشتیرانی به نحوی که قابل اجرا و عملیاتی باشد، در سند دیده شود.

توسعه ناوگان، اولویت اول کشتیرانی در دولت سیزدهم

وی مهم‌ترین اولویت در گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران طی چند سال آینده را توسعه ناوگان دانست و تاکید کرد: این اولویت در کنار امور جاری و عملیاتی گروه در دستور کار قرار دارد؛ این در حالی است که در حال حاضر میانگین سن ناوگان گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران هجده سال است و اگرچه میانگین سن ناوگان جهانی نیز همین حدود است؛ اما با توجه به وظیفه ملی که ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران بر عهده دارد، لازم است به موقع و در راستای انجام تعهدات ملی، ناوگان به‌روزرسانی و جوان سازی شود.

مدرس خیابانی تصریح کرد: برای توسعه ناوگان، نیاز به ساخت و خرید کشتی به صورت همزمان و فروش کشتی‌های کهنه به بهترین شکل وجود دارد؛ ضمن اینکه طبق برنامه، توسعه گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران شامل توسعه در حوزه‌های کانتینر، حمل فله، ابنیه و زیرساخت‌های فنی و حتی کریدور نیز می‌شود.

الحاق ۴ فروند کشتی ساخت داخل و افزایش ۴۰ درصد به ظرفیت حمل بار

وی با تاکید بر اینکه تا کنون و بر اساس سند چشم‌انداز ۵ ساله گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، چندین پروژه توسعه‌ای فعال شده است، گفت: در بُعد ساخت کشتی در داخل کشور، ساخت چهار فروند شناور برای الحاق به ناوگان کشتیرانی دریای خزر در یاردهای داخلی آغاز شده است که با اضافه شدن این شناورها به ناوگان، ۴۰ درصد به ظرفیت حمل کانتینری کشتیرانی در دریای خزر افزوده می‌شود.

مدیرعامل گروه کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، افزود: در حال حاضر ظرفیت حمل کانتینری کشتی‌های ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران در قالب شرکت کشتیرانی دریای خزر و در این دریا، حدود ۷۰ هزار TEU (واحد شمارش کانتینر) در سال است که با ورود چهار فروند کشتی ساخت داخل، این رقم به ۱۰۰ هزار TEU در سال افزایش می‌یابد.