true
اقتصادتهران: سازمان دامپزشکی کشور دستورالعملهای بهداشتی به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی را اعلام کرد.
به گزارش اقتصادتهران، سازمان دامپزشکی کشور با اعلام دستورالعملهای بهداشتی به مناسبت تاسوعا و عاشورای حسینی، افزود: ضمن پاسداشت مقام سالار و سید شهیدان و آیینهای گرامیداشت تاسوعا و عاشورای حسینی با دستهبندی این دستورالعملها به ۲ بخش «هماهنگی بینبخشی و برنامه عملیاتی» و «اطلاع رسانی» اعلام میداریم که در زمینه هماهنگی بینبخشی و برنامه عملیاتی رعایت نکاتی مورد تاکید قرار گرفته است که با رویکرد حفاظت از بهداشت عمومی از جمله سلامت عزاداران حسینی لازمالاجراست.
بر این اساس، اکیپهای سیار و ثابت دامپزشکی در شبکهها و شهرستانها (اعم از دکتران دامپزشک، کارشناسان، کاردانان و تکنسینهای دامپزشکی و بهداشت گوشت) به همراه مسئول نمایندگی، ولی فقیه و ناظرین شرعی در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی از ساعت ۷ تا ۱۴ حضور خواهند یافت و همچنین حضور اکیپهای نظارت بهداشتی دامپزشکی به صورت سیار در سطح شهر در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی ضروری است.
بازرسان بهداشتی موظف هستند در بازرسی بهداشتی پیش از کشتار آثار آلودگیهای انگلی خارجی و نیز تب دار بودن دام را مورد توجه ویژه قرار دهند و ازسوی دیگر جهت جمع آوری لاشه و آلایش غیر قابل مصرف با نظارت دامپزشکی شهرستان به نحو مناسب و از چرخه مصرف خارج و امحاء کردن آن اقدام کنند.
اطلاعات لازم به منظور افزایش سطح آگاهی عمومی به ویژه در زمینه امکان انتقال بیماری و ابتلای مصرف کنندگان از طریق مصرف گوشتهای غیر بهداشتی (در قالب اطلاعیه، توضیحات شفاهی و…) توسط روابط عمومی ادارات استانی و توصیه به شهروندان از جمله نکات مهم است. در عین حال باید توجه شود که مصرف گوشت دامهای قربانی پس از طی جمود نعشی انجام گیرد. (قرارگیری لاشه بلافاصله پس از ذبح به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه در یخچال و جگر به مدت ۴۸ ساعت.)
روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استانها موظف هستند با «تهیه اطلاعیه جهت پخش از طریق صداو سیما و مساجد، درج در نشریات محلی و استانی، طرح در نماز جمعه با ذکر دقیق آدرس و شماره تلفن جهت تماس شهروندان؛ تهیه پلاکارد ویژه روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی و نصب در میادین اصلی شهر، مساجد و کشتارگاهها و … برای راهنمایی مردم جهت کشتار دامهای قربانی در کشتارگاهها؛ همکاری با خبرنگاران جراید محلی و صدا و سیمای استان در زمینه تهیه عکس، گزارش، خبر و فیلم از امکانات فراهم شده و انجام گرفته در روزهای تاسوعا و عاشورای حسینی؛ اخذ سفارش توسط قصابیها و مراکز مجاز عرضه فرآوردههای پروتئینی از عموم مردم، برای کشتار دام در کشتارگاههای استان و عرضه لاشه دام قربانی به متقاضیان با نصب برچسب لاشه قربانی» اقدام و مراتب را به اطلاع عموم برسانند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=245162
false
true