×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  چهارشنبه - ۹ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
تمهیدات بورس کالا برای پوشش ریسک نرخ ارز

اقتصادتهران: عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: با توجه به اینکه دولت اعلام کرده است در خصوص پوشش ریسک نرخ ارز، می توان راهکارهایی ارائه داد، پیشنهاد می کنم، قراردادهای آتی و اوراق مشتقه در بازار ارز های عمده همچون دلار و یورو از سوی بورس کالا بررسی شود.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، دکتر قاسم محسنی، عضو هیأت مدیره سازمان بورس در مراسم افتتاح معاملات قراردادهای آتی کنجاله سویا با بیان این مطلب گفت: در آینده نزدیک گواهی سپرده در بورس کالای ایران که نوع جدیدی از اوراق بهادار است، راه اندازی خواهد شد و پیشنهاد می‌کنم علاوه بر کنجاله سویا، قراردادهای آتی محصولات دیگر هم بررسی شده و معرفی شوند.

عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار به معضلات بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: همواره در زمان بهره برداری و برداشت محصولات کشاورزی، حجم برداشت و شرایط بازار در تعیین قیمت ها اثر گذار بوده و موجبات ضرر و زیان تولیدکنندگان را هموار می سازد، اما با توسعه قراردادهای آتی کالاهای کشاورزی در بورس کالا می توان بر قیمت محصولات در زمان برداشت اثرگذار بود و دغدغه تولیدکننده ها را به حداقل رساند.

دکتر محسنی تاکید کرد: بهترین راه پوشش ریسک بازار محصولات کشاورزی، استفاده از قراردادهای آتی است، به طوری که تولیدکنندگان و مصرف کنندگان از ابتدا بر سر قیمت نهایی به نتیجه برسند و سپس اقدام به خرید کنند.

به گفته وی، محصولاتی که تولیدکننده و مصرف کننده خرد و متنوع داشته و بازار آن هم با نوسان قیمتی روبه رو باشد، می تواند گزینه مناسبی برای قراردادهای آتی بوده که کنجاله سویا تمامی این خصوصیات را داراست.

عضو هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در پایان تصریح کرد: ۹۰ درصد نیاز کشور برای کنجاله سویا از خارج از کشور وارد می شود و بازار کنجاله همیشه با نوسان قیمتی همراه بوده است، بنابراین قراردادهای آتی کنجاله می تواند در بورس کالای ایران بسیار موفق باشد و امیدوار هستیم که این قراردادها با استقبال از سوی واردکنندگان، تولیدکنندگان و مصرف کنندگان همراه شود.

ارتقای نقش بورس کالا در اقتصاد ملی با توسعه ابزارهای مشتقه
بدون شک توسعه بورس کالا منوط به ارتقا و توسعه ابزارهای مشتقه است براین اساس هدف اصلی ما کاهش حجم و ارزش معاملات فیزیکی و انتقال آن بازار مشتقه است تا نقش اصلی بورس کالا ایران در اقتصادی ملی بیش از پیش نمایان شود.
به گزارش سنا، نشست و مراسم افتتاح معاملات قرارداد آتی کنجاله سویا در بورس کالای ایران دقایقی قبل با حضور مدیران ارشد بازار سرمایه، وزارت جهاد کشاورزی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و انجمن ها و تشکل های بازار نهاده های دام وطیور برگزار شد.
مدیرعامل بورس کالای ایران به عنوان نخستین سخنران در این نشست گفت: یکی از آرزوهای دیرینه فعالان اقتصادی کشور، رسیدن به نقطه تکامل در بازار کالا از طریق کشف قیمت محصولات براساس عرضه و تقاضا بوده که شرکت بورس کالای ایران در سال های اخیر بر اساس همین اصل گام برداشته است.
دکتر حسین پناهیان افزود: پس از مطالعات عمیق بر روند معاملات محصولات کشاورزی در بورس های کالای کشورهای توسعه یافته دنیا، از حدود سه سال پیش بر توسعه بازار کشاورزی متمرکز شدیم که آغاز تحولات در حجم و ارزش معاملات را از ابتدای امسال در تالار کشاورزی بورس کالا مشاهده می کنیم.
وی به لزوم آموزش در حوزه قراردادهای آتی اشاره کرد و گفت: راه اندازی ابزارهای مشتقه دارای پیچیدگی ذاتی فراوانی است که به همین منظور پس از بررسی بازار های کشاورزی در آمریکا، برای آموزش فعالان بازار کالای کشور بیش از ۲۲ هزار نفر ساعت برنامه آموزشی تدارک دیدیم که این آموزش ها قطعا افزایش می یابد.
مدیرعامل بورس کالای ایران تصریح کرد: در بخش بازار مشتقه، کنجاله سویا و ذرت را به دلیل وجود حساسیت بالا و نوسان پذیری این دو محصول انتخاب کردیم تابه فعالان بازار کشاورزی امکان مدیریت ریسک و نوسانات قیمت را اراده دهیم.
پناهیان با بیان اینکه در راه توسعه بازار مشتقه راه طولانی در پیش داریم، گفت: بدون شک توسعه بورس کالا منوط به ارتقا و توسعه ابزارهای مشتقه است براین اساس هدف اصلی ما کاهش حجم و ارزش معاملات فیزیکی و انتقال آن بازار مشتقه است تا نقش اصلی بورس کالا ایران در اقتصادی ملی بیش از پیش نمایان شود.
وی در پایان گفت: در راستای الکترونیکی شدن کل معاملات بورس کالا در حرکت هستیم به طوریکه امروز امکان معاملات آنلاین در بازار مشتقه فراهم است و به زودی دادوستدهای فیزیکی نیز به صورت آنلاین انجام می شود.

