اقتصاد تهران
شماره خبر : 150136
تاریخ انتشار : ۱۳۹۷/۱۲/۱۹
اقتصاد تهران

حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان دارایی مازاد بانک ها واگذار شد

اقتصادتهران: معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی، میزان واگذاری دارایی های مازاد بانک ها در بازه زمانی دی ماه سال گذشته تا به امروز (۱۹ اسفند) را، حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان اعلام کرد.

به گزارش وزارت امور اقتصادی و دارایی، بر اساس اطلاعیه این وزارتخانه، دارایی های مازاد بانک ها به روش های مختلفی مانند بازپرداخت نشدن تسهیلات اعطایی توسط مشتریان و تملک دارایی توسط بانک ها، رد دیون دولت و سرمایه گذاری به قصد انتفاع به تملک بانک ها درآمده است.

معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت اقتصاد ضمن یادآوری اینکه بانک ها مکلفند مطابق مواد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و طبق تاکیدهای رئیس جمهوری نسبت به واگذاری دارایی های مازاد خود ظرف سه سال اقدام کنند، آورده است: دوره سه ساله اجرای قانون به پایان رسیده، اما قانونگذار مجازات هایی را برای واگذار نشدن دارایی های مازاد (سهام شرکت های تابعه غیر بانکی و اموال مازاد) تعیین کرده است.

براساس این اطلاعیه، وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان نماینده سهام دولت در بانک های دولتی و خصوصی شده، همواره اجرای قانون را به ویژه در بانک های یادشده در قالب یکی از محورهای اصلاح نظام بانکی مورد پیگیری جدی قرار داده تا از این محل ضمن هدایت بانک ها به انجام فعالیت های اصلی بانکداری، زمینه تقویت تسهیلات دهی بانک ها را فراهم کند.

وزارت امور اقتصادی و دارایی در این اطلاعیه یادآور شد: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان مقام ناظر، اجرای این تکالیف قانونی را در همه بانک های دولتی و خصوصی مورد پیگیری قرار می دهد.

معاونت امور بانکی، بیمه و شرکت های دولتی وزارت امور اقتصادی و دارایی با ارایه آماری از واگذاری ها تاکید کرد: دی ماه سال ۱۳۹۶ کمیته ویژه پیگیری واگذاری دارایی های مازاد بانک های دولتی و خصوصی شده در این وزارتخانه تشکیل شده که مطابق برنامه زمان بندی شده به طور مستمر روند واگذاری ها را رصد می کند.