اقتصادتهران: گمرک های سراسر کشور پارسال در ۳۶۰ مورد بازرسی، ۱۵۳ تن انواع مواد مخدر سنتی، صنعتی و پیشساز شناسایی کردند که تریاک و شیره آن به ترتیب با ۴۹۶ و ۵۱۱ درصد در صدر کشف ها قرار داشت.
به گزارش گمرک جمهوری اسلامی ایران، کشف انواع مواد مخدر سنتی، صنعتی، روانگردان و پیشسازهای مواد مخدر در سال ۱۳۹۶ در مقایسه با سال پیش از آن ۴۵۶ درصد رشد کرد.
پس از شیره تریاک با رشد ۵۱۱ درصد و تریاک با ۴۹۶ درصد، کشفیات اسید انیدرید استیک (اصلی ترین ماده پیش ساز برای تبدیل تریاک به هرویین) با ۴۲۴ درصد رشد در رده بعدی قرار گرفت.
در مقایسه با سال ۱۳۹۵ کشف هیدروکلریک و سولفوریک (برای تولید شیشه) ۳۴۲ درصد، انواع قرصهای مخدر ۳۰۰ درصد، شیشه ۱۳۴ درصد و بذر مادر شاهدانه ۱۸ درصد رشد کرد.
پارسال کشف هرویین ۷۱ درصد کم شد. همچنین ۳۳ هزار و ۶۸۰ لیتر استیل کلراید و ۲۴ هزار و ۱۰۴ لیتر اتیل متیل کتون کشف شد که در سال ۱۳۹۵ کشف این مواد صفر بود.
براساس آمارهای گمرک، پارسال در مجموع ۲۴ هزار و ۱۰۴ لیتر متیل اتیل کتون، ۳۳ هزار و ۶۸۰ لیتر استیل کلراید، ۲۹ هزار و ۱۹۴ لیتر اسید هیدروکلریک، ۴۵ هزار و ۶۶۹ لیتر اسید انیدرید استیک، ۶۵۰ کیلوگرم تریاک، ۵۰ کیلوگرم شیره تریاک، ۱۵۷ هزار و ۴۰۴ گرم هرویین و ۷۵ هزار و ۱۴۹ گرم شیشه کشف شد.
گمرک شهید رجایی در صدر کشفیات
بیشترین موارد کشف مربوط به امانات پستی با ۲۳۸ مورد و کمترین آنها مربوط به گمرک های لطفآباد، سرخس، آستارا، انزلی، جلفا، اصفهان، البرز، باشماق و اراک بود که هر کدام یک مورد کشف را به نام خود ثبت کرد.
گمرک دوغارون با ۶۵ مورد، گمرک شهید رجایی بازرگان، ماهیرود و نوردوز با هشت مورد، مرکز مبارزه با جرایم سازمان یافته با همکاری گمرک غرب تهران پنج مورد و گمرک شیراز و رازی با چهار مورد کشف در ردههای بعدی قرار گرفتند.
۱۹ گمرک شهید رجایی، جلفا، مرکز مبارزه با جرائم سازمان یافته و گمرک غرب تهران، رازی، فرودگاه امام، باشماق و دوغارون به ترتیب بیشترین کشف را داشتند.
به گزارش ایرنا، سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر سوم اردیبهشت ماه اعلام کرد پارسال حدود ۸۱۰ تن کشف انواع مواد مخدر را داشتیم که در مقایسه با سال ۱۳۹۵ که حدود ۷۰۸ تن بود، ۱۴ درصد رشد را نشان می دهد.
«پرویز افشار» افزود: پارسال ۸۱ درصد کشف تریاک، ۱۳٫۵ درصد حشیش، ۳٫۳ درصد هرویین، ۱٫۸ درصد مورفین و ۰٫۰۳ درصد شیشه بود.
افشار ادامه داد: در کشف حشیش ۱۳٫۵ درصد رشد رخ داد اما کشف هرویین و شیشه و مورفین نسبت به سال ۱۳۹۵ تغییر محسوسی نکرد.
دیدگاه ها بسته هستند.