×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

true
    امروز  پنج شنبه - ۲۴ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
بورس کالا نیازمند اصلاح فوری ساختار است

اقتصادتهران: تشکل‌های بخش خصوصی عضو اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با امضای بیانیه ای خطاب به وزیران امور اقتصادی و دارایی، صنعت، معدن و تجارت و رییس کمیسیون اقتصادی مجلس خواستار اصلاح فوری ساختار بورس کالا شدند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سندیکای تولید کنندگان لوله و پروفیل فولادی ایران، در بخشی از این نامه سرگشاده آمده است: «مدت‌هاست که اعضای تشکل‌های صنفی مصرف کننده و صنایع پایین دستی برای احقاق حقوق خود که با تسلط عرضه کنندگان بر هیات مدیره بورس کالای ایران و آیین نامه ها، بدون رعایت تشریفات قانونی تضییع می شود، گله‌مند هستند.»

تشکل های مزبور همچنین تاکید کرده اند؛ بورس کالا از موقعیت خود برای منافع شرکتی و هیات مدیره آن از اشرافشان بر عرضه های کالا استفاده کرده و با تضاد منافع به منظور تامین حداکثری سود خود و ایجاد گرانی تلاش می کنند.

این تشکل ها خاطرنشان کردند: فلسفه تشکیل شرکت بورس کالا، ایجاد بازار شفاف و آزاد سازی قیمت ها برای تسهیل معاملات و کشف نرخ قیمت عادلانه کالاهای اساسی و مواد اولیه واسطه ای، بر اساس مکانیزم عرضه و تقاضا، ایجاد ابزارهای مدیریت ریسک قیمت و تامین مالی بازار کالایی و تضمین تعهدات طرفین معامله، به منظور دستیابی به اثرات مثبت این مهم در توسعه اقتصادی بوده، اما به اعتقاد تشکل های مزبور، این شرکت از هدف خود خارج شده است.

برابر نامه مزبور، بورس کالا اکنون به ابزار قیمت سازی و گران کردن کالای عرضه کنندگان بالادستی خصولتی تبدیل شده و به همین منظور خواستار اصلاح ساختار شرکتی در آن شرکت است.

تشکل های تنظیم کننده این نامه، پیشنهادهای خود را برای اصلاح ساختار شرکت بورس کالای ایران به این شرح آورده اند:

۱-عرضه کنندگان را به علت تضاد منافع، از هیات مدیره بورس کالا خارج و عضویت آنان در هیات مدیره بخاطر تعارض منافع ممنوع شود.

عملکرد سیستم بورس کالا بر اساس حراج است و عرضه کنندگان نیز انحصاری؛ بنابراین توجه ویژه به فرمول تعیین قیمت پایه شود که همواره شاهد گرانتر شدن آن از قیمت های جهانی نباشیم.

۲- عرضه های ‘مچینگ’، که بصورت عرفی و بدون رعایت تشریفات قانونی انجام می شود، قانونمند شود و هنگامی که کالا در زمان کشف قیمت به اندازه ی تقاضای موجود عرضه نمی شود و کمتر از تقاضا است، مچینگ های بعد از عرضه ناکافی برخلاف رویه عرضه و تقاضا و نوعی قیمت سازی است و فقط برای معافیت مالیاتی در خارج از بورس فروخته و ثبت می شود.

۳- اکنون با عرضه های ‘قطره چکانی’ کشف قیمت صورت می گیرد و بدتر اینکه عرضه کنندگان انحصاری است و با مدیریت و مهندسی عرضه قیمت‌ها را بالا می‌برند، بنابراین باید برنامه سالانه و فصلی عرضه ها اعلام شود تا در صنایع پایین دستی هم برنامه ریزی تولید انجام شود.

۴- عرضه کنندگان محصولات بالادستی خصولتی که صادرات محصولات و مواد اولیه دارند، باید محصولات و مواد اولیه خود را نیز در رینگ صادراتی عرضه کنند و خواهان آن هستیم که برای شفافیت قیمت ها عرضه های صادراتی در رینگ صادراتی انجام شود.

۵- درخواست تعیین ناظر بی طرف در بورس کالای ایران از سوی قوه قضاییه یا ناظری از سوی سازمان های بی طرف و حضور دائمی نماینده اتاق ایران برای نظارت بر معاملات حاضر شود.

۶- اجرای کامل مصوبه های شورای رقابت در خصوص نحوه کشف قیمت پایه و عرضه‌ها در بورس کالای ایران.

۷- تعیین و اصلاح ساختار به گونه ای باشد که حرف و سخن و اعتراض مصرف کنندگان هم شنیده شود.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
false
true

tag heuer aquaracer calibre 5 automatic price tag heuer carrera calibre 1887 price replica watch breitling chronometre aerospace price breitling superocean heritage 46 chronograph replica watches how to change a metal watch band patek philippe double sided watch price replica watches