true
اقتصادتهران: رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر همزمان با هفته هلال احمر بااعلام تشکیل ۱۳ تیم واکنش سریع در کشور، گفت: در سال جاری در صورت تحقق بودجه تیمهای واکنش سریع در شعب تشکیل میشود.
مرتضی سلیمی در گفتوگو با ایسنا همزمان با هفته هلال احمر ضمن تشریح عملکرد سازمان امداد و نجات طی یکسال گذشته، گفت: سال گذشته و دو ماهی که از سال جدید گذشت پر از حادثه بود. حوادثی مانند زلزله فریمان، حادثه پلاسکو و سیلهای خوزستان، لرستان، سیستان و بلوچستان، طوفانهای صد روزه سیستان، خشکسالی، حادثه قطار سمنان و حوادث جادهای رخ داد که در همه این حوادث سازمان امداد و نجات از اولین لحظات حادثه تا روزهای پس از حادثه در کنار آسیبدیدگان بود و امدادگران این جمعیت تسکینی بودند بر آلام رنج دیدگان از حوادث.
رویکرد آیندهپژوهی در حوزه امداد و نجات
وی با بیان اینکه کشور ما در منطقه خطرپذیری برابر سوانح طبیعی و غیر طبیعی قرار دارد، در عین حال گفت: اما متاسفانه رویکرد کاهش خطر و پیشگیری از خطر نیز چه به لحاظ قانونی و مهمتر از آن به لحاظ اجرایی در سطح ضعیفی قرار دارد و بیشتر اقدامات معطوف به پاسخگویی و تا حدودی آمادگی نسبت به سوانح است. از سوی دیگر رفتارهای پرخطر به ویژه در حوادث جادهای و فقدان ایمنی در حوادث انسانساز نیز بر افزایش و پیچیدگی حوادث در کشورمان افزوده است.
به گفته سلیمی، از آنجایی که در مراحل چرخه مدیریت بحران نقش سازمان در مرحله پاسخگویی است؛ آمادگی مناسب، پاسخگویی سریع و فوری برای سازمان امداد و نجات از اهمیت خاصی برخوردار است. شاید مهمترین اقدام این سازمان را بتوان تشکیل تیمهای واکنش سریع در مراکز استانها دانست که انشاءالله در سال جاری در صورت تحقق بودجه این تیمها را در شعب هم تشکیل خواهیم داد. حضور این تیمها به ویژه در حادثه سیل آذربایجان و زلزله خراسان، تحسین از سوی مردم و مسئولان در پاسخگویی مناسب و سریع سازمان را به همراه داشت.
سلیمی اضافه کرد: پیش از رونمایی از تیمهای واکنش سریع، در بهمن ماه یک دوره آموزشی فشرده برگزار کردیم و اعضای تیمهای واکنش سریع در چهار مرحله در مرکز آموزشهای تخصصی امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان کرمان به مدت هشت شبانه روز در چهار کارگاه عملیاتی سوانح جادهای، آوار، ارتفاع و فضای معلق و پیش بیمارستانی شرکت داشتند. در این دوره مجموعا ۴۹۳ نفر از اعضای تیمهای واکنش سریع استانهای سراسر کشور توسط ۷۰ نفر از مربیان زبده کشور، ۳۹ هزار و ۴۴۰ ساعت آموزش دیدند. همچنین با تدوین و ابلاغ دستورالعمل آمادگی جسمانی، تمامی اعضای تیمهای کشور موظف به ارتقای توانمندی جسمانی خود در استانها شدند تا در آزمونهای متمرکز کشور مورد سنجش قرار گیرند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=77933
false
true