×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  دوشنبه - ۲ مهر - ۱۴۰۳  
true
true
سالانه ۳۰۰ میلیون دلار برای آموزش اتباع هزینه می‌شود

اقتصادتهران: معاون امور بین الملل مرکز امور بین المللی و مدارس خارج از کشور گفت: سالانه حدود ۳۰۰ میلیون دلار برای آموزش دانش آموزان غیرایرانی در ایران هزینه می شود که بیشترین آنها مربوط به اتباع افغانستان است.

به گزارش ایرنا، سید علی حسینی روز سه شنبه در همایش دانش آموزان اتباع غیر ایرانی قزوین افزود: مساله خطیر آموزش اتباع افغان از مباحثی است که خصوصا پس از فرمان مقام معظم رهبری مبنی بر تحصیل تمام دانش آموزانی که مدارک هویتی ندارند مورد توجه مسئولان آموزشی کشور قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: شاید در نگاه اول تصور شود که این فرمان با امکانات زیرساختی تناسب نداشته باشد اما از نظر بین المللی، نظام پناهنده پذیری ایران را در دنیا به خوبی نشان داد.

حسینی ادامه داد: با این فرمان آموزش و پرورش موظف شد تمام اتباع افغانی اعم از دارندگان مدارک هویتی و یا فاقد مدارک هویتی را در مدارس ثبت نام کند.

وی با بیان اینکه به طور طبیعی برای کشورها اتباع خارجی و پناهندگان با سواد بهتر از بی سواد هستند، اظهار داشت: تاثیرات این فرمان و آموزش ها بر افاغنه و ترکیب جمعیت باسواد آنها تاثیرات بسیار مطلوبی به جا می گذارد.

حسینی با بیان اینکه تحصیل دانش اموزان اتباع غیرایرانی در مدارس کشور ابعاد مختلفی دارد، گفت: مدیران مدارسی که در این حوزه فعال هستند با امر چند جانبه فرهنگی، اجتماعی و سیاسی و امنیتی مواجهند و باید مطالعاتی گسترده در این خصوص داشته باشند.

حسینی با اشاره به اینکه سال گذشته ۱۱۰ هزار دانش آموز بدون مدرک هویتی جذب مدارس شدند، گفت: وزارت کشور فرایندی را برای ثبت نام این دانش آموزان دنبال می کند تا ضمن رعایت نکات امنیتی، ابعاد بهداشتی و روانی خصوصا برای افراد فاقد مدرک هویتی مورد توجه قرار گیرد تا این دانش آموزان مانند ایرانیان از تمام امتیازات آموزشی بهره مند شوند.

این مسئول یادآور شد: بر خلاف تصورات عمومی مبنی بر بازگشت اتباع افغانی به کشورشان این یک رویداد تمام نشدنی است و وضعیت طوری نیست که امیدوار به برگشت کامل آنان به کشور خود باشیم بنباراین باید برنامه های زیربنایی را در این خصوص در دستور کار داشته باشیم..

وی ادامه داد: در سال تحصیلی گذشته ۴۵۳ هزار دانش آموز اتباع غیر ایرانی از کشورهایی چون افغانستان، عراق، سوریه، کویت ، لبنان و اخیرا حتی میانمار در مدارس ایران ثبت نام شدند که بیشترین آنها با ۴۱۹ هزار نفر مربوط به اتباع افغانستان بودند.

حسینی با بیان اینکه تعداد دانش آموزان خارجی سال جاری نیز تا پایان آذرماه قطعی می شود،گفت: پیش بینی می شود در سال جاری تعداد کل این دانش آموزان به ۴۷۰ هزار نفر برسد که ۴۵۰ هزار تن از آنها افغانی باشند.

معاون امور بین الملل مرکز امور بین المللی و مدارس خارج از کشور خاطرنشان کرد: دانش آموزان خارجی در حدود ۲۸ هزار مدرسه کشور تحصیل می کنند که ۷۳ درصد آنها به مقطع ابتدایی اختصاص دارد.

وی ادامه داد: بیشتر مشکلات آموزش و پرورش در خصوص تامین امکانات زیرساختی برای دانش آموزان اتباع نیز مربوط به همین مقطع ابتدایی است.

حسینی با اشاره به همکاری های بین المللی ایران با نهادهای فعال در کمک به اتباع از جمله کمیساریای عالی ملل متحد در امور پناهندگان، موسسه پناهندگی نروژ، موسسه پناهندگی دانمارک، سازمان امداد بین المللی و صندوق کودکان سازمان ملل، یادآور شد: نهادهای بین المللی حدود هفت میلیون دلار در این زمینه به ما کمک می کنند که البته بسیار ناچیز است.

حسینی، تراکم دانش آموزی، بی توجهی به رعایت اصول بهداشتی توسط دانش آموزان افغان، عدم توان تامین هزینه جانبی آموزش را از جمله چالش های مهم در خصوص دانش آموزان اتباع دانست و گفت: همچنین با توجه به فراهم شدن زمینه تحصیل دانش آموزان بدون مدرک هویتی در مدارس، سال گذشته شاهد رشد تعداد این دانش آموزان بودیم و با توجه به امکان تحصیل رایگان، همین انگیزه ای برای افزایش مهاجرت این اتباع به ایران شد.

وی ادامه داد: این رشد به گونه ای بود که سال گذشته ۱۰۷ هزار نفر از برگه حمایت ویژه تحصیلی استفاده کردند اما فقط ۵۵ هزار نفر آنها در مدرسه ثبت نام کردند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches