true
اقتصادتهران: قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در خصوص توقف سهمیه بندی محصولات پتروشیمی گفت: این طرح با نام مدیریت بازار تعریف شده و هدف آن حذف قیمتگذاری دستوری و رقابتی کردن بازار است.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از بورس کالا، قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی در خصوص توقف سهمیه بندی محصولات پتروشیمی گفت: این طرح با نام مدیریت بازار تعریف شده و هدف آن حذف قیمتگذاری دستوری و رقابتی کردن بازار است؛ با توجه به اینکه قرار است از قیمتهای دستوری پرهیز کنیم، تنها راه اجرای این موضوع رقابتی کردن بازار و بهترین ابزار رقابتی کردن بازار، بورس کالا است چراکه قیمتی که در بورس کشف میشود قیمت منطقی و واقعی است.
محمدصادق مفتح در این خصوص توضیح داد: ساز و کار اجرایی حذف سهمیهها در دست برنامه ریزی است و با تکمیل این ساز و کار جزئیات آن هفته آینده از طریق بورس کالا اعلام میشود.
وی ادامه داد: بر مبنای این طرح از این پس عرضه محصولات پتروشیمی و فولاد بر اساس نظامات بورس انجام میشود.
به گفته مفتح این پروژه با نام مدیریت بازار تعریف شده و هدف آن تنظیم بازار است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه قرار است از قیمتهای دستوری پرهیز کنیم، تنها راه اجرای این موضوع رقابتی کردن بازار و بهترین ابزار رقابتی کردن بازار، بورس کالا است چراکه قیمتی که در بورس کشف میشود قیمت منطقی و واقعی است.
مفتح ادامه داد: در این ساختار همه عرضه کنندگان در مقابل همه مصرف کنندگان قرار میگیرند و قیمت واقعی با ساز و کار عرضه و تقاضای حقیقی مشخص میشود که این موضوع نیز هفته آینده از طریق بورس اطلاع رسانی خواهد شد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا در خصوص ساز و کار حذف سهمیههای مواد اولیه با بخش خصوصی مشورت شده است، گفت: این تصمیم با هم اندیشی فعالان اقتصادی گرفته شده و پس از تکمیل ساز و کارها، تشکلها و فعالان اقتصادی بخش خصوصی نیز در جریان جزئیات قرار خواهند گرفت و از نظرات آنها استفاده خواهد شود.
مفتح همچنین در خصوص اظهارات اخیر وزیر صمت مبنی بر حذف دلار از قیمت پایه محصولات پتروشیمی خاطر نشان کرد: یکی از موارد غلط در قیمت گذاری، تاثیرپذیری همه کالاهای اساسی اعم از پتروشیمی و فولاد از دلار است در حالی که این موضوع نادرست بوده و باید اصلاح شود.
وی افزود: در شرایطی که هیچکدام از نهادههای تولید کالاهای اساسی از جمله قیمت برق، قیمت مواد اولیه و… بر مبنای دلار نیست، تعیین قیمت این محصولات بر اساس دلار باعث ایجاد رابطه غیر منطقی بین صادرات و بازار داخلی شده در حالی که نباید با نوسانات قیمت دلار، قیمت این محصولات نیز تغییر کند.
مفتح خاطرنشان کرد: فرمول قیمت گذاری پایه تغییر خواهد کرد و کارشناسیهایی لازم در خصوص فرمول جدید صورت گرفته که به زودی اعلام خواهد شد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=225318
false
true