اقدامات بورس کالای ایران در راستای شفافیت اقتصادی است

همچنین در این مراسم محمد حسن نژاد، عضو شورایعالی بورس و نماینده مجلس شورای اسلامی در این مراسم با بیان اینکه اقدامات بورس کالای ایران در راستای شفافیت اقتصادی را به فال نیک می گیریم، گفت: ۱۰ سال پیش هیچ کس از بازار مشتقه و معاملات آتی اطلاعی نداشت، اما امروز به لطف وجود بورس کالای ایران در اقتصاد ملی شاهد گسترش و توسعه بازار مشتقه کالایی به عنوان یکی از ملزومات اقتصادی هستیم.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به گرانی یکباره قیمت مرغ در سالهای گذشته و سوء استفاده بخواهان نظام از این رخداد گفت: راه اندازی قراردادهای آتی کنجاله سویا در بورس کالای ایران که ابزاری برای مدیریت ریسک قیمتی کنجاله به عنوان یکی از نهاده های استراتژیک به شمار می رود، جای خوشحالی دارد که مجلس نیز حمایت کامل خود را از طراحی این گونه ابزارها در بازار سرمایه اعلام می کند.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات بزرگ اقتصاد ما در شرایط کنونی، عدم شفافیت است؛ مسوولان اقتصادی باید به این باور برسند که یکی از بهترین ابزارها برای رسیدن به شفافیت اقتصادی، بازار سرمایه است که بورس کالای ایران نیز به عنوان یکی از ارکان بازار سرمایه توانسته در سال های اخیر خدمات زیادی به بازار کالای کشور ارائه دهد.

این عضو شورایعالی بورس در ادامه گفت: مقایسه امروز بورس کالا با سازمان کارگزاران بورس کشاورزی سال ۸۳ به وضوح نشانگر پیشرفت و توسعه روزافزون بورس کالای ایران است و ما امیدواریم با همکاری منظم وزارت جهاد کشاورزی و بورس کالا و حمایت های دولت و مجلس از این بازار، شاهد شفافیت و رانت زدایی از بخش کشاورزی باشیم.

اولین اقدام برای اصلاح بازار کشاورزی کشور ورود به بورس کالا است

مهندس حسین صفایی مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران نیز در این مراسم، گفت: با توجه به دو پیش فرض در خصوص بازار کشاورزی که بر ناکارآمدی بازار آزاد محصولات کشاورزی و کارساز نبودن اقدامات گذشته در خصوص اصلاح این بازار تاکید دارد، نخستین اقدام برای اصلاح بازار محصولات کشاورزی ورود به بورس کالای ایران است.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل بورس کالای ایران، حسین صفایی با اشاره به وضعیت نابسامان بازار کشاورزی در ایران گفت: به دلیل خرده پا بودن تولیدکنند گان و تقاضاکنندگان محصولات کشاورزی و شرایط شبه انحصاری تامین کنندگان نهاده های کشاورزی و و عدم تمایل به شفافیت و قرارگرفتن در محدودیت چارچوبهای قانونی، نیاز به ایجاد یک بازار ثانویه در بخش کشاورزی کشور احساس می شد که بورس کالای ایران در حقیقت در ایجاد این بازار ثانویه نقش بسزایی را ایفا می کند.

وی در ادامه افزود: سازمان مرکزی تعاون روستایی، تجربه خود از سامانه الکترونیکی بازار کشاورزی را به عنوان بازار ثانویه ای که بتواند برای بورس بازار سازی کند، در اختیار بورس کالای ایران قرار داده است و با اجرای آیین نامه ماده ۳۳ اجرای قانون قیمت تضمینی بجای خرید تضمینی از طریق همکاری بورس کالا و سازمان مرکزی تعاون روستایی در دستور کار قرار دارد.

وی با اشاره به تفاهم نامه سازمان مرکزی تعاونی روستایی ایران با بورس کالای ایران از مردادماه سال گذشته افزود: طبق این تفاهم نامه ، این سامانه الکترونیکی به عنوان بازار ثانویه و با تعاملات قانونی به شبکه بالا دستی خود سرویس می دهد.

وی اضافه کرد: در دوره بعد از شهریور ماه با استفاده از این سامانه ۵۰۰ هزار تن کالا از جانب خریدهای تضمینی در تابلوی بورس عرضه شد و خرید و فروش آن به انجام رسید.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاونی روستایی گفت: اقدام دوم در تفاهم نامه با بورس پذیرش شبکه انبارهای چند منظوره مربوط به تشکل های کشاورزی است که از طریق بورس کد اخذ کرده و برای آنها قبض انبار صادر می شود.

 

 

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches