true

اقتصادتهران: دولت در سال جهش تولید بنا را بر توسعه زیر ساخت بندرهای بزرگ اقیانوسی با رویکرد توجه به سواحل مکران در استان هرمزگان گذاشته تا از این ظرفیت برای افزایش صادرات دریایی استفاده شود.
به گزارش اقتصادتهران، توسعه حمل و نقل دریایی با توجه به مزایای فراوان آن از جمله تعرفه پایین و امکان جابه جایی کالا با تناژ بالا و انتقال سریع از مهمترین سیاستهای اقتصادی برای رشد بیشتر تجارت خارجی محسوب میشود که گام ابتدایی در جهت تحقق آن ایجاد بنادر مجهز و به روز به عنوان دروازه ورود و خروج کالا است
امروز بیش از ۸۰ درصد حمل و نقل کالاها در سراسر جهان از جمله کشورمان از طریق حمل و نقل دریایی انجام میشود و با قاطعیت می توان گفت که با توجه به ظرفیت دریایی کشورمان در جنوب به ویژه در استان هرمزگان این نوع حمل و نقل کلید اصلی در مسیر توسعه اقتصادی است.
با توجه به حجم بسیاری بالای صادرات و واردات کالا، توسعه بنادر به عنوان دروازه ارتباطی کشور و حلقه واصل دریا و خشکی جهت ورود و خروج کالاها ضرورتی اجتناب ناپذیر است که این ضرورت در دولت تدبیر و امید مورد توجه ویژه قرار گرفته و گام های خوبی نیز جهت تحقق آن برداشته شده است.
از جمله مهمترین اقدامهای مهم صورت گرفته از سوی دولت تدبیر و امید برای توسعه تجارت جهانی از کانال حمل و نقل دریایی، میتوان به توسعه بندر شهید رجایی به عنوان بزرگترین بندرکانتینری ایران و توسعه بندر چابهار به عنوان تنها بندر اقیانوسی کشور اشاره کرد.
اما در کنار این اقدامها، امروز برنامه ریزی ویژهای از سوی تیم اقتصادی دولت دوازدهم برای ساخت دومین بندر اقیانوسی کشور در محدوده سواحل مکران استان هرمزگان صورت گرفته است که میتواند دستاوردی ارزشمند جهت توسعه اقتصادی هر چه بیشتر کشور در آیندهای نه چندان دور باشد.
نگاهی به سواحل مکران و طرح دولت برای ایجاد بندر ۲۰۰ میلیون تنی
سواحل مکران در محدوده آب های ساحلی و اقیانوسی دریای عمان از ایستگاههای مهم و اصلی تجارت، اقتصاد و گردشگری ایران است واین منطقه از حوزه گواتر و پسابندر چابهار آغاز و تا منطقه جاسک هرمزگان ادامه دارد.
این سواحل دروازه طلایی ایران اسلامی است که توسعه آن در بخشهای مختلف با توجه به فرمایش ها و تاکید مقام معظم رهبری به صورت ویژه در دستور کار دولت تدبیر و امید قرار گرفته است.
حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد این سواحل در مناطق شرقی هرمزگان از جمله جاسک، سیریک و میناب واقع شده و و پروژههای ملی بسیاری در این منطقه در دست اجرا است که میتواند تحولی عظیم در اقتصاد ملی باشد.
بارها رییس جمهور و تیم اقتصادی دولت تدبیر و امید به اهمیت سواحل مکران و نقش ویژه آن در آینده مبادلات دریایی اشاره داشتهاند و از همین رو نیز توسعه بنادر در این سواحل به ویژه ایجاد یک بندر اقیانوسی در این منطقه در دستور کار قرار گرفته است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی که چهارم دیماه سالجاری به هرمزگان سفر کرده در خصوص لزوم ایجاد بندر اقیانوسی در سواحل مکران گفت: این بندر در استان هرمزگان با محوریت جذب کشتیهای کانتینری با اندازه بزرگ ساخته میشود و دومین بندر اقیانوسی در سواحل مکران است.
محمد راستاد افزود: به نظر میرسد بر اساس برآوردها با فرض میانگین رشد اقتصادی سالانه ۵ درصد، سازمان بنادر و دریانوردی باید یک اقدام مهم و بزرگ را طی یک دهه انجام دهد و ظرفیت بنادر تجاری کشور را از حدود ۳۰۰ میلیون تن به بالغ بر ۶۰۰ میلیون تن برساند.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=204409
false
true