×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
دی ۲۶, ۱۴۰۳, ۱:۴۰ ب٫ظ
true
true
راه‌اندازي سامانه جدید پس از معاملات

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی با اشاره به اینکه سامانه جدید پس از معاملات از 15 مهر ماه جاری در اختیار چند شرکت کارگزاری قرار گرفته است، گفت: بهره برداری آزمایشی از این سیستم روز چهارم آبان ماه امسال با حضور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار آغاز می شود.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با بیان مطلب بالا گفت: سال ها منتظر این سیستم بودیم و برای راه اندازی آن از تجربیات سایر کشورها استفاده شده و کارگروه های تخصصی نیز برای راه اندازی آن تشکیل شده است.

حامد سلطانی نژاد خاطرنشان کرد: از ابتدای سال 94 بهره برداری آزمایشی از سامانه پس از معاملات آغاز می شود و تا آن زمان ضمن بهره برداری آزمایشی از این سامانه، افزونه های مورد نیاز ذینفعان درسامانه تعبیه می شود.

وی افزود: بعد از حدود دو سال زمان گذاشتن برای طراحی و راه اندازی سامانه پس از معاملات، خوشبختانه، این سامانه به سرانجام رسیده و کلیه ماژول هایی که نیاز به تعبیه داشته اند، تعبیه شده است.

سلطانی نژاد با اشاره به اینکه سامانه پس از معاملات جدید از 15 مهر ماه در اختیار چند شرکت کارگزاری قرار گرفته است، گفت: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، مقرر است تا روز چهارم آبان ماه، بهره برداری آزمایشی از این سیستم به طور رسمی کلید بخورد.

وی ادامه داد: پیش بینی می شود که این سامانه تا پایان سال 93 مورد بهره برداری آزمایشی ذینفعان قرار بگیرد و اگر سرویس ویژه یا افزونه ای مورد نیاز است، در این سامانه تعبیه شود تا در ابتدای سال 94، بهره برداری عملیاتی و اجرایی این سامانه انجام شود و دیگر از سامانه قبلی استفاده نشود.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با اشاره به اینکه سامانه پس از معاملات جدید ویژگی های خاص خود را دارد، اظهار داشت: این سامانه با تکنولوژی های روز دنیا طراحی و بومی سازی شده است.

سلطانی نژاد تصریح کرد: در تمامی بازارهای سرمایه، نهاد ثبتی و نهاد تسویه و پایاپای نهادی کثیرالمراجعه است، چراکه مرجع رسمی نگه داری اطلاعات در بازار سرمایه است. از طرفی بحث تسویه و پایاپای هم یک فرایند مهم است که توسط شرکت های سپرده گذاری و نهادهای ثبتی و پایاپای بازار سرمایه انجام می شود. همین امر ایجاب می کند که زیر ساخت هایی که در شرکت های سپرده گذاری به کار برده می شود، مطابق با تکنولوژی روز دنیا باشد.

وی با بیان اینکه سیستم علاوه بر کارایی بالا باید از امنیت بالایی هم برخوردار باشد، افزود: از طرفی باید بتواند با سرویس های مختلف گفت و گو کند. زیرا در دنیای کنونی، گرفتن اطلاعات بر روی لوح فشرده و سایر وسایل ارتباطی اینچنینی منسوخ شده است و از تکنولوژی و پروتکل های ارتباطی روز مانند پروتکل فیکس (FIX) یا استاندارد ایزو 15022 در اقدامات شرکتی استفاده می شود.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه تاکید کرد: ما هم از تجربیات روز دنیا برای طراحی سامانه پس از معاملات جدید استفاده کردیم و سامانه جدید طراحی شده بر این مبنا است تا بتواند به راحتی با سامانه های مختلف گفت و گو کند و سرویس های مدرنی را به ذینفعان بدهد.

