اقتصاد تهران
شماره خبر : 168848
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۷/۲۸
اقتصاد تهران

تولید ۴۳۰ تن زعفران تولید در کشور

اقتصادتهران: مجری طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: امسال ۴۳۰ تن زعفران در سطحی بین ۱۱۳ تا ۱۱۵ هزار هکتار تولید می‌شود.

حسین زینلی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: طبق برنامه هر ساله بین یک تا دو هزار هکتار به سطح زیر کشت زعفران در کشور اضافه می‌شود اما در نظر داریم برای سال‌های آتی برنامه افزایش تولید در واحد سطح را پیش بگیریم.

وی با بیان اینکه ۸۵ تا ۹۰ درصد زعفران تولیدی کشور مربوط به سه استان خراسان شمالی، خراسان رضوی و خراسان جنوبی است، ادامه داد: با توجه به خشکسالی‌های پی در پی اکنون اکثر استان های کشور  در سطح ۶ هزار هکتار کشت زعفران دارند.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در سال‌های اخیر در زمینه‌های صنایع فرآوری، مکانیزاسیون، کیفیت تولید پیاز زعفران و گل زعفران اقدامات خوبی صورت گرفته به طوری که مصرف این محصول در صنایع غذایی و دمنوش‌ها نسبت به سال‌های گذشته افزایش پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه در بخش فرآوری زعفران پیشرفت خوبی داشته‌ایم گفت: انواع خشک‌کن‌ها توسط شرکت‌های مبتنی برقرارداد، طراحی و در بین کشاورزان توزیع شده است که با ارایه آموزش های لازم کشاورزان می آموزند چگونه زعفران با کیفیت های مختلف تولید و به بازار عرضه کنند.

به گفته وی، اکنون زعفران تولیدی کشور در فرآورده های تولید دارو، عسل زعفرانی، دمنوش های زعفرانی و چای زعفرانی توسط شرکت های معتبر وارد بازار می شود.

سورتینگ پیاز زعفران در کاهش هزینه های تولید اثرگذار است

زینلی یکی از مشکلات اساسی در بخش تولید زعفران را پیاز فله ای ریز، درشت و آلوده عنوان کرد و گفت: برنامه توسعه مکانیزاسیون زعفران در دستور کار است و این اقدام در افزایش درآمدزایی کشاورزان و کاهش هزینه های تولید تاثیر بسزایی دارد به طوری که امسال پیاز زعفران توسط دستگاه سورت شد.

به گفته وی، اکنون دستگاه های سورت زعفران توسط تولیدکنندگان داخلی با قیمت هایی کمتر از یک دهم نرخ دستگاه های سورت خارجی ساخته و با دریافت گواهی سلامت از سوی مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان حفظ نباتات کشور به بازار عرضه شده است و تلاش داریم توسعه مکانیزاسیون در این بخش برای سال آینده با جدیت بیشتری دنبال شود.

وی توسعه مکانیزاسیون در کاشت و برداشت زعفران را موثر  دانست و ادامه داد: امسال بیش از ۷۰ درصد پیاز زعفران به صورت مکانیزه  کشت شده و هر سال مدل های جدید کارنده تولید می شود.

تولید داخلی دستگاه برداشت گل زعفران

مجری طرح گیاهان دارویی اضافه کرد: برای کاهش آلودگی های در برداشت محصول، دستگاه برداشت گل زعفران توسط دانشجویان دانشگاه شریف با ۷۰ تا ۸۰ درصد کارایی تولید شده که این دستگاه قادر به جداسازی کلاله های گل زعفران از یکدیگر است در صورتی که کارایی این دستگاه به ۹۰ درصد برسد به طور حتم امسال وارد مدار بهره برداری خواهد شد.

ایجاد مزارع مادری پیاز زعفران از سال آینده

وی از ایجاد مزارع مادری پیاز زعفران از سال آینده در کشور خبر داد و اظهار داشت: به منظور جلوگیری از آلودگی و افزایش عملکرد زعفران در واحد سطح  از سال آینده پیاز زعفران مورد استفاده برای کشت تنها از مزارع مادری تامین خواهد شد

وی به کشت مبتنی بر قرارداد اشاره کرد  و افزود: یکی از اقدامات مهم وزارت جهاد کشاورزی طی سال گذشته ایجاد شرکت های بزرگ برای کشت مبتنی بر قرارداد با کشاورزان بود که اکنون بخشی از کشاورزان زعفران کار ما طبق این قرارداد کشت انجام می دهند.