true
اقتصادتهران: رییس انجمن صادرکنندگان و تولیدکنندگان سازههای فولادی کشور، تاکید کرد که کیفیت سازههای فولادی در کشور از ابتدا تا انتها تضمنی میشود.
به گزارش خبرنگار اقتصادتهران، حامد ضیایی، در نشست راهبردهای افزایش سهم سازههای فولادی در ساخت و ساز کشور که عصر روز گذشته با حضور مسئولان شرکت فولاد ذوب آهن اصفهان و جمعی از کارشناسان این حوزه در دانشگاه علم و صنعت تهران برگزار شد، ضمن بیان این مطلب، گفت: توجه به سازههای فولادی در کشور از زلزله رودبار مورد توجه قرار گرفته است.
وی یادآور شد: به دلیل برخی چالشها و تحریم، آن طور که شایسته بود نتوانستیم فولاد صادر کنیم اما در همین مدت به موفقیتهای بزرگی دست پیدا کردیم.
رییس انجمن صادرکنندگان و تولیدکنندگان سازههای فولادی کشور با تاکید بر آن که در تولید سازههای فولادی در کشور، بحث قیمت مهم است، اظهار داشت: با افزایش تقاضا و توسعه ساخت و ساز، قیمت مقاطع نوردی افزایش مییابد که برای این مساله باید راه حلی پیدا کنیم.
ذوب آهن پیشرو در مسیر صنعت ساختمان سازی با استفاده از محصولات جدید
مهدی کوهی، مدیرعامل ذوبآهن اصفهان، درباره تلاشها و دستاوردهای شرکت در این نشست با اشاره به این که خدمات ذوبآهن اصفهان به عنوان جلودار توسعه راهآهن و حرکت در مسیر صنعت ساختمانسازی با استفاده از محصولات جدید و تولید دانشبنیان است تصریح کرد: این شرکت از قدمت ۵۲ سالهای برخوردار است که همچنان پیشتاز توسعه صنعت کشور و پیشران توسعه راهآهن در ایران است. جهت موفقیت در حوزه مسکن و انبوهسازی، لازم است تا از تولید محصولات و بازارهای سنتی عبور کنیم که محصولات جدید این شرکت در این رابطه با ۳ خاصیت ممتاز عرضه میشود.
مهدی کوهی به تولید محصولات جدید توسط ذوبآهن اصفهان اشاره کرد و افزود: اولین ویژگی این محصولات امکان بالابردن سرعت در نصب با بستن چند پیچ و مهره است. دومین وجه متمایز آن امکان افزایش ایمنی و مقاومت در برابر زلزله میباشد که در گذشته تیرآهن ۱۸ تا ۷ ریشتر را متحمل میشد اما با توجه به سایز موردنیاز درخواستی، تیرآهنهای بالپهن این خاصیت را دارند که در برابر ۸ تا ۱۲ ریشتر زلزله را مقاومت کنند.
وی سومین وجه ممتاز محصولات جدید ذوب آهن در حوزه ساختوساز را بستههای پیشنهادی مناسب برای مهندسین و انبوهسازان دانست و بیان کرد: به دلیل افزایش هزینههای ساخت، تولید و اسکلتهای فلزی سطح سازههای فولادی در صنعت کشور افول کرده است و نگرانی حاصله از این امر موجب شد تا برای پیبردن به علت این موضوع به برگزاری جلسات آسیبشناسی اقدام شود. امروزه صنعت فولاد ایران توانسته است در زمینه توسعه صنعت ساخت و ساز و صنایع معدنی پیشرفت کند و تأثیر مهمی در اقتصاد کشور داشته باشد.
او به اهمیت توانمندسازی و توسعه صنایع معدنی و تولیدات داخلی پرداخته و نقش ذوبآهن اصفهان در تأمین نیازهای داخلی در این حوزه را برجسته کرد و گفت: تاکنون ۸۵هزار تن ریل در زمان اعمال تحریمهای ظالمانه برعلیه کشور و نظام مهندسی با کمک دانشبنیانها تحویل کلانشهرها شده است.
مدیرعامل ذوبآهن اصفهان، تولید آرکهای تونلی جدید به جای آرکهای چوبی را خدمت دیگری از این شرکت در مسیر توسعه صنایع معدنی دانست که ضریب ایمنی را در جبهههای کاری جدید افزایش میدهد.
مهدی کوهی با اشاره به خدمات ارائه شده از طرف این شرکت در مسیر توسعه کشور، گفت: خدمت به متروی کلانشهرها، توسعه راهآهن، صنعت ساختمانسازی و صنایع معدنی از افتخارات این شرکت است و اعتقاد ما بر این است که این شرکت ۵۲ سال به عنوان یک پرچمدار در صنایع کشور خدمت کرده است.
وی توسعه در بخشهای دیگر خصوصا در حوزه فولاد را یادآور شد و ادامه داد: به عنوان مثال فولاد مبارکه توانسته است با تولید ورقهای مورد نیاز صنعت خودروسازی از خروج ارز حاصل از واردات آن جلوگیری کند.
کوهی با اشاره به اینکه در گذشته لولههای بیدرز از خارج وارد میشد اما اکنون در داخل ایران به صورت صددرصدی تولید داخل است که تحویل صنعت سازه کشور میشود، تاکید کرد: پروژه بزرگ لوله گذاری از ایرانشهر به چابهار حدود ۳۲۰ کیلومتر با قطر لوله ۵۶ میلیمتر زمانی توسط این شرکت انجام شد که در ابتدای دوره برجام، وزارت نفت بیلت موردنیاز را از هندوستان در برابر نفت تامین میکرد اما پس از برهم خوردن برجام این امر توسط تولید دانشبنیان و به دست متخصصان داخلی در شرکت ذوبآهن و همکاری با شرکتهای فولاد اکسین خوزستان برای تولید ورقهای عریض و لولهسازی اهواز به انجام رسید. امروزه این پروژه به صورت پایلوت برای پروژههای بالای ۲۰ اینچ در حال اجراست.
وی اضافه کرد: این امر موجب شد تا وزارت نفت که در آن زمان اعتماد به تولید دانشبنیان داخلی نداشت، اکنون پروژههای بوشهر تا جاسک به طول ۱۱۰۰ کیلومتر را حمایت میکند. صنعت فولاد به جایی رسیده است که فولاد اکسین اهواز به عنوان تولیدکننده ورقهای عریض دیگر ظرفیت خالی برای تولید ندارد.
لازم به ذکر است سیزدهمین کنگره بینالمللی مهندسی عمران با موضوع نشست فوق روز سه شنبه ۲۵ مهرماه جاری در دانشگاه علم و صنعت ایران با حضور مهدی کوهی مدیرعامل ذوبآهن اصفهان، حامد ضیایی رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان سازههای فولادی، مهدی نصر معاون سابق برنامه ریزی و توسعه ذوبآهن، علی نصیری، معاون بازرگانی شرکت ذوب آهن، محمد امین یوسف زاده مدیر مهندسی نورد ذوب آهن و سیامک ایپکچی رئیس هیئت مدیره انجمن سازههای فولادی ایران و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز به کار کرد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=271030
false
true