وی خاطرنشان کرد: نگاهی که در این سامانه وجود دارد، نگاه ارایه سرویس به روز و مطلوب به ذینفعان است. این در حالی است که ذینفعان شرکت سپرده گذاری متعدد هستند و می توان ادعا کرد که شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه یکی از موسساتی است که بیشترین و متنوع ترین مراجعات را در بازار سرمایه دارد. سرمایه گذاران، کارگزاران و ناشران و سایر ارکان بازار سرمایه از جمله ذینفعان این شرکت هستند.

سلطانی نژاد یادآور شد: با توجه به تاسیس شرکت سپرده گذاری و تعریف فعالیت های آن، توقع هم وجود دارد که سرویس ها به روز باشد.

وی ادامه داد: ما طی دو سال اخیر تلاش کردیم سامانه پس از معاملات راه اندازی شود تا همه فعالان بازار سرمایه از آن بهره مند شوند. ممکن است که ذینفعان مختلف سرویس های مختلفی را مدنظر داشته باشند که در فرجه یاد شده تا پایان سال، این سرویس ها در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. ضمن اینکه زیرساخت های ارتباطی هم بررسی می شوند تا مشخص شود که سامانه به چه ترتیب و از طریق چه زیرساخت ارتباطی، بهتر است در اختیار ذینفعان قرار بگیرد.

وی در خصوص آموزش های لازم برای این سامانه گفت: فرایند آموزشی هم برای این نرم افزار یک فرایند تدریجی است و از ذینفعان مختلف دعوت می شود تا آموزش لازم دیده شود و در گام نخست هم از شرکت های کارگزاری آغاز می شود.

مدیرعامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه در پاسخ به این سوال که آیا کارگزار ناظر به طور کامل حذف می شود، گفت: کارگزار ناظر در سال 87 و به دلیل اقتضای شرایط آن زمان ایجاد شد، اما سامانه جدید پس از معاملات به صورت هیبرید کامل کار می کند و از همین رو، کارگزار ناظر به کارگزار عامل تغییر می کند.

سلطانی نژاد توضیح داد: هیبرید به این مفهوم که هر شخص هر تعدادی سهام یا اوراق بهادار از هر کارگزاری خریداری کرده، در گام اول فقط بتواند از طریق همان کارگزار اقدام به فروش کند و به نوعی وفاداری مشتری به کارگزاری و کارگزار به مشتری حفظ شود.

وی ادامه داد: اما از آنجا که سیستم معاملات هیبرید کامل بود، در سال 87، یک سیستم نیمه هیبرید ایجاد شد و یک تغییراتی در سامانه پس از معاملات به وجود آورند که بتواند با سامانه پس از معاملات جدید گفت و گو کند. از همین رو، یک مدلی تحت عنوان کارگزار ناظر ایجاد شد که به نوعی سیستم کارگزار ناظر در سامانه پس از معاملات جدید وجود نخواهد داشت و سیستم هیبرید کامل که در همه دنیا مرسوم است، برای نگه داری دارایی های مالی تحت عاملیت کارگزاران مختلف نگه داری خواهیم کرد.

سلطانی نژاد ابراز داشت: مفهومی که برگرفته از سیستم های دنیا تعبیه کردیم، کارگزار عامل است. کارگزار عامل به نیابت از مشتری کارهای مشتری را انجام می دهد. ممکن است که مشتری بخواهد کارگزار در یک محدوده خاص یا سهم خاص برایش خرید و فروش انجام دهد یا ممکن است که بخواهد اختیار خرید و فروش کل پرتفویش را به کارگزار بدهد.

وی با اشاره به اینکه ما مفاهیم را تغییر خواهیم داد، افزود: مفهوم کارگزار ناظر به یک مفهومی تحت سامانه هیبرید به نام کارگزار عامل تبدیل خواهد شد. کارگزار عامل کارگزاری است که بنا به دستور مشتری مقداری از سهام را خریده و نسبت به همان مقدار سهام هم حق دارد تا بنا به دستور مشتری دارایی مشتری را به فروش برساند. مگر اینکه مشتری بخواهد دیگر دارایی های خود را زیرمجموعه آن کارگزار تجمیع کند و این امر به دستور مشتری امکان پذیر خواهد بود.

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches