true
اقتصادتهران: مدیرعامل فرابورس ایران با بیان اینکه هدف و فعالیت اصلی شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش بسترسازی به منظور رشد و توسعه اقتصادی، صنعتی، عمرانی، بازرگانی منطقه آزاد کیش از طریق جذب سرمایههای داخلی و خارجی است، گفت: این شرکت برای دومین بار است که تامین مالی از طریق فرابورس را تجربه میکند.
به گزارش اقتصادتهران به نقل از شرکت فرابورس ایران، امیر هامونی در نشست ویژه پذیرهنویسی اوراق خرید دین شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش با بیان اینکه با انتشار اوراق خرید دین، شرکتها میتوانند مطالبات و اسناد مدتدار خـود را بـه کسر فروخته و مشـکل نقدینگی خـود را رفع کنند، افزود: در واقع اینجا به نوعی اوراق بهادارسازی حسابها و اسناد دریافتنی انجام میشود که همان طراحی اوراق بهادار به پشتوانه حسابهای دریافتنی ناشی از قراردادهای بلندمدت با سررسیدهای بیشتر از یک سال است.
به گفته هامونی، اوراق بهادارسازی داراییها، روند مربوط به تبدیل بخشی از داراییهای شرکت به شکل اوراق بهادار است که برای سرمایهگذاران در بازار ثانویه قابل قبول باشد و بهطور کلی، همه داراییهایی که میتوانند جریان نقدی ایجاد کنند، واجد شرایط تبدیل شدن به اوراق بهادار هستند.
وی همچنین یادآور شد: مطابق دستورالعمل انتشار اوراق خرید دین، حسابهای دریافتنی نیز که مورد اوراق بهادارسازی قرار میگیرد، شامل مطالبات مدتدار ریالی اشخاص حقوقی از اشخاص حقیقی و حقوقی ناشی از عقود مبادلهای مانند فروش اقساطی، اجاره به شرط تملیک و جعاله به استثنای سلف است.
مدیرعامل فرابورس به ارکان انتشار این اوراق اشاره کرد و ادامه داد: شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش و شرکت واسط مالی خرداد سوم که به ترتیب بانی و ناشر این اوراق هستند، با انتشار این اوراق به میزان یک هزار میلیارد ریال بر مبنای مطالبات مدتدار شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش به تامین مالی برای راهاندازی ترمینال دوم فرودگاه کیش اقدام کردند.
هامونی با اعلام اینکه رقم حاصل از این پذیرهنویسی صرف تامین مالی راهاندازی ترمینال دوم فرودگاه کیش میشود، عنوانکرد: این شرکت با استفاده از تنوع ابزارهای مالی در بازار سرمایه و با تکیه بر مطالبات مدتدار خود اقدام به انتشار این اوراق کرده است.
وی گفت: نخستین اوراق تامین مالی این شرکت صکوک اجاره سههزار میلیارد ریالی بود که در بازار ابزارهای نوین مالی فرابورس پذیرهنویسی شد و از آبان ماه ۱۳۹۸ تاکنون در حال معامله است.
تأمین مالی جدیترین چالش مناطق آزاد
همچنین «حمیدرضا مومنی» دبیر شورایعالی مناطق آزاد با اشاره به اوراق خرید دین شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش اظهار داشت: این اوراق با ارزش ۱۰۰ میلیارد تومانی، دارای مدت ۳۲ ماهه بوده و نرخ آن نیز ۱۸ درصد سالdانه تا سررسید است که موعدهای پرداخت، هر سه ماه یکبار از تاریخ انتشار شامل ۱۰ دوره سهماه و یک دوره دوماهه خواهد بود.
وی، تأمین مالی را از چالشهای جدی مناطق آزاد دانست و گفت: منابع ناپایداری در مناطق آزاد وجود دارد و به دلیل وجود برخی محدودیتها نمیتوان از سرمایهگذاران خصوصی انتظار داشت در حوزه تامین زیرساختها، ماموریتی را در این مناطق برعهده بگیرند؛ زیرا باید برای سرمایهگذاران بسترهایی فراهم شود.
مومنی مساله مهم دیگر را تامین مالی مناطق آزاد جدید دانست و افزود: مناطق آزاد فعلی دارای یک سری زیرساختها هستند اما مناطق آزاد جدید اگر با پشتوانه مالی درست شروع به کار نکنند نمیتوان توفیقی برای آنان متصور شد.
مشاور رییسجمهوری با اشاره به اینکه از سوی دیگر ۳۲ منطقه ویژه فعال داریم که ظرفیتهای خوبی نیز در این مناطق ویژه وجود دارد، گفت: در مجموع باید به سمتی حرکت کرد که مناطق آزاد در تامین مالی برای اجرای ماموریتهای خود با مشکل مواجه نشوند.
جزئیات اوراق خرید دین شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش
در بخش دیگری از این نشست خبری، «ناصر آخوندی» عضو هیاتمدیره منطقه آزاد کیش به معرفی اوراق خرید دین شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش پرداخت و گفت: این اوراق با ارزش ۱۰۰ میلیارد تومانی، دارای مدت ۳۲ ماهه بوده و نرخ آن نیز ۱۸ درصد سالیانه تا سررسید است که موعدهای پرداخت، هر سه ماه یکبار از تاریخ انتشار شامل ۱۰ دوره سهماه و یک دوره دوماهه خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه فرابورس نه فقط برای پروژههای مناطق آزاد بلکه برای شرکتهای بخش خصوصی که در این مناطق سرمایهگذاری کردهاند نیز ظرفیت تامین مالی دارد، افزود: با اتصال بین سرمایهگذاران بخش خصوصی و بازار سرمایه، امکان تامین مالی سادهتر با نرخ کمتر و سرعت بیشتر فراهم میشود.
آخوندی در ادامه با بیان اینکه مناطق آزاد از نظر رتبه اعتباری، خوشحساب بودن و برخورداری از داراییهای مطمئن، وضعیت بسیار خوبی دارند، ابراز امیدواری کرد: بتوان تامین مالی سایر پروژههای مناطق آزاد و بخش خصوصی را نیز از طریق فرابورس انجام داد.
حل مشـکل نقدینگـی شرکتها با اوراق خرید دین
همچنین «ندا بشیری»، سرپرست معاونت توسعه کسبوکار فرابورس ایران نیز در این نشست با اشاره به اینکه اوراق خرید دین مبتنی بر خرید دیون منتشر میشود، گفت: بـا انتشـار این اوراق، شرکتها میتواننــد مطالبــات و اســناد مـدتدار خـود را بـه کسـر فروختـه و مشـکل نقدینگـی خـود را مرتفـع کنند.
به گفته بشیری، این اوراق که پذیرهنویسی آن از امروز ۱۰ خردادماه ۱۴۰۰ در فرابورس آغاز میشود، نرخ سود معادل ۱۸ درصد سالیانه و طول عمر ۳۲ ماهه دارد؛ ضمن آنکه همه کارهای مربوط به انتشار را تامین سرمایه ملت برعهده گرفته است.
امکان توسعه اقتصادی شرکتها از طریق ابزارهای بازار سرمایه
در ادامه، «روحالله حسینی مقدم»، مدیرعامل تامین سرمایه بانک ملت به عنوان تامین سرمایهای که پذیرهنویسی و بازارگردانی اوراق خرید دین شرکت سرمایهگذاری و توسعه کیش را برعهده دارد، گفت: این دومین تجربه منطقه آزاد کیش در انتشار اوراق برای تامین مالی است و در کل تامین مالی از طریق سایر ابزارهای بازار سرمایه برای شرکتهایی که امکان پذیرش در بورس و فرابورس را ندارند، زمینه توسعه اقتصادی برای آنان را فراهم میکند.
وی با اشاره به اینکه بهتر است با استفاده از مواردی همچون رتبهبندی اعتباری، اتکای ابزارهای تامین مالی بازار سرمایه به بانکها از بین رود، افزود: اگر در تامین مالی از طریق اوراق، نیازی به ضمانت بانکی نباشد، فرایندهای انتشار اوراق نیز با هزینه کمتر و در زمان سریعتر انجام میشود.
به گفته حسینی مقدم، منطقه آزاد کیش تصمیم گرفته با استفاده از روشهای تامین مالی نوین، الگویی برای تامین مالی سایر بنگاههای اقتصادی فعال در این منطقه و دیگر مناطق باشد تا از ظرفیتهای تامین مالی موجود در بازار سرمایه مانند انتشار اوراق استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، پیشتر «امیر هامونی» مدیر عامل شرکت فرابورس ایران به خبرنگار ایرنا اعلام کرد: در چند سال گذشته و در زمان رییس اسبق سازمان بورس تفاهم نامه ای برای تامین مالی جمعی امضا شد که در خصوص این تفاهم نامه و ابلاغ مصوبه ای از سوی شورای عالی بورس، فرابورس ایران به عنوان تنظیم کننده و بانی تامین مالی جمعی انتخاب شد.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=215194
false
true