true
رئیس جمهور به وزارت کار و معاونت برنامه ریزی دستور داده است تا با استفاده از تمامی ظرفیتهای دستگاه ها به سمت مهار بیکاری حرکت شود. در همین حال، وزارت کار اخیرا بسته ای مشتمل بر بیش از 50 راهکار عملیاتی در زمینه اشتغال زایی را با عنوان “تکاپو” ارائه کرده که مشتمل بر سهم دستگاهها از اشتغالزایی و تشکیل ستادهای استانی برای شناسایی فرصتهای محلی اشتغالزایی در کشور است.
رئیس جمهور با صدور دستورات جدیدی برای اشتغال زایی و خروج کشور از وضعیت بحران بیکاری به ویژه برای فارغ التحصیلان دانشگاهی تاکید کرده است: اگرچه با اجرای بسته سیاستی خروج از رکود و آغاز رونق اقتصادی، به طور طبیعی سطح اشتغال در کشور افزایش خواهد یافت اما در کنار تنظیم و اجرای سیاست هایی در سطح اقتصاد کلان، باید در سطح خُرد نیز اقدامات لازم در حمایت از بنگاه ها و به خصوص بنگاه های کوچک و متوسط و کمک به توسعه فعالیت های تولیدی مورد پیگیری جدی قرار گیرد.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه از این طریق می توان امیدوار بود با عنایت الهی در سال های 93 و 94 مشکل بیکاری به ویژه در میان جوانان تحصیل کرده تقلیل یابد، از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی خواسته است که برای حل مشکل بیکاری و توسعه اشتغال مولد از همه امکانات دستگاه های اجرایی و توان کارشناسی کشور و نیز توانایی علمی استادان دانشگاهی استفاده کنند.
در جلسات اخیر دولتمردان بخشهایی از نسخه اشتغالزایی دولت توسط معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی رونمایی شده است.
در این گزارشها سهم اشتغال بخش های مختلف اقتصادی کشور، سیاست های بازار کار و بهبود فضای کسب و کار مطرح و میزان اشتغال زایی مستقیم و غیرمستقیم در هر یک از بخش ها پیش بینی شده است.
همچنین براساس طرح جدید وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، برای توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (طرح تکاپو) مقرر شده است با تشکیل ستادهایی در هر استان و حمایت از فعالیت های تولیدی خاص در محل و بازارسازی و بازاریابی برای آنها، نسبت به تقویت و توسعه کسب و کارهای محلی و افزایش سطح اشتغال و درآمدزائی در مناطق مختلف کشور اقدام شود.
کارنامه نرخ بیکاری در دولت گذشته
آخرین بررسیهای صورت گرفته از وضعیت شاخص بیکاری، بیانگر آن است که در سال گذشته 12.2 درصد از جمعیت فعال کشور بیکار بودهاند که این نرخ نسبت به سال 90 با کاهش 0.1 درصدی همراه بوده، در همین مدت نرخ مشارکت اقتصادی (نسبت به سال 90) رشد 0.8 درصدی داشته است.
اما نگاهی به شاخص بیکاری در خلال هشت سال اخیر، نشان میدهد که برنامههای اشتغالزایی دولت چندان موفقیتآمیز نبوده، چرا که از سال 84 تاکنون نرخ بیکاری کشور باوجود نوسان در برخی سالها، رو به رشد گذاشته است.
مرکز آمار طی گزارشی، نتایج آخرین برآوردهای صورت گرفته از وضعیت نرخ بیکاری و نرخ مشارکت اقتصادی کشور در سال گذشته را منتشر کرد، گزارشی که برمبنای آن باوجود افزایش نرخ بیکاری جوانان 24ـ15 و 29ـ15 ساله کشور در سال گذشته نسبت به سال 90، نرخ بیکاری کل کشور در سال گذشته نسبت به سال قبل از آن با کاهش 0.1درصدی همراه بوده است.
طبق این گزارش، نرخ بیکاری سال گذشته با اندکی کاهش از 12.3 درصد در سال 90 به 12.2 درصد در سال اخیر رسیده است. برآوردهای صورت گرفته بیانگر آن است که نرخ بیکاری در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری نسبت به روستایی بیشتر بوده است.
طبق این گزارش؛ طی سال گذشته 8.9رصد جمعیت شاغل کشور دارای اشتغال ناقص بودهاند. این شاخص در بین مردان بیشتر از زنان و در نقاط روستایی بیشتر از نقاط شهری بوده است.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=9596
false
true