true
اقتصاد تهران: در هشتمین جشنواره ادبیات داستانی بسیج از یک فرمانده دفاع مقدس، محمدرضا سرشار، حمید داوودآبادی و محبوبه معراجیپور به عنوان سه نویسنده شاخص انقلاب تقدیر خواهد شد، ضمن آن كه ادبيات روشنفكرانه جايي در اين جشنواره ندارد.
بر اساس این گزارش، رسولی در این نشست با بیان اینکه کادرسازی و تهیه نیرو برای جبههانقلاب اسلامی و کنار هم قرار دادن محتوا و ارزشهای انقلابی در کنار هم و توجه جدی به زبان فارسی سه هدفی است که ما در این جشنواره به دنبال آن هستیم اظهار داشت: ما به جشنواره به ما هو جشنواره کاری نداریم بلکه آن را بستری برای تقویت همه این زمینهها میدانیم. از سوی دیگر به این مساله باور داریم که ادبیات پایه فرهنگ است و باید این پایه را تقویت کرد تا موجب تقویت سایر بخشها نیز بشود.
وی با بیان این مطالب که ادبیات برای ما صرفا محافل لوکس کلانشهرها و تهران نیست، خاطرنشان کرد: بلکه امری است هنری که در همه شهرها و روستاها امکان تحقق و خلق دارد. بسیاری از قلمهای خوب را میتوان در شهرها و روستاهای کوچک دید. بسیاری از این قلمهای خوب در کل کشور وجود دارد اما چون برد رسانهای ما ضعیف است دیده نمیشوند و مورد توجه قرار نمیگیرند انگار فقط در تهران است که ما نویسنده داریم و در شهرستانهای ما خبری نیست. در این فضا جشنواره سعی در فضا سازی دارد.
رسولی در ادامه به اهداف و وظایف اشاره و متذکر شد: ما پیش از اینکه به ساختارهای سازمانی در ادبیات بخواهیم نزدیک شویم به دنبال تقویت حرکتهای مردمی هستیم و همین نگاه امیدوارانه است که ما را به برپایی جشنواره و تقدیر از برگزیدگان و ایجاد فضای امید و شور و نشاط در کشور هدایت میکند.
دبیر هشتمین دوره به نگاه روشنفکران هم اشارهای کرد و افزود: روشنفکران در سپهر فرهنگی ما تنها تلخی و سیاهی را دیده و عرضه میکنند و چه بسا استقبال از جشنواره ما هم به این مساله دامن بزند و ما را با وجود بضاعت مردمیمان به رانت خواری و ویژه خواری متهم کنند در حالی که کاش کسی پیدا میشد که قراردادهای آنها با دستگاههای مختلف رار سانهای میکرد تا معلوم شود نیروی حزبالهی ویژه خوار است یا آنها. نگاه ما با سیاه نمایی البته خاص گروه خاصی نیست. هر مجموعهای که به دنبال این موضوع باشد از نشر چشمه تا انتشارات حوزه هنری مورد انتقاد ماست. البته به این باور هم پایبندیم که باید میان پزروشنفکری و تخصص هم تفاوت قائل شد.
رسولی در این نشست با ذکر آماری از آثار رسیده به دوره هشتم جشنواره گفت: در این دوره 3595 اثر رسید که در چرخه داوری قرار گرفت.
وی همچنین درباره مراسم اختتامیه جشنواره و برنامههای آن گفت: در این دوره از یک فرمانده دفاع مقدس تقدیر خواهد شد که نام وی تا روز اختتامیه اعلام نخواهد شد. همچنین از از محمدرضا سرشار، حمید داوودآبادی و محبوبه معراجیپور به عنوان سه نویسنده شاخص انقلاب تقدیر خواهد شد.
دبیر این جشنواره ضمن بیان اینکه تعداد کل آثار راه یافته به مرحله ملی حدود 220 اثر است عنوان کرد: سه ایتان برتر از جهت تعداد آثار دریافتی مرحله استانی عبارتند از: خراسان رضوی با 500 اثر، آذربایجان غربی با 400 اثر و فارس با 360اثر، اما سه استان برتر از جهت تعداد آثار راه یافته به مرحله ملی عبارتند از ؛ مازندران با 12 اثر، آذربایجان غربی با 12 اثر و یزد با 11 اثر. اما موضوعات این دوره عبارتند از، سبک زندگی ایرانی و اسلامی، دفاع مقدس، مدیریت جهادی، انتظار و مهدویت، انقلاب اسلامی، زن و هویت ملی.
رسولی با بیان اینکه شش داور آثار را بررسی کردهاند عنوان کرد: فیروز زنوزی جلالی، جهانگیر خسرو شاهی و مریم مقانی در بخش داستان کوتاه و علی اکبر صحرایی، عبدالمجید نجفی و عباس جعفری مقدم در بخش داستان بلند آثار را بررسی کردهاند که برترینها در مراسم اختتامیه که روز 16 مهر از ساعت 10 الی 12 صبح در فرهنگسرای ارسباران برگزار خواهد شد، تقدیر میشوند.
رسولی به یادبود مرحوم امیرحسین فردی اشاره و با بیان اینکه از 100 نویسنده دعوت شده تا در مراسم پایانی شرکت کنند، اضافه کرد: خانواده شهدا، اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس، معاون فرهنگی وزیر ارشاد، رئیس بنیاد شعر و ادبیات داستانی، رئیس حوزه هنری وتنی چند از مسئولان برای حضور دعوت شدهاند.
رسولی در ادامه با بیان اینکه در بخش بزرگسال سه نفر برگزیده و تقدیری خواهیم داشت عنوان کرد: تلاش داریم از سه نفر برگزیده و سه نفر شایسته تقدیر تجلیل کنیم اما این اتفاق در بخش بزرگسال رخ داده ولی در بخش جوان خلاءهایی دیده میشود، از این رو برترینها و نفرات اول 2 میلیون تومان، نفرات دوم یک میلیون و پانصد هزار تومان، نفرات سوم یک میلیون تومان اهدا میشود ضمن اینکه به شایستگان تقدیر 500 هزار تومان بعلاوه لوح تقدیم میشود.
true
true
https://tehraneconomy.ir/?p=11691
false
true